מצטרפת חדשה

אתיש

New member
מצטרפת חדשה

שלום לכולם עד היום רק קראתי ונהניתי והחלטתי להצטרף כי אני זוקוקה לעזרה אני אם לידלה מדהימה בת שנהותשעה חודשים והיא מצחיקה ושובבה ופיקחית אבל היא מאוד מאוד מאוד מפונקת ומכורה לממתקים (לצערי הרב) היא הראשונה שלנו וכרגע היא הנכדה הקטנה משני הצדדים והפינוק שהיא מקבלת מהוריי היא מצפה לקבל אותו בבית אי אפשר להוציא אותה בבוקר מהבית לגן בלי שוקולד ואם היא לא מקבלת היא פורצת בצרחות איומות היא בוכה מכל שטות קטנה שמסרבים לה וגם לפעמים היא בוכה סתם בלי סיבה מה עושים? אנחנו מתעלמים מהבכי אבל זה לא עוזר במיוחד היא כמעט ולא אוכלת ורוצה רק סוכריות - אנחנו על סף ייאוש

רותי ע

New member
נראה לי שיש כאן שני נושאים שונים

האחד-התנהגות אופיינית של "גיל שנתיים הנורא". השני-אכילת יתר של ממתקים. הילד שלי לא אוכל יותר מדי ממתקים אבל מוצא סיבות אחרות לבכות/לזרוק את עצמו על הרצפה וכו´.. (הוא בן שנתיים וחצי). הוא לא מסוגל לקבל "לא". כל "לא" גורר התפרצות. למרות שבזמן האחרון הוא קצת למד להתמודד עם זה יותר טוב. אז מה יש לעשות-להסביר הרבה, להיות סבלניים ולקבל את העובדה שזה הגיל וזה חלק ממנו. לגבי ממתקים-גם אצלי זה ילד ראשון ונכד ראשון ולמרות זאת אני מגבילה. גם הסבים וסבתות משני הצדדים מכבדים את רצוננו ותמיד שואלים אותנו לפני שנותנים לו ממתקים. אתם צריכים פשוט להתחיל הרגלים חדשים. אפשר ממתקים אבל לא כל הזמן, בכמות קטנה ואם אפשר אז עדיף ביגלה משוקולד. ואולי צ´יריוס ודומיו שלפחות יש בהם משהו מזין. והיא בהתחלה תבכה ותתמרד. אז תסבירו ותציעו חלופות ותהיו עיקביים.

יונית ש

New member
ברוכה הבאה

המצב באמת לא קל אבל אין ברירה אלא לעשות שינוי. ולדבוק בו. אתם הרי החזקים ואתם ההורים ועליכם מוטלת האחריות. וכמה שזה אל יהיה קשה, אל תתיאשו. כי הרי הכל לטובת הקטנה. תסבירו לה כמו שבטח עשיתם בעבר על ההרגלים הלא טובים שהיא רגילה אליהם ואמרן חד משמעית כי מעתה יחולו בבית שינויים. כמו ממתקים מותר רק פעם אחת ביום וכו,. ברור שהיא תתנגד וכמו שכתכת בטח לא תרצה לאכול ותתמרד. אל תוותרו. רק תסבירו שוב ושוב עם המון רוגע ככל האפשר. אני מאמינה שאחרי תקופה לא קלה יחזרו השקט והמשמעת לביתכם. בהצלחה ואין ספק שככל תקדימו את השינוי יהיה רק יותר טוב. והכי חשוב תידעו את המשפחה המורחבת כי חל שינוי מהותי. ועליהם להתנהג על פי הכללים החדשים. וכדי להקל את כל המעבר עבור הילדה. תשתדלו כמובן לתת לה המון תשומת לב. יונית

אתיש

New member
יש התקדמות

תודה על העיצות אתמול היינו ביום ללא ממתקים כלל - אז אחרי הגן הלכנו לחוג ואח"כ למקדונלדס ושחזרנו הבייתה יערה ביקשה הפתעה אחת וזהו והיא קיבלה צ´יטוס אני מקווה שנחזיק מעמד עם זה.

כל הכבוד!!! הצעת ייעול

כבר עכשיו להודיע לסבא וסבתא שהמושג "אצל סבא וסבתא מותר הכל" הוא לא מקובל!!! ההורים שלי ניסו לומר לי את זה. ישבתי איתם לשיחה והסברתי להם שאני ובעלי הדמויות המחנכות של ספיר, ואנחנו הסמכות שלה. אם בבית של סבא וסבתא מותר הכל - אז בבית של סבא וסבתא אנחנו לא סמכות, וזה גורר יותר מדי בעיות: המשמעת נפגעת, הילדה עושה הרבה "דווקא" אצלם, וכשחוזרים הביתה היא ממש קשה. הם הבינו, ויישרו איתנו קו. לפני שנותנים משהו לספיר שואלים אותי, ואם אני אומרת לא - לא מתווכחים. ככה ספיר לא זוללת ממתקים, ולי יש מושג כמה היא אכלה. בנוסף, ספיר ניסתה משחקי כח סביב לאוכל כשהיא היתה בת שנתיים. היא חשבה שאם היא לא תאכל אני אתן לה ממתקים, העיקר שתאכל משהו. בתכל´ס התעלמתי, והיא הייתה נהיית רעבה ובאה לאכול את מה שהכנתי לה. אני לא נותנת לה ממתקים אם היא לא אוכלת את הארוחה קודם.

יונית ש

New member
נפלא לשמוע שיש חדש

נראה שאתם בדרך הנכונה תהיי חזקה מקווה לשמוע עוד בשורות טובות יונית

למעלה