מצטרפת, ככל הנראה לקראת...

מצטרפת, ככל הנראה לקראת...

שלום לכולם,

אני עם שחלות פוליציסטיות. עברנו 7 הזרעות שלא נקלטו, IVF ראשון נקלט ונפל (אחסוך את הפרטים הכואבים בשלב זה), החזרות מוקפאים שלא נקלטו, IVF שני החזרת עובר "רגיל" ואחרי יומיים בלסטו' - אחד מהם נקלט והיא כמעט בת שנתיים

מאז שחזר המחזור אחרי הלידה הוא די סדיר (שזה יפה יחסית לשחלות הפוליציסטיות שלי! טפו טפו), מאז ללא מניעה ועם המון תקווה, אבל בלי תוצאות.

בחודשים האחרונים מרגישה שכבר ממש רוצה וצריכה את זה...
יש לנו כמה בלסטו' מוקפאים. אנחנו מתלבטים אם לחכות עוד כמה חודשים או להתחיל כבר.
אני כבר לא זוכרת בדיוק מה התהליך של החזרת מוקפאים.. אני זוכרת שנתנו לי פרוגינובה לעיבוי הרירית, אבל לא זוכרת אם עושים גם מעקב זקיקים ודם, אוביטרל וכו'. אשמח אם תקבלו אותנו ואם מישהו יודע לגבי החזרת מוקפאים...

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...

החזרת מוקפאים זה הליך יחסית פשוט.
האפשרות שאת מדברת עליה היא החזרה על בסיס הורמונלי.
החל מהיום ה2 למחזור מתחילים לקחת כדורי אסטרופם או פרוגינובה, ועוקבים פעמיים או שלוש. בודקים דם US לראות שהרירית מתעבה.
לרוב לא אמורים להיות זקיקים ואז פשוט מחליטים לעצור כאשר הרירית מספיק עבה.
לעתים למרות שלא אמור להיות זקיק, בכל זאת יש (אצלי היה ככה - יש לי תאומות מהטיפול הזה), ואז מחכים שהוא יגיע לגודל מתאים ונותנים מבייץ.

אם לא היה זקיק כאשר מחליטים שהרירית מספיק עבה מוסיפים תמיכת פורגסטרון ואחרי מספר ימים כגיל העוברים מפשירים ומחיזירים.
אם יש לך בלסטוציסטים אז זה בטח עוברים בני 5 ימים ולכן יחזירו אחרי 5 ימים.

בנקרה שכן היה זקיק ולקחת מבייץ, אז לאחר הביוץ מוסיפים תמיכה פורגסטרונית, וממשיכים כמו קודם סופרים ימים כגיל העוברים ומפשירים ומחזירים.

בהצלחה

תודה!

במצב של שחלות פוליציסטיות, יתכן שהרופא ינחה לעשות החזרה בלי הורמונים? אולי רק אוביטרל ותמיכת פרוג'?

אז...

אם יש לי מחזור סדיר, אני יכולה להסיק שיש לי ביוץ סדיר? כי לפי מה שאני זוכרת שהסבירו לי כשיש שחלות פוליציסטיות זה לא תמיד המצב..

anguly

New member
בפוליציסטיות זה לא תמיד המצב

ולכן לרוב יומלץ על טיפול הורמונלי ולא טבעי

למעלה