מצטרפת עם שאלות

העצלנית

New member
מצטרפת עם שאלות


שלום לכולם,קודם כל הרשו לי להחמיא לכם על הבחירה וההתמדה.

החלטתי שהגיע הזמן לעבור לתזונה טבעונית רוב הזמן או לפחות להשתדל מאוד, אמנם הייתי צמחונית אדוקה 10 שנים אבל גילתי שכיום יותר קשה לי להתמיד מאשר כשהייתי נערה.
ולכן החלטתי לכתוב לי תפריט ברור ומובן לפחות לבוקר ולצהריים לעבודה, בערב גם ככה אנחנו מכינים המון אוכל טבעוני בבית (וטעים כמובן) ככה שיהיה לי יותר קל.

אני עובדת בגן ילדים,אוכלת עם הילדים בזמן הארוחות אבל מרגישה כבר הרבה זמן שמוצרים מהחי לא עושים לי טוב בכלל.
אני לא הולכת להכריז על מעבר גמור לטבעונות אבל בהחלט הולכת להשתדל

אז ככה כמה שאלות קטנות

מכיוון שבבוקר אני יוצאת מוקדם אין לי זמן להתחיל לבשל על הבוקר ואין לי שום אפשרות להכין משהו בעבודה
אני יכולה להכין חביתה מקמח חומוס מראש? ורק לחמם במיקרו או לאכול בטמפ' חדר? הכנתי כבר גבינת קשיו ויש לי למשל פסטו וביום אחר אני יכולה להכין מתבלים אחרים ולקחת איתי, אבל אני צריכה עוד משהו ליד.

ולצהריים, אני צריכה דברים שאני יכולה להכין מראש ולהקפיא ולקחת לי במנות ולהפשיר,מבחינת תוספת אין לי בעיה ולמשל היום הכנתי סיר של אורז מלא וכבר יש קופסא מוכנה. רעיונות ללביבות/ קציצות/פשטידות אבל עם חלבון שיהיה לי משהו שיחזיק אותי עד סוף היום בעבודה, אגב גם רק רעיונות לדברים ניתנים להקפאה יהיה טוב מתכונים אני כבר אסתדר,איך אני מדביקה דברים בלי ביצים.
אגב טופו אני אוהבת ויודעת להכין וראיתי כבר את הרעיונות לטופו בולגרית וכל זה שיכול להיות נחמד,לגיוון של ארוחת הבוקר.

אם למישהו יש רעיון למשהו מתוק וקצת יותר בריא, שיעזור לי להחזיק עד סוף היום במקום הפתי בר שאני לפעמים אוכלת בשלב הזה אני אשמח

הפצצתי בשאלות
אבל אמנם בישול זה לא בעיה בשבילי גם טבעוני הבעיה זה בדברים שאני יכולה לקחת ולהרגיש יותר טוב בזכותם.
אז תודה רבה רבה מראש
 

merav999

New member
ברוכה הבאה וכל הכבוד על ההחלטה


לא בטוחה שחביתת חומוס תהיה טובה אחרי חימום או בטמפ' החדר, אבל לא ניסיתי.

את יכולה להכין שקשוקת טופו, גם ערב קודם, ולחמם במיקרו ואז להכניס לפיתה עם חומוס/עמבה.

יש כל מיני קציצות שאפשר להכין כמות ולהקפיא. למשל:
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4273475,00.html

http://tinyurl.com/puknbuh

את יכולה גם להיכנס לקישור השלישי בחתימה שלי שיש בו רשימת בלוגים טבעוניים :)
 

ladybug6

New member
היי, ברוכה הבאה


מברוק על ההחלטה!

