מצטרפת חדשה לפורום מבקשת עזרה

batl

New member
מצטרפת חדשה לפורום מבקשת עזרה

שלום לכם זה עתה גיליתי את הפורום שלכם. צה לעשות? עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. עברתי ניתוח לפני 3 שבועות אצל דר´ אבינוח. האמת? אני אוכלת כמעט הכל, אני מרגישה רעבה והכמויות שאני אוכלת לא קטנות. בעוד שבוע יערכו לי צילום ויסגרו את הטבעת. שאלתי: האם זה בסדר שאני אוכלת כמעט הכל? (חוץ מלחם ומוצרים תופחים) שאלה נוספת: מה מותר לאכול ובאיזה כמות אחרי הסגירה. אשמח לקבל טיפים.

mikie

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

שמחתי לשמוע שמצאת אותנו ואני מקווה שתשארי איתנו אז קודם כל התחלת לאכול הכל מוקדם מדי וטוב שאת הולכת לניפוח. גם אני ניסיתי לבדוק האם אני מסוגלת לאכול הכל אבל התחלתי עם זה כחודשיים אחרי הניתוח. איזה ניתוח עברת? אני עברתי ניתוח Lap Band והתשובות שלי הן בנוגע לסוג זה של ניתוח. בשלב שלך את אמורה לאכול בעיקר קרקרים, גבינות, ירקות מבושלים, יוגורטים, פירה וקציצת בשר או דג - וזהו (כמובן לשתות הרבה). האם את נמצאת בפיקוח של דיאטנית? אם לא רצוי מאוד שתגשי בדחיפות ליעוץ עימה והיא תסביר לך בדיוק מה ומתי לאכול. בשלב מתקדם יותר, אחרי חודש וחצי מוסיפים ירקות טריים, פרי, ביצה ומתחילים לאכול עוף חתוך לקטן שאותו יש ללעוס טוב טוב. כמובן שבשלב זה את לומדת הרגלי אכילה נכונים. בהצלחה בהמשך ואשמח לעזור בעתיד, מיקי

batl

New member
מיקי - תודה

מיקי, קודם כל תודה שענית לי. שנית, הניתוח שעברנו כנראה זהה, חיברו לי טבעת שוודית-וואההו.... שנית, כשאמרתי שאני אוכלת כמעט הכל התכוונתי אכן לכמעט- ללא לחם, פסטות וכד´ אני אוכלת ירקות מבושלים, גבינות, קציצת בשר, מעט דגים- זה קצת קשה לי, צנימים וחביתות. האם זה בסדר? חוץ מזה מעניין אותי כמה אני אמורה לרדת במשקל ומתי? תודה על תגובתך

mikie

New member
היי batl../images/Emo65.gif

לפי מה שרשמת את אוכלת בסדר אבל את חייבת להתייעץ עם דיאטנית. הירידה במשקל היא אינדבידואלית וכל אחד יורד בהתאם לעודפים שלו. הירידה שלך נשמעת טוב מאוד (10 ק"ג מתוך 40 ב-3 שבועות). קחי בחשבון שישנן עצירות בהן הגוף מסתגל לשינויים. זה מעצבן ומדכא אך אל תשברי. כשעברתי תקופה זו כמעט כחודש ימים, החברה כאן עזרו לי מאוד ועודדו אותי לא להישבר ולהמשיך. הכי חשוב להגיד הכל ולא לשמור בבטן.
עד לפעם הבאה מיקי

עדי.פ

New member
וואו לאן את ממהרת

אני אחרי שלושה שבועות טכלתי מרוסק ומסונן הכי כדאי שתתיעצי עם דיאטנית המטפלת במנותחים (לא כולן מנוסות עם מנותחים) אל תרוצי להצרות (בטח לא חודש אחרי הניתוח) האם את מקפידה להפריד מוצק מנוזלים?

lir42

New member
קודם כל שמחה שמצאת את הפורום

וןתמשיכי לכתוב. עמו שעדי ומיקי כתבו - לאן את ממהרת? את 3 שבועות אחרי ניתוח היית צריכה לאכול אוכל נוזלי או מאד רך או מרוסק. באמת טוב שאת בודקת זאת. ובמאת מה עם פיקוח אצל דיאטנית? לא היית אצלה? ןכמה ירדת? [מחזיקה לך אצבעות שלך לירי

batl

New member
לירי - תודה

אני מודה לך על החיזוקים לא אמרו לי לאכול נוזלי, אמרו לי בהדרגה לעבור לאוכל קשה וכך עשיתי ירדתי כמעט 10 ק"ג מתוך 40 האם זה סביר?

