מצטרפת חדשה

קסםשלי1

New member
מצטרפת חדשה

שלום לכולם, לפני חודש וחצי הגענו ארצה עם תוספת חדשה למשפחה (בעלי, אני ושני ילדים ביולגים בני שבע וארבע) אפרוחית קטנה בת שנתיים וקצת, ההתאקלמות הייתה די חלקה חוץ מכמה בעיות לגיטמיות כמו בכל הצטרפות של בייבי חדש למשפחה.. יש לי קושי בסיסי בעניין האוכל איתה. עוד ברוסיה היא בקושי אכלה מזון מוצק והתבססה בעיקר על יוגורטים מעדנים וגרברים תוצרת רוסיה שכללו בשר טחון בגרבר וירקות.. דבר שלא קיים בארץ. בדקתי! מכאן זה רק התדרדר , היא לא ממש מתעניינת בדברים חדשים למרות כל הנסיונות שלנו, כמובן שאנחנו לא לוחצים ממש ומנסים להראות לה דוגמא בעזרת שני הקטנים שלי שעוזרים המון, לכן יוצא שהיא חיה על מעדנים, יוגורטים ובננות.. פה ושם גרבר פירות. בקופת חולים הסבירו לי שזה תהליך התאקלמות וייקח זמן ,אני מבינה את זה בראש, אך קשה לי העובדה שהיא כבר ירדה שני קילו מאז שהגיעה, והיא אוכלת שני מעדנים , בננה ודיסה במהלך יום שלם! יש לכם איזשהם עצות, חוויות דומות או משהו שיעזור?! תודה מראש ושמחה להתחיל להיות חלק מהפורום הזה...

KallaGLP

New member
לא כתבת מה ואם ניסית, אז מנסה כמה עצות

ומתנצלת אם כבר עשית זאת קודם. אך את גם יכולה לנסות ליצור "גרבר מהסוג הזה. בתוך קופסאות ריקות של גרבר להכין תערובת של גרבר/ירקות/בשר טחון או כל דבר שהיא הייתה רגילה ואהבה לאכול, ולהאכיל אותה מתוך הקופסה הזאת. כשהילדים שלי היו קטנים, הייתי מבשלת וטוחנת מרקים עם ירקות ובשר ומחלקת למנות בתוך קופסאות של גרבר. הייתי מכינה מחית פירות תוצראת בית, לפעמים מערבתת עם מעדן חלב או יוגורט, ומגישה בתוך קופסה של גרבר. את הגרברים הקנויים היינו לוקחים בעיקר לטיולים ותמיד שמרנו את הקפסאות, כך שהיו לי המון. אגב, איזו דייסה היא אוכלת? דייסת קווקר, למשל, היא מאוד בריאה ומכילה ברזל, ואם את מוסיפה חלב ופירות זו ממש ארוחה עשירה. גם בננות מזינות מאוד. גם את המעדנים אפשר לשפר על ידי ערבובם עם פירות/ירקות מעוכים, הוספת טחינה וכד', ואז להגיש בתוך הקופסה של המעדן - אולי תסכים לאכול.

קסםשלי1

New member
אולי לא פירטתימספיק

האמת שאת הכל ניסינו.. טחנו כל ירק בנפרד, בכל השילובים, בשילוב עם בשר... והיא ממש לא מוכנה.. הדייסה שהיא אוכלת היא שיבולת שועל עם חלב.. אז קודם כל טוב לדעת שלפחות זה מכיל ברזל.. אבל עדיין...זה מספיק? ואיך היא תשתלב עם כל זה בגן.. היא ילדה חיונית ומאושרת אבל מצד שני חוסר ההתעיינות הזאת משגע אותי ולא, אני לא פולנייה!
טעמה כמה פעמים כף אורז, כף פסטה, בעוף קציצות ובשר ושניצל היא ממש לא נוגעת.. קניתי לה מולטי ויטמין כדי לנסות לתת קצת ויטמנים ..

KallaGLP

New member
האם ניסית לערבב את התוכן של הגרבר

עם מעט בשר או ירקות? להוסיף קצת פירות מעוכים או תוספת מזינה אחרת לתוכן המעדן שהיא אוהבת? גם כשנותנים לה להחזיק ביד, למשל, פרוסת לחם או חתיכת פרי או ירק, היא לא מנסה להכניס לפה ולכרסם?
בכל מקרה, המזון שהיא כן מוכנה לאכול הוא מזין למדי, כך שלא הייתי דואגת יותר מדי. סביר שזה שלב שיעבור. בינתיים, לא הייתי מטרידה את עצמי בשאלה מה יהיה בגן. לרוב הילדים שם אוכלים טוב יותר מאשר בבית. חכי ותראי מה יהיה. אם תרגישי שלאורך זמן אין שום שינוי או שיפור, ושהיא אינה עולה במשקל בקצב סביר, כדאי לפנות להתייעצות מומחה.

