מצטרפת חדשה.. יש מקום??

קשתענן

New member
מצטרפת חדשה.. יש מקום??

בוקר טוב לכולם! אני קוראת אתכן כבר איזשהו זמן והחלטתי להצטרף רשמית. זהו הריוני השני ואני בשבוע 16. הלידה הראשונה היתה בבית חולים, ארוכה ומייגעת אבל גם מדהימה. אני מסתובבת עם מחשבות על לידת בית כבר כמה שבועות פשוט כי אף אחד מבתי החולים שבסביבה לא נראה לי מתאים. בכל אחד יש חסרונות משמעותיים מבחינתי. מצד שני בלידה הקודמת אחרי הרבה שעות של צירים קשים וללא התקדמות ממשית היה זה האפידורל שעזר לי להתקדם.. והרי בבית אין אפידורל.. לא בטוחה שאני אוכל לעמוד בכאבים בלי לדעת שיש לי אופציה לאפידורל כשארצה. מצד שלישי היום אני יודעת כלכך הרבה יותר על לידות (אפשר לראות לפי החתימה...) וברור לי שהלידה הבאה עשויה להיות שונה מאד מהראשונה. בקיצור, ההתלבטויות רבות.

pregy

New member
הי מותק

ברוכה הבאה למתלבטות

אשכר ש

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

בלידה הקודמת היית גם "בעיניינים"? האם היית פעילה בלידה הראשונה? יש הרבה פרמטרים, שמונעים מלידה להתקדם בבי"ח, שלאו דווקא יקרו בבית. חוץ מזה, שלידה שניה היא לא ראשונה...

קשתענן

New member
בלידה הקודמת לא היתי במקצוע ואפילו

לא קרובה... עשיתי קורס הכנה שהיה מצוין והיתי פעילה יחסית במשך הרבה שעות - היתי במקלחת, על כדור ועם הרבה עיסויים אבל לא היתה התקדמות.. היום אני יודעת על הרבה יותר אפשרויות שיכלו היו לעזור לי ומקווה שיעזרו לי בלידה הקרובה.

הי קשתענן

גם אצלי בלידה הראשונה היו הרבה שעות עם צירים קשים ולידה שנתקעה, ומה שפתח אותה היה האפידורל. ובלידה השנייה שהיתה בבית ולא קלה - עובדה שהסתדרתי בלי... לדעתי בלידה של עשר שעות בערך, גם אם היא קשה, אפשרי מבחינתי להסתדר בלי. בלידה של 36 שעות - לא ממש. העייפות מכריעה. אותי, כמובן. כמו שנכתב כבר - לידה שנייה זה לא לידה ראשונה, בעיקר באורך, שלדעתי הוא פרמטר די מכריע. אגב, אני לא כוללת בלידה השנייה שלי את התקיעת כתפיים - כי זה באמת נדיר (חצי אחוז באוכלוסיה). לא רציונלי לא ללדת בבית כי אולי תהיה תקיעת כתפיים, מה גם שלפחות במקרה שלי - דווקא מזל שזה קרה בבית ולא בבי"ח. לא משנה, מה שאני מנסה להגיד זה שבכוונה התייחסתי ללידה השנייה שלי ללא התייחסות לגרנד פינאלה שהיה, אלא לשאלתך - ההתמודדות עם הכאב.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif יש מקום לכולן

בתור אחת שהכי פחדה בעולם מהכאבים, הנני גאה לבשר לך שצלחתי זאת בהצלחה יתרה
מאחלת לך שתמצאי בך את הכח והרצון ללידת בית

למעלה