מצטרפת חדשה לפורום עם מלא שאלות

נגה246

New member
מצטרפת חדשה לפורום עם מלא שאלות

בשעה טובה ילדתי לפני שלושה וחצי שבועות שני בנים מקסימים. לידה טבעית בשבוע 37, משקלים 2600 ו-2300.
הקטנים ידעו מיד איך לינוק וכבר בבית החולים הצלחתי להניק אותם בו זמנית על הכרית היעודית וראיתי על ידי שקילה שהם יונקים.
עד כה הם עולים יפה במשקל.
בבית המשכתי להניק וגם לשלב בקבוקים כדי להיות יכולה לקבל עזרה.
הבעיה שאני חושבת שאין לי מספיק חלב. הם הרבה פעמים רעבים שוב אחרי זמן קצר יחסית. בלילה כבר עברתי רק לבקבוקים כי אז הם ישנים טוב בין ארוחות וקמים כל שלוש שעות. אבל האכלה של שניהם פלוס שאיבה זה לוקח המון זמן יחסית להנקה של שניהם בו זמנית.
אני מנסה לשאוב אחרי כל האכלה בבקבוק אבל לפעמים זה יוצא אחרי כשעה או יותר כי אני מטפלת בהם ולא מגיעה לשאוב... ואז בארוחה הבאה נראה לי שיש לי עוד פחות חלב לתת להם.
ביום אני משתדלת להניק אבל זה לא מספיק ואני משלימה מבקבוק לפעמים.
זה מעגל שאני לא יודעת איך לצאת ממנו...
זה קצת מייאש אבל אני לא רוצה לוותר ולעבור רק לבקבוקים.
נראה לי שהשאלה בגדול היא איך להגדיל את ייצור החלב ואיך לדעת אם הם ינקו מספיק ולא ירצו לאכול שוב בעוד שעה.
כשאני שואבת יש לי בערך 80 מ״ל בכל צד, אבל מבקבוק הם אוכלים יותר.

שאלה נוספת היא האם כדאי להחליף בין הצדדים שלהם בכל האכלה או לתת לכל תינוק צד משלו? (אחד מהם אוכל פחות מהשני)

שאלה נוספת... האם זה בסדר לנסות לסנכרן אותם, כלומר כשאחד רוצה לאכול - לנסות להאכיל גם את השני שעוד לא ביקש?

אני מבולבלת...

היי נגה

ראשית מזל טוב! המשקלים שלהם מעולים וזה ממש טוב שהצלחת להניק כבר בבי"ח. . לי גם יש שני בנים, עכשיו בני שלושה וחצי חודשים. נולדו 2 ו2.4 וגם ינקו טוב מההתחלה ובגלל המשקלים הנמוכים שילבתי בקבוקים. היום הם על הנקה מלאה לפעמים אם אני נחה/ יוצאת הם גם יודעים לקחת בקבוק מה שמאוד עוזר. מה שעשיתי בהתחלה היה להניק אותם מתי שרק אפשר, לאחר מנוחה שלי שבעלי או אמא שלי היו איתם ונתנו להם בקבוק שאבתי ואז היה לי הרבה כי נחתי וידעתי שהם לא יהיו רעבים בקרוב. יועצת הנקה המליצה לי דווקא כן להניק בלילה בין שתיים לשש כי אלה השעות שייצור החלב מוגבר ואכן זה מה שעשיתי ונראה לי שמאוד עזר. אל תתיאשי תנסי לנוח אם יש לך עזרה זה ממש עוזר לייצור חלב ותנסי לאכול כמה שזה נשמע טריוויאלי אם את לא תאכלי טוב גם הם לא:)
המון בהצלחה ואני אשמח לעזור בכל שאלה.

עוד דבר

לגבי הצדדים כל יום לכל אחד יש את השד שלו. בבוקר/ אחרי מנוחה טובה שלי אני מחליפה ביניהם.
לגבי השאלה אם להעיר, אצלי עד שהגיעו לשלושה קילו זה היה כל שלוש שעות ואז הערתי אותם לאכול כי היו קטנים. אחרי שעברו את המשקל לא הערתי אותם במהלך היום לאכול אבל בלילה כן כי אחרת אי אפשר לתפקד אם כל אחד קם כל שעה שעתיים... היום כשאחד קם אני מניקה אותו וכשמסיים מחזירה למיטה ולוקחת את השני להנקה.

הי וברוכה הבאה!!

נוגה246 מזלטוב!!
כל הכבוד שהצלחת להגיע ללידה טבעית בשבוע 37 עם משקלים נהדרים!

להצליח בהנקה כבר משלב בית החולים זה באמת הישג טוב, נשמע שהתארגנת טוב מראש

העצות והרעיונות שקיבלת מהאמא שענתה לפניי הן עצות מעולות.

כמה הם שוקלים עכשיו? האם את לא מניקה בלילה בכלל ורק שואבת?
האם את משלימה אחרי כל הנקה והאם את גם נותנת תמל או רק שאוב?