זואילי

New member
הי

גם אני חושבת שלגבי הגן לא צריך לדאוג.
בתי למדה לאכול בגן מיני דברים שאז - הכנתי לה בבית.
אצלינו ענייני האכילה בהתחלה היו אחרים, אבל את הדייסה היא נטשה בשלב מסויים...
אולי לתת לה לחוש מאכלים ומרקמים? לשחק עם זה? "לעזור" לך להכין ארוחה?
וכמובן לאכול איתה. לא למלא לה צלחת גדושה ומרתיעה אלא בכל פעם קצת קצת ואם היא תבקש עוד אז מה טוב.
אולי להאכיל בובות. לתת לה צעצועים שקשורים במזון.

אבי351

New member
גם כשבני הגיע לארץ אכל רק אוכל נוזלי כי

זה מה שהורגל אליו בארץ מוצאו אבל אט אט ילדתך תתרגל ותאהב אוכל אחר גם תני לה את הזמן שלה ובמיוחד שיש לה אחים בבית ותראה אותם בשולחן אוכלים גם אוכל אחר היא תתרגל ותאכל יחד איתם.אין מה ללחוץ עליה ושוב הזמן יעשה את שלו.וברוכים הבאים

Noga Lavie

New member
זיו הייתה בוגרת בשנה

כשהגיעה הביתה. היא אכלה מעט מאוד ממגוון מאכלים הבלגיים, ושמרה נאמנות לאוכל הקזחי שהכירה מבית הילדים. לפני שמצאנו סופר רוסי עם מגוון (מצומצם) של מאכלים דומים, היה ברור שהיא רעבה, אך עדין היא לא אכלה.

אחרי שהצלחנו להתקבע על תפריט מצומצם, שסיפק אותה אך ממש לא אותנו, התייעצנו עם רופא המשפחה שלנו. הוא חייך וניסה להסביר לנו שהילדה בריאה, כך שעדיף לנו להמשיך לאקלם אותה לאט ולמצוא לה מזונות מקובלים עליה ללא שום לחץ, כי עדיף שלא תאכל עכשיו מאשר תפתח כל מיני הפרעות הקשורות לאכילה, רק כי אנו מתעקשים.
כמה חודשים לאחר מכן, כשהיא כבר התייצבה על משהו ראוי יותר לטעמנו, עדין דאגנו בקשר לאי רצונה לגעת במאכלי חלב כלשיהם, מלבד גלידה. הרופא שלנו שוב חייך, וטען שגלידה זה יופי וכדאי שניתן לה יותר.

בקיצור - אם היא בריאה, התאקלמות היא שם המשחק. תנו לה את הזמן. הפכו את זמן האכילה לזמן כיפי, וכשהיא תגיע לגן, סביר להניח שתחשף לעוד מאכלים, ותתנסה הרבה יותר מאשר בבית.

סביון1

New member
האפרוחית שלך ממש מזכירה לי את הבן שלי

גם הוא העדיף דברים דומים: שנא בשר בכל צורה, העדיף מזון טחון על מוצק והעדיף פירות ומוצרי חלב על אוכל מבושל. ההבדל הוא שאנחנו אימצנו אותו כשהוא בן פחות משנה, אז הוא אכל המון בקבוקי מטרנה כך שבכל זאת קיבל ויטמינים.

קצת תובנות משלי: 1. יש ילדים שפשוט לא אוהבים בשר. הפשוש שלי עד היום כזה. הוא כן אוכל בשר במגוון מצומצם של מנות אבל כמעט תמיד יעדיף להמנע.
2. יש ילדים שיש להם רגישות תחושתית גבוהה בפה, ולכן הם רגישים מאד למרקמים שונים. זה יכול להיות אפילו יותר מסובך: באותו הפה הרגישות התחושתית יכולה להיות גבוהה מאד באזורים מסוימים, ונמוכה מידי באזורים אחרים. זה משליך מעבר לעניני המזון. איך התפתחות ההגיה שלה, למשל? ולגבי האוכל: הפשוש שלי, גם כשהיה בגיל של ביתך, עוד העדיף מזון טחון היטב, ממש למרקם חלק, על פני מזון שיש בו חתיכות. הייתי טוחנת לו בשר עם ירקות למרקם חלק לגמרי ואז הוא היה אוכל יחסית בקלות. מצד שני הוא כן אהב מאכלים פריכים, כי אלה עזרו לגריה של האזורים הפחות רגישים בפה. למשל, קרקרים, דקדפים, קורנפלקס. בזמנו המליצה לי המרפאה בעיסוק לתת לו מאלה כדי להרגיל את פיו למרקמים קשים. הכי קשה לו עם מאכלים "מעורבים". למשל: יוגורט עם חתיכות פרי זה משהו שהוא מתיחס אליו בחשדנות כאילו מדובר טמנו נפצים בתוך היוגורט שלו
. כנ"ל לגבי מרקים. ולכן עד היום (הוא בן שמונה וחצי) אני טוחנת לו מרק ירקות למרקם של גרבר.

