מצטרפת חדשה...

מצטרפת חדשה...

היום הייתי בבדיקה חוזרת במאיר של דופלר וסקירה היות והפיצית שלי ממש קטנה ולא מתאימה לגודל של השבוע. החדשות הטובות הן שמאז הבדיקה האחרונה היא גדלה ואין האטה אבל היא עדיין אחוזון 7 ואני מסיימת שבוע 27 היום כבר הגדירו אותי הריון בסיכון גבוהה אני צריכה לעשות אקו לב מעקב זרמים בשילה מדיי 10 ימים ואני צריכה ללכת עכשיו לייעוץ גנטי, ואולי לפי הייעוץ לעשות מי שפיר- מישהי שמעה על מישהי שעשתה בשלב כזה מי שפיר?- ממש מפחיד. וכבר מתחילים לי הסרטים שאם הכל לא טוב יכול להיות שבשלה כזה אני אצטרך להיפרד ממנה למה? למה? למה?

mika06

New member
לא בעלת נסיון בשאלותיך אבל

קודם כל מאחלת לך בהצלחה ומקווה שזו רק אזעקת שווא. אם בכ"ז ממליצים לעשות מי שפיר, אל תהססי למרות שזה מסוכן,אבל עדיף ללכת לפרטי ולהכי טוב בתחום כי אכן בשבועות מתקדמים זה הרבה יותר מסוכן מבחינה סטטיסטית. מחזיקה לך אצבעות
ותעדכני מה קורה. מיקה.

סאלי33

New member
היי

גם אני לא כל כך יודעת אבל מאחלת לך בהצלחה...כן שמעתי על בחורות שעשו מי שפיר בשךבים יותר מאוחרים אפילו בשבוע 32 שזה כבר נחשב הרבה יותר בטוח מבחינת ההריון כי אם קורה משהו העובר כבר יכול לשרוד לבד.

שומי2

New member
ממליצה לך לפנות לפרופסור ליפיץ שהוא

מומחה להיריון בסיכון גבוה. שמעת על נשים שעשו מי שפיר בשבוע זה. ליפיץ מקבל במרכז לבריאות האישה ברמת אביב ובנוסף לכך עובד בתל-השומר. מחזיקה לך אצבעות י.

Honey Annie

New member
אני לא בטוחה /שהוא מומחה בסיכון

הוא מומחה ומעולה בתחום האולטראסאונד ומומלץ מאוד לעשות אצלו מי שפיר כי הוא לא מכאיב והכל עובר ברגע (מנסיון לפני שבוע אבל על כרטיס הביקור שלו ממש לא כתוב מומחה בהריון בסיכון גבוה אלא גניקולוגיה ומילדות. פרופ' אייל שיף מתל השומר מומחה בהריון בסיכון והמומחה שאני הולכת אליו למעקב הוא פרופ קופרמינץ, מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה מקבל באופן פרטי בתל אביב (מול מגדלי ת"א).

שומי2

New member
ההיריון שלי היה היריון בסיכון גבוה

מאוד מאוד מאוד וליפיץ ליווה אותו. הוא אף עשה לי דילול בהיריון. פרופסור ליפיץ הקים את היחידה להיריון בסיכון גבוה ברמת מרפא.

הוא מומחה ברפואת עובר

שזה תחום יחסית חדש וצומח. מומחה, כמובן לאולטרהסאונד ולפרוצדורות פולשניות (מי שפיר, סיסי שליה, דיקור חבל טבור, דילולים וכו') וכיום מנהל את היחידה לרפואת העובר בתל השומר. למיטב ידיעתי (אבל אולי אני טועה) פחות מתעסק ב"סיכון גבוה" במובן של סכרת, לחץ דם וכו'. במקרה של האטה בצמיחה יחידת האולטרהסאונד של תל השומר היא בהחלט מקום מעולה ללכת אליו.

שומי2

New member
הייתי אצלו באופן פרטי, כפי שכבר

ציינתי הוא הקים את היחידה להיריון בסיכון גבוה ברמת מרפא.

