מצטרפת חדשה

bubiky

New member
מצטרפת חדשה../images/Emo9.gif

אתם מקבלים חדשים?....
אני דוקטורנטית שנה שלישית בבן-גוריון כותבת את העבודה שלי (בשלבי התחלת הכתיבה יותר נכון...) ועכשיו גיליתי את הפורום שלכם. ושאלה לי אליכם- האם יש מבינכם כאלו שעובדים מהבית? כלומר שכותבים/מנתחים נתונים וכו' לרוב מהבית ופחות מהאוני'? ולאלו שכן-האם יש לכם סדר יום מוגדר? אני מתחילה את הכתיבה ולכן נמצאת יותר בבית וכל-כך קשה לי להתחיל...
אני מרגישה שהכל מבולגן לי ואני לא יודעת מאיפה להתחיל

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אחת הסיבות שבגללך אני כותבת באוניברסיטה היא הקושי ליצור סדר יום ולקבע הרגלים בבית. כשאני מנסה לעבוד בבית זה נגמר בבית מאוד מסודר, סל כביסה ריק ומעט מאוד כתיבה. יש לך אזור עבודה מוגדר? הוא מסודר? יש לך מספיק משמעת להגדיר שעות קבועות? או להיפך. אולי דווקא היתרון של כתיבה בבית הוא הגמישות: אפשר למשל לתפוס כמה שעות טובות בלילה, כשהבית שקט.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אני גם מהעובדות בבית - אבל לא דוגמא טובה לזה, אז עדיף שלא אתן עצות...זה גם מאוד אישי - אבל מה שמאוד חשוב להגדיר לעצמך משימות, אחרת הזמן בורח אל מול האינטרנט...אם יש לך אופציה ראויה אחרת לעבוד בה משרד/ספריה קרובה/בית קפה ידידותי - כדאי לשקול חלק מהיום לעבוד שם.

bubiky

New member
תודה../images/Emo13.gif אני גרה רחוק מהאוני'

אני נוסעת רק פעמיים בשבוע ובשאר אני בבית, תמיד מתפתה לסדר קצת לעשות קניות קצת, באינטרנט קצת, וככה עוברים להם הימים. אני עושה כל הזמן לוז"ים חדשים שאני לא עומדת בהם...

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מהעובדות בבית. אני ממש לא אוהבת לעבוד מהמשרד שלי באוניברסיטה ולו בגלל זמן הנסיעה ששותה לי שעות עבודה יקרות, ומשתדלת להגיע לשם מעט ככל האפשר. למרות שיש לי חדר עבודה, אני מעדיפה לטלטל את הלפטופ בכל רחבי הבית עד שאני מוצאת את הפינה הנוחה ביותר לעבודה (תלוי אם אני צריכה דפים נוספים, ספר או אמצעי אחר, או שיכולה להסתפק רק במחשב) ומתמקמת. הסחות הדעת קיימות. המון. תמיד יש כביסה לעשות, לקפל, כלים להכניס לכיור, סדר לעשות או סתם דברים אחרים שיכולים להיות מהנים. אבל אני משתדלת מאד לקצוב אותם בזמן ולהחליט שאני עושה אותם בזמן ההפסקות שבין מאמר למאמר או פסקה לפסקה בכתיבה. זה לא קל, ממש לא. אבל עדיף בעיני על אופצית הנדידה לאוניברסיטה. תספרי לנו על מה את כותבת?

bubiky

New member
מתנצלת על אי הבהירות...../images/Emo3.gif

אני עוסקת בתחום של בטיחות וטעויות אנוש ברפואה והדוקטורט שלי עוסק בהשפעתו של אקלים/תרבות בטיחות שקיימת בסביבת עבודה, על התנהגות בטיחותית ומחויבות כלפי בטיחות של העובדים. ובאופן ספציפי-איך ובאילו שיטות ניתן לשפר ולקדם בטיחות בסביבות רפואיות.

mummy

New member
ברוכה הבאה גם לכאן

נדמה לי שהיה על זה שרשור לאחרונה - תנסי לעשות חיפוש אולי? היו שם הרבה עצות לאיך עובדים/כותבים. מה עובד הכי טוב אצל מי, אולי תקבלי מזה רעיונות. הנסיון שלי בהחלט כולל שאיפה לסדר יום מוגדר, רשימה כתובה כמובן של מטלות, להתחיל בקטנות ובטכניות בימים שבהם קשה לעבוד ואז אולי נכנסים לעניינים יותר בקלות, להבין שלא כל יום הוא אפקטיבי באותה מידה, ולא להלחם בזה, להתחייב לדד-ליינים מול גורמים חיצוניים - מנחים למשל, לא להתפתות לפורומים, כביסה, בישולים, מדיח, טלפונים, תשלום חשבונות באינטרנט וכן הלאה, וגם קצת שיטת המקל והגזר: קודם אני אקרא את המאמר וכשאגמור אותו אני עושה טלפון אחד לחברה/אוכלת שוקולד/גולשת 10 דקות בפורום - מה שעושה לך את זה כמובן... אין מנוס ממשמעת עצמית. וזה לוקח זמן לפתח כזו. בהצלחה!

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

איזה יופי שאת כאן. ואם את מעבירה סקרים או שאלונים או רוצה לקבל קצת מידע על מה שאת כותבת עליו מפי אנשים שהחיים שלהםם השתנו מקצה לקצה בגלל מה שאת מדברת עליו - רק תגידי.... וחוצמזה - גם אני עובדת בעיקר מהבית, וכמו שכבר אמרו כאן היה על זה שרשור לא מזמן ואני אנסה לחפש ולהביא את הלינק בשנייה שתהיה לי טיפה של זמן אבל - זה נכון שזה לא פשוט, ובכל זאת - הגעתי למסקנה שזה (אצלי לפחות) עניין של החלטה וזהו. אם מחליטים- אז עושיםא ת זה אפילו אם זה אומר שצריך לוותר על טלפונים, אוכל , טלויזיה ואינטרנט...

bubiky

New member
הצלחתם לעודד אותי להתחילן לעבוד ואכן

ואכן היום נסעתי לאוני' 4 שעות לפני השיעור שלי ופשוט ישבתי לי בחדר שלי ו ע ב ד ת י !! אני גאה בעצמי כי הייתי מאד נחושה להתחיל להזיז את התחת והצלחתי להתרכז. ניצת הגפן-סיקרנת אותי, אני כבר לא מעבירה סקרים/שאלונים (כבר סיימתי עם איסוף הנתונים) אבל בכל זאת...

למעלה