נשמע שהכול הלך טוב כשהנקת אותם יותר. בקבוקים יכולים מאוד לעזור עם תאומים ולפעמים גם... יכולים לבלבל ולהכניס אמהות למעגל קסמים שמסובך לצאת ממנו...
אכילה מבקבוק שונה מהנקה, את צודקת מבקבוק בקלות ניתן להגיע למצב שבו התינוקות יאכלו יותר ממה שהם צריכים, אם את נותנת בקבוק, הקפידי על האכלה איטית,
בקבוק מאוזן, והמון הפסקות כל כמה שלוקים וגרפסים באמצע ואז להמשיך, כדי שתווצר להם תחושת שובע. הכמות בארוחת בקבוק לא צריכה לעבור את ה 50- - 60 סיסי מקסימום!
קשה לי לדעת מרחוק מה המצב אצלכם - כמה זמן את כבר מרגישה ירידה באספקה?
הייתי ממליצה לך בשלב זה לתגבר את ההנקות, למשל, כפי שהציעה קודמתי, להניק בו זמנית בלילה, ולא לדלג על הנקה או שאיבה. בלילה רמות הפרולקטין עולות ולכן רצוי מאוד
להניק ולגרות את השד.
זה טבעי שתינוקות בגיל הזה יירצו לינוק בתדירות גבוהה, תני להם הנקות לפי דרישה, אם תניקי אותם בו זמנית, כפי שאת כבר יודעת, תוכלי לצמצם את זמני ה"ארוחות" ולנוח בין לבין.
יש לך עזרה?
לגבי סנכרון - זה עניין של גישה הורית. קודם כל - אם הם מתחת ל 3 ק"ג הייתי ממליצה להעיר בכל מקרה אם עברו מעל 3 שעות ללא הנקה/האכלה.

מחכה לתשובתך.

נגה246

New member
תודה יעל, התשובות לשאלותיך:

עכשיו הם שוקלים 3700 ו-3100
כרגע אני כמעט לא מניקה בלילה בגלל הפחד שהם לא יאכלו מספיק ויתעוררו לעוד אחרי שעה (כפי שקרה בהתחלה). לפעמים אני מניקה בלילה אם אני מרגישה שיש ממש המון חלב (קורה אם לא שאבתי כמה שעות..)
אחרי ההנקות לפעמים אני נותנת השלמה מבקבוק אבל לפעמים הם נרדמים אחרי היניקה ולא רוצים להתעורר לבקבוק. אחרי כמה זמן הם נהיים רעבים שוב. לפעמים גם ההנקה מספיקה והם לא צריכים השלמה.
אם יש לי חלב שאוב אני נותנת אותו ואם נגמר אני נותנת תמל.
בלילה אני משתדלת לשאוב בכל פעם שאני או בעלי נותנים בקבוק.

הגברת החלב בלילה תקרה גם אם אמשיך לשאוב בלילה או שעדיף להניק בשביל מטרה זו?
ובכלל, אם התינוקות יונקים בכל פעם עד שנגמר החלב (ומשלימים מבקבוק), האם זה יגרום להגדלת תפוקת החלב?

אני גרה במינכן ולכן לא תהיה לי כל כך עזרה. אמא שלי היתה כאן עד עכשיו ועזרה לי. אני מתכוונת לשכור מטפלת שתבוא לשעתיים ביום כדי שאוכל לישון בצהריים.

המון תודה על העזרה!

הגברה

הי אני רואה שאת עובדת מסביב לשעון. כל הכבוד לך, ועוד לבד בארץ זרה....
המשקלים שלהם יפים. לדעתי את פשוט יכולה להניק אותם בלילה ואם ירצו עוד פשוט לתת להם עוד מהשד. ייש מצב שלא צריך בכלל להוסיף להם מבקבוק.
תינוקות תמיד יאכלו מבקבוק, זה זורם בקלות.
תינוקות רכים פשוט רוצים לינוק ולינוק, זה דרך הטבע.
מנגנון ייצור החלב פועל כך שאם את התינוקות יונקים ממך ומרוקנים את השד, השד ייצר את הכמות הזאת שהם יינקו. ככל שינקו יותר כך ייוצר יותר חלב.
אז לשאלתך - אם תניקו ותיניק, ואחרי שעתיים שוב תניקי, זה מאוד טוב לייצור החלב שלך!!
אם הם מרוקנים את השד, כלומר, יונקים יעיל, זה סימן טוב, אך צריך לבדוק את זה - את מעידה על כך שיש הנקות מוצלחות שלא מצריכות תוספת, אם התינוקות נרדמים אחרי הנקה והם רגועים, אם יש להם הרבה חיתולים של קקי ופיפי (לפחות 4 קקי לפחות 6 פיפי), אם הם עולים במשקל מבלי שאת מוסיפה תמי"ל. אז הכול בסדר.
אולי יהיה לך קל ליותר פשוט להניק בלילה ולא לשאוב, זאת פחות עבודה. נכון, התינוקות יקומו תוך 2-3 שעות אבל זה בד"כ מה שקורה בהנקה. יש תקופות מאוד אינטנסיביות.

הייתי מאוד ממליצה לך להיעזר באשת מקצוע, האם את צריכה עזרה לאתר מישהי בסביבה שלך במינכן? אולי אול לעזור לך בזה.

למעלה