מצטרפת למועדון ה"לופוס"

sim32

New member
מצטרפת למועדון ה"לופוס"

היי כולם... אני בת 27, נשואה, אם לילדה בת 5, מורה ולופוסית... לפני כ-3 שנים הייתה לנו תאונת דרכים (לא רצינית...), לאחריה התחילו המון כאבים, דלקות פרקים, פריחות, סטרס, ראומטולוג אבחן פיברומיאלגיה, אלרגולוג אבחן אלרגייה ואני, חח אבחנתי לעצמי לופוס... כל הזמן קראתי על הלופוס וידעתי שזה מה שיש לי, אבל הם לא שיתפו איתי פעולה... יש לי את רוב התסמינים אבל אין לי ANA ו RNA... בקיצור, בחודש מרץ האחרון המצב החמיר, חום כל יום, כאבים נוראיים, ירידה במשקל, בחילות והקאות, אושפזתי כמה פעמים ואף אחד לא הצליח להבין מה קורה לי, מח עצם, ביופסייה, לימפומה.. סיוט! עד שלפני כחודשיים הופיעו שטפי דם ספונטניים על הגוף והתחילו נימולים בפה, בידיים וברגליים... הגעתי למיון, עשו בדיקת דם, 20 אלף טרומבוציטים, אשפוז נוסף, צנתר מרכזי (במפשעה, אאוץ'), פלסמה פרזיז- סוף סוף הבינו מה יש לי: TTP - מחלת דם נדירה (הלופוס התפרץ בתחום ההמטולוגי... איזה כיף...)
עכשיו אני בחופשת מחלה ומטופלת במסגרת אשפוז יום המטולוגי, פעמיים בשבוע אני עושה בדיקות דם למעקב אחרי הטרומבוציטים הסוררים ופעם בשבוע מקבלת טיפול שאמור לעזור (נשארו לי עוד שני טיפולים).
זהו, בזכות ה- TTP המגעיל הזה כנראה סוף סוף יאבחנו אותי כ"לופוסית מן המניין"... כשאמרו לי שזה כנראה לופוס, זה לא נפל עליי כרעם ביום בהיר כי הייתי כל כך מוכנה לזה...
מסתבר שיש גם לופוס בלי ANA ו RNA (אני אחת מהם...).
אז- נחייה איתו בשלום...
יש דברים מעניינים שכדאי לי לדעת על הלופוס? מנסיונכם/ן... זכויות, חובות... הפתעות שמחכות לי? או כל דבר אחר...
שתהיה שבת שקטה
מבאר שבע מוכת הטילים

sim

snear

New member
ברוכה הבאה

היי SIM
ברוכה הבאה למועדון.
אני אחרי כמה שנים עם לופוס לומדת כל מיני דברים חדשים מידי פעם.

שיהיה לכם שבוע רגוע בדרום.
נעמה

sim32

New member
תודה

היי נעמה,
אני מוכנה ומזומנה ללמוד...
תודה
שיהיה שקט- אמן

ל3

New member
ברוכה הבאה לפורום

נראה שעברת לא מעט ולצערנו זה די שכיח בלופוס זו מחלה שקשה לאבחן אותה כי היא יודעת לחקות כל כך הרבה מחלות אחרות. אני מניחה שעם הצער על קבלת המחלה הייתה גם הקלה גדולה שסוף סוף יודעים מה יש לך ועכשו שאת יודעת מי האויב אפשר לצאת למתקפה ולהתגונן יותר טוב. האם את על IVIG ? בדרך כלל זה עוזר לירידה בטסיות הדם וטוב שאת נמצאת במעקב מסודר. חשוב גם שתהיי במעקב ראומטולוגי מסודר ולא רק המטולגי כי אצלך הלופוס מתבטא כרגע בצורה המטולוגית ( טסיות) אבל המחלה הבסיסית היא לופוס ובה מטפלים ראומטולגים.
זכיות צריך לברר מול ביטוח לאומי. מראש עלי להזהירך שזה גוף קשה מאוד ואת צריכה מעבר למחלה להוכיח שמשהו אצלך נפגע בעקבות המחלה. נסי לגשת לסניף הקרוב אלייך ולברר. תדרשי למלא טופס תביעה ואז יקבעו לך תאריך לועדה רפואית. את צריכה להביא איתך את כל המסמכים הרפואיים שבראשותך כולל בדיקות, סיכומי אישפוזים וכו'.
מה מצפה לך מבחינת הלופוס? אי אפשר לדעת. אצל כל אחת לופוס מתבטא בצורה אחרת ויתכן שתשארי רק עם הבעיה ההמטולוגית, יתכן ולא ויתכן ( הלוואי הלוואי) שבכלל תכנסי עם הטיפול לרמיסיה ארוכת שנים. לכן חשוב להיות במעקב מסודר אצל ראומטולוג טוב שידע לעקוב אחר הפרמטרים והתסמינים שלך ולמנוע התפרציות או למזער נזקים כשאלה קורות
מזמינה אותך להישאר איתנו פה ולהמשך לשתף במצבך וכמובן לשאול את כל השאלות שאת רוצה
שירי, מנהלת הפורום

sim32

New member
היי ותודה

באמת עברתי תקופה לא קלה וזה עדיין לא נגמר.
אני לא מקבלת IVIG כרגע, אני בטיפול של "מבטרה" ל TTP, אולי בהמשך יחליטו לנסות דברים אחרים. אני נמצאת במעקב אצל ראומטולוג טוב.
לגבי הביטוח הלאומי, אני בהתלבטות, אני מורה, אני עובדת, אני רוצה להמשיך לעבוד, האם שווה לי בכלל להתחיל את כל העסק עם ביטוח לאומי, אחוזי נכות וכל הבלאגן הזה...
לא יודעת...
בנתיים הטסיות הסוררות עולול לאט לאט... כל בדיקת דם מתחילה בחשש שהן ירדו וכשאני מקבלת את התוצאה שהן עלו אני קופצת משמחה :)
מחר הטיפול האחרון של המבטרה, נדבר עם הרופאה ונראה איך ממשיכים... בטח ירצו שאבוא פעם בכמה זמן לבדיקה... מקווה שייכנס לרמיסיה ושלא ייתפרץ יותר לעולם :) אמן!!!
תודה
שיהיה שבוע מקסים
סים

ל3

New member
מעולה

אני שמחה מאוד לשמוע ממך שהטסיות חוזרות אט אט למסלול והלוואי הלוואי שתבוא אכן רמסייה ארוכת שנים. מחזיקה לך
ואשמח אם תמשיכי לעדכן אותנו

למעלה