ארוחת בוקר:
אפשר להסתפק בדברים שלא מצריכים בישול/התעסקות כמו יוגורט סויה עם שיבולת שועל אינסטנט / דגני בוקר / גרנולה + פרי + כמה אגוזים, או לחילופין חלב סויה/שקדים במקום היוגורט. אפשר פשוט פירות ואגוזים, או סלט ירקות קטן חתוך גס עם קצת טחינה/חומוס/גבינת סויה.
אפשרות נוספת היא כריך עם ממרחים וירקות חתוכים ליד.
אפשר דייסה, לוקח ממש כמה דקות להכין.
אפשרות נוספת היא לחמם משהו מהמקרר - לביבות ירק, שקשוקה מטופו וירקות או רק "מקושקשת" מטופו מפורר ומטוגן עם תבלינים.
חביתת חומוס אפשר להכין ממש בקלות - תחזיקי במקרר תערובת יבשה מתובלת של החביתה, תחזיקי במקרר תמיד ירקות חתוכים מוכנים להוספה, ובבוקר כל שתצטרכי לעשות זה לחמם קצת שמן במחבת, בזמן שהוא מתחמם לערבב את התערובת היבשה עם הירקות והמים, ולטגן.

לצהריים -
קודם כל לא חייבים "מנה עיקרית" ו"תוספת", מבחינתי צלחת עם מג'דרה + ירקות מבושלים זו ארוחה שלמה. כמה ירקות טריים ליד, ולא צריך עוד שום דבר.. אבל רעיונות לדברים שאפשר להכין ולהקפיא מראש:
- לביבות וקציצות מכל הסוגים - יש מלא מתכונים ברשת, תלוי מה את אוהבת
- ממולאים
- תבשילי קטניות ברוטב אדום + ירקות (מגישים על אורז/קוסקוס/וכו'), אין בעיה להקפיא במנות
- קובה (או מטוגנת או ברוטב) - אפשר למלא בשבבי סויה או בתערובת של בצל ופטריות
- קרפלעך במילוי פירה תפו"א, אפשר להקפיא אחרי הבישול
- שניצלים מירקות - לא אידיאלי להקפאה, אבל אפשרי
- מאפים ממולאים כדוגמת סמבוסק, אמפנדס וכו'

השראה למתכונים יותר ספציפיים את יכולה לחפש בבלוגים השונים, הנה רשימת-עופריקו:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html

דברים מתוקים ובריאים - קודם כל פירות טריים ויבשים, אגוזים ושקדים למניהם. אפשר כדורי אנרגיה על בסיס תמרים לחים (המחית שקונים בואקום), טוחנים את זה עם אגוזים וקקאו ומגלגלים בקוקוס או סתם ככה. יש גם מתכונים לעוגיות גרנולה ופירות יבשים, עוגת גזר על בסיס קמח מלא, סוכר חום ורסק תפוחים. שוקולד מריר ככה סתם, או מומס לצד פירות טריים.

מעבר לזה קחי את זה בקלות, לוקח זמן להסתגל בהתחלה ולפעמים זה מבלבל כי לא יודעים מה כן ומה לא ואיך מדביקים ומה מותר ומה אסור.. אבל מהר מאוד מתרגלים ונכנסים לשגרה חדשה של בישול ואכילה, וכמובן שאנחנו תמיד פה לשאלות ורעיונות
 

העצלנית

New member
היי תודה על הרעיונות

אם אכין את החביתה בסביבות 6 בבוקר יהיה אכיל בסביבות 9?
ואגב יש לי קמח חומוס לגונדי במקפיא,מתאים לזה או לא? הדעות חלוקות בנט

כל השאר רעיונות טובים ולמען האמת גם ככה אני עוד מעט מסיימת לעבוד שם ומתחילה ללמוד אז יהיה לי יותר זמן בבוקר בבית. ובנתיים אני יכולה לשרוד יופי עם לחם כוסמין ואיזה ממרח, אולי אנסה את הבולגרית טופו. ליד יש ירקות גם ככה.

