מצטרפת חדשה עם שאלה חשובה!

מצטרפת חדשה עם שאלה חשובה!

כידוע יש חילוקי דעות לגבי השכבת הילדים לישון: פעם נהגו להשכיב על הבטן - משכך כאבי גזים ושינה מתוקה אח"כ (עקב מוות בעריסה) הורו להשכיב על הצד - בעזרת המיקומון, אך לאחר שהתגלו בעיות בכתפיים אצל הקטנטנים מורים להשכיב על הגב. אני מנסה להשכיב את בילי על הגב והיא כל כך שונאת את התנוחה הזו, וכן את התנוחה על הצד ודורשת לישון רק על הבטן. כך אנו מבלות לילות שלמים של בכי (שלי ושלה) אני מתעקשת שתישן על הצד או על הגב ואילו היא בשלה - רוצה על הבטן (אל תשאלו אותי איך אני יודעת שזה מה שמפריע לה - זה בדוק). גם במהלך היום כשאני מנסה להרגיל אותה היא זועקת עד שמשכיבים אותה על הבטן - ואז היא שוקעת לשינה מתוקה. מ ה ע ו ש י ם??? להשכיב על הבטן או לא???

odeia

New member
לילך, אם הילדה שלך רוצה על הבטן

תני לה לישון ככה. אם זה לא ישר אחרי האוכל אז זה בסדר. אני את הילדה השכבתי עם המיקומון, והפיוטרפיסטית של הילדה אמרה לי שזה הכי טוב ורק להקפיד כל פעם להשכיב אותה על צד אחר. בגיל חודש בערך, הילדה כבר היתה דוחפת עם הבטן את המיקומון ונשכבת על הבטן. את לא יכולה להאבק במשהו שרק עושה לכן רע. תשכיבי אותה איך שטוב לה, תשמרי עליה ותהנו

תשכיבי על הבטן ואח"כ תהפכי

לפחות בשעות היום אפשר ורצוי להשכיב על הבטן. בעתיד זה גם ייחזק את רצועת הכתפיים כאשר היא תרים את הראש וזה גם יקדם את הזחילה (יש תינוקות ששונאים להיות על הבטן). בלילה תני לה להרדם על הבטן ואח"כ תהפכי אותה. אם לא עוזר, תמיד אפשר להעזר בבייבי סנס (שלא נדע, טפו)

michal@gal

Active member
מנהל
בת כמה הילדה?

אני החזקתי מעמד בלהשכיב על הגב שלושה ימים של צרחות והתעוררויות בלתי פוסקות בלילה, ואז הפכתי אל הבטן והתחלתי לישון בלילה.

היי לילך

ברוכה הבאה והמון מזל טוב להולדת בילי. אצלנו זה הפוך, ניתאי מעדיף על הגב ולהשכיב אותו על הבטן זה ממש סרט. תנסי כשהיא נרדמת פשוט להפוך אותם, בגיל הזה בד"כ הם לא מתעוררים כשמזיזים אותם, (ככה זה אצלי לפחות) המון נחת מבילי הקטנה וברוכה הבאה לפורום המקסים שלנו

שירה28

New member
אצלי זה בדיוק כך

יובל סבלה מאוד מכאבי בטן כבר מימיה הראשונים, מה שקצת הצליח לעזור לה לישון טוב היה שינה על הבטן. היום היא בת 3 חודשים ואוהבת רק על הבטן, אני לא מתעקשת איתה למרות שאני פוחדת מאוד. בקיצור אני משכיבה על הבטן ומתפללת לאלוהים שישמור עליה. מקווה שזה הרגיע אותך קצת שתהיה לכם שינה מתוקה שירה

יטבת

New member
ועדן רצתה רק על הגב

ולא היתה מוכנה לשכב על הבטן בכלל. ובטיפת חלב כל הזמן כעסו עלי שאם אני לא אשכיב אותה על הבטן היא לא תזחל ולא תשב ועוד כל מיני דברים רעים. צריך כנראה ללכת עם הילד ולהיות עם אצבע על הדופק.(מכיוון שהחשש הוא ממוות בעריסה אז אולי להשתמש בבייבי סנס כדי להיות יותר שקטים)

כן. אבל אני מסייגת-

בגיל צעיר ורך, גלי ישנה על הבטן רק בנוכחות אחד מהוריה או דודתה. ותמיד הפעלנו ביביסנס. העריסה טיילה בבית עד גיל שלושה וחצי חודשים, ואח"כ הייתי לידה. בגיל ארבעה חודשים היא התהפכה לבד, גם מתוך שינה, אז הרפינו קצת.

מיכל153

New member
גם אני נלחמתי המון עם אייל. הוא רצה

היי לשכב על הבטן. על הגב הוא פשוט צרח. בסוף החלטתי שאשים אותו הבטן וזהו. ממילא לא ישנו הרבה בהתחלה. יותר נכון, בעלי לא ישן יותר מדי בהתחלה, ולכן היה יכול לשמור שהכל בסדר. גם ככה היה מתעורר הרבה, אבל זה השתפר בגיל 4 חודשים. הגדולים ישנו על הבטן, כי ככה היו אומרים אז.ליאור ישן בכל מצב, ליאת התה מתעוררת הרבה בגלל ההקאות והפליטות. שלי ישנה על הגב , כי בזמנה כבר אמרו לשים על הגב ולא היה משנה איך שמים אותה, היא נשארה כך גם בלי שינה. היא היפוטונית כזכור. אני בעד לעשות מה שהילד רוצה. ביי מיכל153

המלצת הרופאים היא חד משמעית

ההמלצה היא חד משמעית לא להשכיב על הבטן והוכח שזה מקטין את המקרים של המוות בעריסה. בפועל , נורא קשה להלחם בכך שילדים מעדיפים לשכב על הבטן. אני הייתי מרדימה את המלאך הקטן ואיך שהייתי מניחה על הגב הוא היה צורח. על הבטן הוא היה יושן היטב ולכן בסופו של דבר השכבתי על הבטן , שמתי בייביסנס וזהו.

