מצטרפת חדשה לפורום

noh1

New member
מצטרפת חדשה לפורום

סיפור חיי בקצרה - ואז בקשת עזרה... אז ככה - נולדתי לפני 35 שנים - לאבא מיוחד במינו (שזה לא בהכרח דבר פשוט). אבא שלי עשה כמעט הכל בחייו (נהג, כוורן, שליח סוכנות, סוכן של המוסד, מנהל בית ספר... והיד נטויה) ובין יתר הדברים שעשה - הוא גם הפעיל תאטרון בובות נייד. את הבובות המדהימות בתאטרון הכין אריק סמית' שהגיע לארץ בגיל 80 ביוזמתו של אבי - והעביר סדנא לעשיית בובות. וכך התגלגלתי להיות שחקנית תאטרון בובות בגיל צעיר ביותר (אבי היה מוציא אותי מבית הספר כדי לשחק) עברו שנים - הפכתי למורה - ואחר כך לגננת. פתחתי גן ילדים - אבל האהבה לתאטרון בובות נשארה. ועכשיו החלטתי להקים תאטרון בובות משלי. ביחד עם שותפה. ואפילו יש לנו כבר לקוחות - המעוננינים לקנות את ההצגות. וכאן מגיע העזרה. אני מעוניינת בעזרה לבניית תפאורה. אם למשהו יש ידע בנושא - או אל מי פונים? התפאורה צריכה להיות יפה - קלה - ניידת - ונכנסת ברכב משפחתי קטן. תודה לכולם

שלום וברוכה הבאה

מאד יעניין אותי לדעת יותר על אביך. אחד התפקידים המוגדרים של המרכז לתיאטרון בובות בחולון בכלל, והמוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות בפרט הוא לבצע את התחקיר על תולדות תיאטרון הבובות הישראלי. נשמח לקבל מידע על אביך ןפןעלו. תוכלי ליצור איתנו קשר דרך האתר או לטל' 03-6516848 תודה.

noh1

New member
אבא שלי

אני בספק אם אבא שלי יכול להכנס לתולדות התאטרון . הוא נדד עם כמה הצגות פשוטות (מיץ פטל, דודי שמחה, פטר והזאב - ועוד כמה). מה שהיה מעניין זה המקומות בהם הציג. כמו למשל - אנחנו הגענו לימית - ביום האחרון לפני הפינוי (בבוקר כבר לא היתה ימית) והעלנו את אחת ההצגות בבית העם. הקהל ישב, ראה הצגה ומחה כפיים - ובסיום ההצגה (ואולי החלק הכי דרמטי בהצגה) הקהל קם - והחל להרוס עד היסוד את בית העם. בבוקר כבר לא היה מקום להציג. הוא מאוד אהב להציג במקומות מיוחדים - מול קהלים מאתגרים. כמו למשל: הצגנו באלי"ן - מול ילדים ששוכבים במיטות כי הם לא מסוגלים אפילו לשבת. וכן הלאה. זו היתה חוויה אמיתית בתור ילדה. והעוצמה שיש להצגה - ביכולתה לבטל את המציאות - אפילו הקשה והמורכבת ביותר - למשך 1/2 שעה. לגרום לאנשים - לילדים - שאין להם שוב סיבה לחייך - לחייך! ולצאת לרגע מהמקום בו הם נמצאים. זה היה מדהים!

nrumv

New member
איזה יופי. אני חושב שכדאי שתלכי למשהו שמבין.

בתפאורות . זה לא זול אלא עם כן את רוצה להכין לבד בטח יעזרו לך פה.

ברוכה הבאה אלינו.../images/Emo24.gif

איזו תפאורה את צריכה ? מה הנושא? נשמח לעזור לך. שבת שלום דבוש

noh1

New member
ההצגה בנושא "אדם וחווה"

ואנחנו צריכים תפאורה של "גן עדן" עם העיצים, ועץ הדעת. חלק אחד שיהייה רקע - ומשהו שיהייה מקדימה. אבל בעיקר אנחנו צריכים את הקונסטרוקציה הקבוע שעליה יהיו מורכבות התפאורות. משהוא פריק וקל ושאפשר יהייה להחליף כל פעם תפאורה בהתאם להצגה. בן אדם אחד או שניים יכולים להיות בפנים בנוחות ולהציג תאטרון בובות

למעלה