לצערנו זה דבר שקורה די הרבה

ויכולות להיות לזה אוסף של סיבות. השכיחה ביותר היא אי-ספיקת שלייה, וזו הסיבה שהפנו אותך למעקב זרימות. ככל שהשליה מתפקדת רע יותר, הלחץ הופך להיות גבוה יותר, ולכן הנתון הזה הוא אינדיקציה לכמה רע מצבה של השלייה. זה דבר שחשוב לעקוב אחריו, כי באופן בלתי נמנע לשלייה שלא מתפקדת יש השפעה שלילית על העובר - בהתחלה האטה בגדילה, אח"כ ירידה בתנועות וככל שהמצב נמשך זה רק הולך ומתדרדר עד כדי מצוקה של ממש. בד"כ כשהמצב מחמיר מאוד - מיילדים. החדשות הטובות הן שכנראה את עוד מאוד רחוקה ממצב כזה, כך שיש עוד זמן, ואת כבר מסיימת שבוע 27, מה שאומר שיש לך סיכוי טוב להגיע לשלב מתקדם יחסית עם ההריון. אי-ספיקה שלייתית אחראית לרוב המוחלט של מקרי עיכוב הגדילה ברחם (IUGR, שזה כל עובר שנמצא מתחת לאחוזון 10). יש בקטלוג גם סיבות אחרות: רעלת הריון, הדבקות של העובר במחלה כמו אדמת או CMV ועוד מרעין בישין. באחוז מאוד מאוד קטן של המקרים מדובר באיזשהו ליקוי כרומוזומלי, והסיכוי הזה הוא הסיבה שנשלחת ליעוץ גנטי ואולי יציעו לך בדיקת מי שפיר. אני מכירה את כל זה מקרוב כי בהריון שלי עם התאומים, גם לי הייתה אי-ספיקה שלייתית די חמורה אצל אחד מהם, ועברתי את כל הפרוצדורה של ייעוץ גנטי ומי שפיר בשבוע 32. אצלי אמנם הסיבה לדיקור הייתה שונה - לבדוק את בשלות ריאות העוברים, כי המצב כבר החמיר והיה צורך ליילד אותי, אבל באותה הזדמנות גם פסלו את הקטע הכרומוזומלי. הדיקור עבר בשלום. אני לא חושבת שדיקור בשבוע כזה יכול להזיק לעובר יותר מאשר בשבוע מוקדם. אולי יש יותר סיכוי שהוא יגרום לצירים, אבל בשבוע כזה מדובר כבר בתינוק שיש לו סיכוי לשרוד בחוץ. שיהיה ברור, אני לא אומרת שללדת בשבוע כזה זה מומלץ... אני מבינה את ה"סרטים" שלך, גם אני הייתי בהם, וברוך השם הכל הסתיים בשלום, והעובר הזה שהיה נושא לנבואות שחורות הוא היום ילד בן 13 ח', בריא
ומקסים את כל רואיו. תנסי לחשוב חיובי, תחשבי על כל הבדיקות שעשית במהלך ההריון ושיצאו תקינות, תנסי לשאול את הרופא שמטפל בך מה הכיוון שעליו הם חושבים, והידע הזה יעזור לך להרגיש טוב יותר. רק עצה קטנה - תנסי לברר אם אי אפשר לעשות את מעקב הזרימות בתדירות גבוהה יותר. נכון שאי-ספיקת שלייה מתפתחת בהדרגה, אבל 10 ימים זה הרבה מאוד זמן. בכל מקרה, אם חו"ח יש ירידה בתנועות העוברית רוצי מייד לעשות מוניטור. מאחלת לך מכל הלב שהתינוקת תיוולד בריאה ושלמה וכמה שיותר קרוב למועד, עתליה

ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

הפורום שלנו קצת שקט, ובטח שונה מאוד מן הקבצ של פורום הריון ולידה הסואן, אז יחס אישי מאוד דווקא יש כאן, אבל הוא מקבוצה די קטנה (וטוב שכך, זה אחד מן הפורומים שמעדיפים שלא תהיינה בו הרבה מצטרפות חדשות). ההריון באמת בסיכון, עתליה פירטה לך את הסיבות. מי שפיר היא בהחלט בדיקה שווה לשקול, אבל רצוי לא לבצע אותה מיד, מכיוון שאם חלילה תתפתח לידה מדובר בפגית קיצונית למדי. לכן, נהוג לחכות לשבוע 30-32 (לפי הדחיפות. אם לא בהול עדיף 32) ואז לדקר. הסיכון שתתפתח לידה זהה לסיכון בשבועות מוקדמים יותר, והוא אינו סיכון גבוה, אבל אם תתפתח לידה, מדובר כבר בפג גדול למדי שהרפואה יודעת לטפל בו היטב. במקרה של ביצוע דיקור בשבועות כאלו, יש לבצע גם בדיקת FISH שנותנת מענה מהיר לתסמונות השכיחות ביותר. תוך 24-48 שעות יש תשובה. יש לי מספר חברות שביצעו מי שפיר בשבועות הללו והכל, ב"ה, עבר בשלום. האם מדדו את אורך כל העצמות הארוכות? אם כבר מבצעים מי שפיר, יתכן שהיועץ הגנטי ירצה לבדוק גם את הגן לגמדות. לכן, אל תקבלי החלטה לגבי מי שפיר לפני שיחה מעמיקה עם יועץ גנטי. אני מבינה שתסריט הפרידה כעת קשה במיוחד, אבל חייבת לציין שרוב מוחלט של מקרי ההאטה בצמיחה קשורים לשלייה ולמעשה אין כל בעיה בריאותית ביילוד.

למעלה