מסקנות עבורך:
1. אם לא עשית זאת עד היום, נסי לטחון לה את האוכל למרקם ממש ממש חלק. גם אם זה נראה לך מגעיל, אולי היא תאהב את זה.
2. כיון שהיא לא רוצה בשר, נסי לטחון לה מרק עדשים, זה מאד מזין ואולי היא תאכל?
3. תני לה מאכלים פריכים כמו קרקרים, דקדפים, חתיכות קורנפלקס, אפילו חתיכת מצה אם נשאר לך מפסח.
4. עשי לה בדיקות דם לודא שלא חסרים ויטמינים. בעיקר ברזל.
5. צריך המון סבלנות. מי כמוני מבין לליבך בענין הזה. ואם היא ירדה במשקל שני קילו (אני מודה שזה המון בגילה) אז בכלל אני מבינה למה את דואגת. האמת, במצב כזה הייתי מנסה להתיעץ עם דיאטנית, אבל כזאת שמומחית בתינוקות.
6. נסי לתת למישהו אחר להאכיל אותה. לפעמים הלחץ שאנחנו משדרים סותם להם את התאבון
. אצלי בכל אופן זה עזר.

בהצלחה וברוכה הבאה לפורום

liאת1

New member
חוויה דומה הייתה אצלנו

הבן שלי היה בן שנה ועשרה כשהגיע, ולפי מה שהיה כתוב בדף שקיבלתי מבית הילדים -
היה רגיל לאוכל לא מתובל, רך וטחון
בשבוע הראשון איתי אכל המון ודי מגוון אבל אחר כך המגוון הצטמצם והלך...בסוף נשארנו עם בערך חמישה מאכלים (בננה, מרק, טחון, דייסה...)
לקח לי קצת זמן להשלים שזה המצב, ולמעשה בארוחות הגשתי לו את מה שהיה מוכן לאכול
הוא התחיל לטעום בעיקר במצבים שהם לא הארוחות - למשל כשהכנו אוכל ביחד, כשאמהות אחרות הציעו לו בגינה...בארוחות עם המשפחה המורחבת שבהם הציעו לו לנסות (כשלא אני הייתי זו שהצעתי)
השיפור המשמעותי היה כשניכנס למשפחתון - שם אכל הכל, עם כולם מההתחלה
היום הוא שנתיים בארץ ואוכל די מגוון חוץ ממאכלי בשר

הי

צריך להבין שהמעבר משם לפה יוצר מהפכה עצומה אצל המאומצים ,אולי גדולה יותר מאשר אצלנו. כי אנחנו כבר גדולים,והמח שלנו יודע להתארגן לארועים חדשים.
המח של הקטנים הוא צעיר,ועולם הגירויים עד עתה היה דל במיוחד.לא קל לעכל[לעכל- תרתי משמע!!!]אצל כל ילד קשיי ההתארגנות מתבטאים באופן שונה.
בתוך מה שכל כך שונה,ילדים נוטים להיאחז במה שהם מכירים. כי אחרת "כל המושכות נשמטות להם"
מה שהייתי מציעה
א. להבין שמדובר בתהליך הסתגלות שחשוב בו לילד 'להישאר' עם אלמנטים מוכרים כדי לא 'לאבד אחיזה'.
ב. מתוך ההבנה הזאת להירגע.
ג.ליצור פה אוכל ממש 'דומה לשם' רק באיכות הישראלית...
ד. לצד הארוחה להעמיד גם על השולחן מנה אחת מושקעת וצבעונית.[נניח פרוסה,עליה ממרח חומוס,ועל הממרח גיזרי ירקות מסודרים כמו פרצוף שמח]
והניח לילדון קודם כל 'לאכול בעיניים' ולאמץ גישה 'ירצה יאכל-לא ירצה אז לא'.
ה. להיות בקשר עם דיאטנית של ילדים
ו. כל שאר התגובות כאן נראות לי ממש נהדרות.
ז. והכי חשוב-כעת האוכל הלא פחות חשוב מהאוכל הפיזי הוא ההזנה הרגשית,ממך,ביחד עם התרגלות אלייך. אמא היסטרית לא תקרין רוגע.אמא אוהבת ומקבלת עדיפה.תהליך התאקלמות הוא תהליכי,הדרגתי. יהיה בסדר גמור. חיבוק ומזל טוב!

נתנאלה2

New member
ברוכה הבאה
נראה לי שאני מכירה את

התוספת ......
המהממת יש לאמר

לצערי עדיין לא יכולה לעזור,
יכולה להציע שכשנחזור נביא לכם סטוק שיהיה .......

קסםשלי1

New member
תודה לכולם על התגובות עצם זה שזה לא חריג

הרגיע אותי ובאמת אתן לזה יותר זמן ואדאג לגרום כרגע לתחושת ביטחון עם המוכר והבטוח בשבילה תודה לכולם!

למעלה