lir42

New member
חמודה

זה נורא איניבדואלי לכל אחד כמה שירדת זה מצוין היית צריכה להתחיל עם אוכל נוזלי אורך ובהדרגה לעבור למוצקים. אני עברתי בסוף יולי (29 ליולי) ניתוח פובי וירדתי 28 קילו אז את רואה זה משתנה ולא כל דבר עובר לי. המון המון בהצלחה. שלך לירי

RomiVais

New member
ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

לדעתי זה בהחלט סביר מה שירדת. המון המון בהצלחה להמשך הדרך, שיהיה לך יום נפלא ביותר, רומי

batl

New member
היי עדי

היי עדי לא הפרדתי נוזל ממוצק- אף אחד לא אמר לי, גם לא שלחו אותי לדיאטנית אבל הרופא כן אמר לי לא לרסק אוכל!!

עדי.פ

New member
מה אני אגיד לך רופא מצויין../images/Emo67.gif

תזכירי לרופא שלך שיניתוח כזה צריך השגחה ותוכנית טיפול ממושכת אחריו. ממש מרגיז לשמוע שיש כאלה רופאים (זה מסביר חלק גדול מהכשלונות בניתוח. אני מציע לך מהר לקבוע תור לדיאטנית באיכילוב 03-6973965 (מקבלים טופס 17 ללא בעיה רק תבקשי שיפקססו לך הזמנה לתור ותציגי את ההזמנה עם סיכום הניתוח בקופת חולים) כעט מה שאת צריכה זה למזער את הנזק שנגרם לך ומהר אם יש לך שאלות- תרגישי חופשי בהצלחה

שלגיה**

New member
צר לי לשמוע

שלא מפנים מנותחים לדיאטנית לאחר הניתוח ,אני מקווה שתמצאי בעצמך דיאטנית טובה עם ניסיון בנושא ניתוחי קיצור קיבה והתזונה המתאימה לאחריהם. בהצלחה וברוכה הבאה לפורום שלגיה

batl

New member
תודה לשילגיה

אני מודה לכם שאתם מקבלים חברים לפורום בחביבות כזו אשמח להיות לעזר בנושאים כאלה ואחרים שלי יש בהם ניסיון. כרגע אני בשלבי התארגנות ליצירת קבוצות תמיכה עם דיאטנית ולא במחירי משכנתא

עדי.פ

New member
עלות דיאטנית באופן פרטי באיכילוב

במרפאה להשמנה חולנית המתמחה במנותחים - כ 90 ש"ח לביקור בהתחשב בכך שבשלב ראשון הביקורים הם כל שלושה שבועות ולאחר מכן פעם בחודש קשה להשוות את זה למשכנתא כמו כן רוב קופות החולים מממנות דיאטנית (ודאי שלאחר ניתוח) לא צריך משכנתא ולא הלואות צמודות מדד תבדקי - לפעמים הפתרון הקל והפשוט הוא הטוב ביותר

הדרומי*

New member
מראש אני מבקש ../images/Emo52.gif אבל עים ../images/Emo35.gif

את הניתוח עשית בסורוקה
אז ככה לידעה כללית ושוב
מראש כי הדאטקנית שם לא מבינה במקוצרי קיבה ואת זה אמר לי ה
שניתח אותך. נ.ב גם אני נותחתי ע"י ה
ד"ר אבינוח לפני כ 3 שנים בטבעת שודית
כמעט כמו זו
ממני
הדרומי
.

batl

New member
לדרומי

לא נותחתי בסורוקה אלא האסותא לא פגשתי דיאטנית, אלא קיבלתי הנחיות נדר´ אבינוח

רוייקו

New member
ברוכה הבאה לפורום, butl ../images/Emo39.gif

אני מניח שדר´ אבינוח השתמש בטבעת השוודית. יש הטוענים שהטבעת השוודית לא מגבילה מספיק. אני מקווה שאצלך הטבעת תגביל מספיק. עד שלא יסגרו את הטבעת אי אפשר לדעת מה תהיה דרגת הגבלה. תוכלי לבקש שיסגרו היטב. לגבי המזון שמומלץ: בשלב הזה את יכולה לאכול מוצק ללא בעיה, למרות שההמלצה על ידי הכירורג והדיאטנית הינה אכילת מזון רך, בלנדר בחודש הראשון שלאחר הניתוח... ביומיים הראשונים שלאחר ניפוח הטבעת, ניזונים מכלכלה רכה מאוד, אפילו נוזלית ולאחר מכן, שוב עוברים לכלכלה מוצקה, בהדרגה. רוייקו

למעלה