גם מבחינתי מג'דרה זה מעולה אבל לפעמים בא לגוון למשהו קצת יותר לעיס ליד
היום אכלתי רק פחמימה (אורז מלא עם חובזה,בצל וגזר) כי להפתעתי הרבה גילתי אתמול שאין לי עדשים בבית והאמת חזרתי מורעבת.

לגבי המתוקים באמת משתדלת שיהיה לי שקית עם כמה תמרים ואגוזי מלך, עכשיו צריך רק לאכול אותם.
יש פשוט שעת משבר כזאת בצהריים שאני חייבת משהו שיחזיק אותי (וברור לי שסוכר לבן מעלה מהר ומוריד מהר).

אני לוקחת באיזי,ממש באיזי הפעם לא יוצאת בהצהרות אלא מחליטה ביני לבין עצמי שכרגע מרבית התזונה היומית שלי תתבסס על טבעונות ולוקחת בחשבון שאחטא פה ושם בגבינות וכאלה. מתסכל אותי שבזמנו הצלחתי בקלות להיות צמחונית אדוקה וכרגע יותר קשה לי.
אבל אני באמת ובתמים מאמינה שהטבעונות זאת הדרך הנכונה בשבילי ומקווה להגיע לשם בקרוב.

אגב יש לי את הבלוג שלך במועדפים כבר מלאן זמן, נדלקתי שם על כמה דברים כבר מזמן ועכשיו יהיה לי תירוץ לנסות
 

ladybug6

New member
אחלה, להיות כנה עם עצמך זה חשוב

וציפיות ריאליות מונעות אכזבות.
לא נראה לי שיש הרבה אנשים שמקבלים החלטה ומאותו רגע מפסיקים לאכול כל דבר שבא מהחי.. זה תהליך שקורה בהדרגה, במקביל להכנסת אוכל חדש מפנים מהצלחת את האוכל הישן. כל אחד ופרק הזמן שדרוש לו.
אצלי הזרז העיקרי היה כמה הרצאות שראיתי בזמנו, אפילו דילגתי על קטעי הוידאו הקשים ועדיין הבנתי שאין מנוס מהשינוי שהולך לקרות. הרבה זמן חיכיתי למשהו הזה שידחוף אותי לשם, ואז הספיקה לי רק דחיפונת קטנה בשביל לעשות את הצעד. אחרי הצעד הזה, כבר לא הייתי צריכה הרבה שכנועים, ודווקא אז מצאתי אותם בכל מקום (בפורומים, בפייסבוק, אצל אנשים מסביב..). זה גם הקל על השינוי וגם זירז אותו עבורי.

החביתת חומוס תשאר טעימה גם אחרי 3 שעות לדעתי.
חומוס לגונדי זה חומוס קלוי, אפשר להשתמש בו אבל יש לו כמה חסרונות:
1. הוא יותר מתפרק במחבת וקשה מאוד לטגן ממנו חביתה
2. יש לו טעם מאוד חזק של חומוס
3. יוצא יותר יבש לטעמי
בקפה גרג משתמשים בחומוס קלוי לחביתה שהם מגישים על עלה סיגר מטוגן, זה נחמד אבל לטעמי זה יבש מדי, והטעם חזק, הייתי מעדיפה את הטעם הניטרלי של הקמח הלא קלוי.
בקיצור, תנסי פעם פעמיים - אם טעים אז יופי, אם לא אז תקני את הלא קלוי וזהו..

גם לי יש שעה אחה"צ שבה אני "חייבת" משהו מתוק, זה בדר"כ הזמן שבו אני מכינה לי תה עם קצת סוכר ולידו מנשנשת משהו מתוק, משתדלת שיהיה יותר לכיוון הבריא (פירות יבשים ואגוזים) אבל לפעמים גם מתפנקת עם עוגיות/עוגה/שוקולד..
 