עמית גם אהב על הבטן ולפי טיפת חלב

ההצעה שקיבלתי היתה ביום כשהוא בעריסה והבית "ער" אין בעיה להשכיב על הבטן..ממילא הייתי לידו כל הזמן.. בלילה ההרדמה היתה עליי בגלל ההנקה.. ואז הייתי משכיבה על הגב..או במיקומון על הצד, שחשוב מאד להחליף צדדים..בכל פעם.

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני הייתי משכיבה אותו על הבטן רק במשך היום ובלילה עם מיקומון אבל הוא לא התנגד לזה. אם היא מתנגדת אני מניחה שאין לך ברירה. וקצת אדמיניסטרציה-את מוזמנת לשרשר לכאן את תאריך הלידה של בילי ואצרף אותה לרשימת ימי ההולדת של חברי הפורום.

אני השכבתי רק על הבטן

כי זה מה שהבנים שלי אהבו !!!! לא נלחמתי איתם (כי במלחמות הרי מפסידים). אין דעה חד משמעית לגבי "מוות בעריסה". פעם טענו שזה קורה כששוכבים על הבטן, היום כבר לא.

תודה! אני שמחה על הקבלה!

נחמד לראות שיש עוד פורום נעים ותומך (בנוסף להנקה ולהריון). בילי נולדה ב- 15/3/02 כמובן שהשאלה שלי התייחסה לשימוש בבייבי סנס כתנאי לשכיבה על הבטן. נקווה שהעניין ייפתר לנו בצורה טובה. לילה טוב,

היי לילך

את צריכה לאפשר לה לישון איך שהיא אוהבת ולא להילחם איתה הריי גם לך אף אחד לא אומר איך לישון {על הגב,בטן,צד} ומנסיון אישי שלי עם אוראל הם ישנים איך שהכי נוח להם בלילה אני משכיבה אותו לישון על הבטן אחרי כמה זמן הוא מסתובב,מסתובב ובבוקר כשאני קמה הוא ישן על הגב זה ממש תלוי בנוחות שלהם ויש מחקרים שדווקא מראים שאין קשר בין שינה על הבטן לבין מוות בעריסה {אני אשתדל למצוא לך את המאמר הזה } ~~~~~~~~~~~~~~~מאיה~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wolf18

New member
על הבטן או על הגב

אני גם אוהב לישון על הבטן. לא יודע למה אבל זה מרגיש יותר נוח. בינינו מי מכם ישן על הגב ברגליים ישרות, בלי כרית? כל התשובות שניתנו יפות ונכונות, הרי ילד ישן טוב הוא ילד ער טוב, יש לנקוט בכל האמצעים כדי למנוע את התופעה הנוראית של מוות בעריסה (בייבי סנס ודומיו) ואחרי הכל, כשהתינוק ישן זה גם הסיכוי הקלוש של ההורים לישון אז......

דיאנה1

New member
אמנם עניתי ב"הנקה" אבל למען ההורים

כאן אני מצרפת גם הנה את הכתבה על מוות בעריסה מ"מעריב": http://images.maariv.co.il/cache/ART261359.html כמובן שזוהי החלטה של ההורים אם להשכיב על הבטן או על הגב בלילה, אך לפחות תגיעו להחלטה תוך ידיעה מלאה של העובדות. אין שום ויכוח או חילוקי דעות לגבי השכבה על הגב: ברור שהשכבה על הגב מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכון למוות בעריסה, והגורם הזה משמעותי הרבה יותר מכל גורמי הסיכון האחרים. חילוקי הדעות הן, למשל, בנושא של שינה משותפת, שבחלק מהמקומות טוענים שהיא מפחיתה את הסיכוי למוות בעריסה ובמקומות אחרים שהיא דווקא מגדילה אותו. או בנושא השכיבה על הצד. גם כאן בעצם אין חילוקי דעות, עד לפני מספר שנים חשבו שלהשכיב על הצד זה טוב בדיוק כמו על הגב, והיום הגיעו למסקנה שגם בלהשכיב על הצד יש סיכון למוות בעריסה ורק השכבה על הגב מפחיתה באופן מאד משמעותי את הסיכון. חשוב לקבל החלטה לאחר שיודעים את כל העובדות.

_גלית_

New member
אני חושבת שאם המצב עד כדי כך..

קשה, זאת אומרת שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לשכב על הגב, עדיף שתשכב על הבטן עם בייבי סנס! תומר מגיל 0 ועד היום ישן רק על הגב, עם התגלגלויות על הצד, אבל כשהוא מגיע לבטן הוא כמעט תמיד מתעורר, מתעצבן ולא מצליח להרדם יותר לבד! וכשהוא ישן על הגב, הוא ישן מצויין.
מאחלת לכן בהצלחה

דיאנה1

New member
עוד הערה קטנה לגבי הבייביסנס, בלי

קשר לשאלה אם משכיבים על הגב או על הבטן: כדאי גם לדעת מה לעשות אם הבייביסנס מצפצף ולקחת קורס עזרה ראשונה והחייאה לתינוקות.

למעלה