העצלנית

New member
יו את לא מבינה כמה מה שאמרת הרגיעה אותי

כי באמת שפשוט אני מרגישה שאני מדברת מדברת ולא עושה עם זה כלום כי אני לא חזקה מספיק

אני לא צריכה לראות כלום בשביל לדעת וזה קשה לי מאוד,אני לא מסוגלת לאכול יותר בשר ולהרגיש טוב עם עצמי. וזה מתחזק גם עם שאר המוצרים מהחי

הסיבה שוויתרתי על הצמחונות הייתה ברזל נמוך שהשבית אותי בטירוף והכדורים עשו לי רע.
הפעם אני פשוט אדאג לא להגיע לזה והכי חשוב לא להלקות את עצמי על מעידות קטנות.

טוב טיפול פסיכולוגי פתחתי פה :-ׂׂ) תודה לכולם אתם מקסימים
 
פסטה

אמרת שיש לך פסטו אז תכיני לך פסטה מראש ותקחי לעבודה לחמם
כל הממרחים מתאימים לאכילה עם פסטה - עגבניות מיובשות, כרובית ושום, טופו עם שום וירוקים...


סלט חצילים, טחינה, חומוס, ממרח טופו בטעם כבד קצוץ, ממרח אגוזים עם עלים ירוקים ותבלין חזק כמו קארי, כל אלה ישנו את חווית הכריכים, אפשר להביא לחמניה/פיתה/פרוסות לחם ולמרוח במקום עם ירק טרי לצד- יאמי

מתוק אני אוהבת שוקולד מריר...גם חטיפי הגרנולה של נייצ'ר ואלי טבעוניים וטעימים להפליא והרבה יותר מגניבים מפתי בר. חמאת בוטנים שלהם בוודאות טבעוני , נדמה לי שגם השקדים והמשולב עם שוקולד מריר. אבל לא בעיה לבדוק במקום.

עוגיות מאפה בית- גרנולה, טחינה, שקדים...לקחת בכלי קטן זה כיף נפלא לצד הקפה.
 

vala hopa

New member
כל הכבוד על ההחלטה

לגבי מתוק אפשר חמאת בוטנים עם ריבה או חלבה ביתית - טחינה עם סילאן. על פרוסת לחם זה משביע וטוב.
עוד משהו בגזרת המתוקים זה תמרים עם אגוזים. פשוט לכרסם תמר עם אגוז מלך או שניים. זה חטיף משביע ולא דורש לחם.
 

ella100

New member
כדאי להוסיף לתפריט את הבורגול.

אני אוהבת להכין אותו עם עדשים כתומות או בטטה פרוסה דק דק.
גם אורז בסמטי יוצא נהדר עם עדשים כתומות.

מקווה שאת מאוהבי הכוסמת-שילובים שלה עם בצל מטוגן ,ירקות צלויים ,פטריות ונבטים-מוצלח מאד.

אולי כדאי לצרף לתפריט את שבבי סויה-בגרסת הפרורים המטוגנים
או הבולונז.אין בעיה בלחמם.

אם תכיני מחלק מתפוחי האדמה פיורה-אין צורך להקפיא מהיום למחר.
פשוט לחמם וזהו.

לאט לאט מכירים,מאמצים או מאלתרים אפשרויות גיוון תפריט-
ולרוב זה יוצא מהמם.כך אני סבורה.
 

העצלנית

New member
אוהבת כוסמת והייתה תקופה שהייתי מכינה אותה

עם עדשים כמו מג'דרה.
בורגול אוהבת בעיקר קר עם סלטים וכאלה ותפוחי אדמה משתדלת להמעיט לא עושה לי טוב.

אני אנסה את שבבי הסויה בהחלט זה יעזור לי להחזיק יום שלם בעבודה


אני מסכימה שבדרך כלל יוצא טוב ,כי אני מבשלת הרבה אוכל טבעוני ויוצא מעולה (ואני גם מבשלת בסגנון הודי ואז בכלל)

תודה
 
למעלה