מצטרפת

בר2

New member
מצטרפת../images/Emo20.gif

היי לכולם , שמחתי למצוא את הפורום! אני אמא לתאומים בני שנה ו10חודשים- שובבים ומקסימים. שאלה קטנה להורי תאומים בוגרים יותר: מתי תאומיכם החלו לדבר???.

זוזי

New member
תחילת הדיבור

אצל התאומות היה נורמלי, בערך בגיל שנה (אבל ההתפתחות המוטורית היתה מדהימה: בגיל 10 חודשים הן רצו חופשי חופשי). אף פעם לא התפתחה אצלן שפה משלהן. לעומת זאת הבן השלישי אמר אמא פעם ראשונה בגיל שנתיים וחצי (וגם זה אחרי שהייתי בחו"ל שבועיים). מאחר שהיינו מודאגים שאלנו קלינאית תקשורת והיא ענתה שאם הילד אומר הברות שונות אז זה רק ענין של זמן. ובאמת, היא צדקה.

יוטל

New member
קשקשת ברשת...

אצלי הן התחילו לדבר באזור גיל שנה +. וכאן המלצה חמה-תרשמו!!! עם כול האינטנסיביות של הטיפול, פשוט שוכחים. כן!! גם אני חשבתי בטח שאירוע כזה אזכור או קטע מצחיק אבל, וזה אבל גדול אצלי, פשוט כמה מתאי הזכרון אצלי התאיידו בעקבות אירועים דרמטים כהריון ולידה. פקקט. לא רושמת לא זוכרת. אח"כ אני קוראת ומתפוצצת מצחוק, מתמוגגת מנחת וזה מזכיר לי איך הן היו בנות שנה, שנתיים. אצלי הן לא פיתחו שפה משלהן. בהתחלה, בשלב הג´יבריש, הן היו מנהלות שיחות שפשוט לעמוד בשקט ולהקשיב. מקסים.

ובאותו נושא אוסיף שאלה...........

אמנם ילדיי קטנים עדיין ורק מקשקשים בינתיים.....אבל...כמו שאתם אומרים יש הטוענים שבגלל שהם יותר מאחד מתפתחת אצלם שפה משלהם...ובנוסף לתאוריה הזאת.....אצלנו בבית מדברים הונגרית (חמותי, בעלי) חוץ ממני.....2 שפות יכול גם לגרום לעיכוב בדיבור לא? אז מה אצלנו ידברו בחתונה או עוד קודם?

דבורי

New member
ילדים דו-לשוניים

לאביחי יש הרבה חברים שבבתיהם מדברים אנגלית. ממה שאני רואה (לא סקר מדעי) ילדים שבביתם מדברים אנגלית בלבד אכן מתעכבים בדיבור, אבל ילדים שבביתם לפחות אחד המבוגרים (אמא, אבא, או אופר) מדבר אליהם עברית אינם מגלים שום בעיות בדיבור עברית (אולי יש בעיה באנגלית, אני לא יודעת).

יוטל

New member
אכן ידוע שבבית דו-לשוני

לעיתים התפתחות השפה היא איטית יותר. מאוד חשוב ששימוש בשפה יהיה עיקבי, כלומר, שההורה ידבוק בשפה בה הוא מדבר (לא לקפוץ מעברית לאנגלית וכו´). בעיני זו מתנה נפלא לכול החיים שפה נוספת. למבוגר, אין את אותה יכולת קליטת שפה כמו לילד. אז ילד דו-לשוני אולי יפתח שפה קצת באיחור, אבל הוא ירוויח שתי שפות. חוצמזה, מבלי לדכא יותר מדי , זה מה כתוב בספרות על שפה אצל תאומים. "....החוקרת זיהתה נחיתות לשונית ברורה אצל תאומים לעומת יחידאים: תאומים שלטו באוצר מילים מועט ודל, השתמשו במשפטים פשוטים והסתמן אצלם טווח מוגבל יותר של אותם חלקים בשפה התורמים לאופרציות קוגנטיביות.." מתוך: תאומים, פסיכולוגיה וחינוך", שרה סמילנסקי. ........

רז2

New member
גם אצלנו יש שתי שפות

אנחנו לא גרים כרגע בארץ. כך שהילדים נחשפים בבית לעברית בלבד ובחוץ, במפגשים עם חברים או משחקיות למיניהן (ובשנה הבאה גם בגן הילדים) הם נחשפים ויחשפו לאנגלית. האמת שזה כלל לא מדאיג אותי. אני מדברת איתם רק עברית כדי לא להפריע להתפתחות נכונה של המבטא באנגלית. ראיתי הרבה ילדים של משפחות אחרות שמדברים מעולה באנגלית ובעברית משתמשים קצת פחות אבל מבינים הכל. נוצר מצב שההורה מדבר אל הילד בעברית והילד עונה באנגלית. ברגע שילד הולך לגן הוא מתרגל לאנגלית כאן וזו שפת המשחקים שלו כך שכנראה הוא מעדיף אותה. כנראה שזה ישפיע בכל זאת על מהירות התפתחות הדיבור... נראה. בינתיים כבר יש מילים בודדות והרבה נסיונות לומר אות ראשונה של מילה, וזה נראה לי בסדר לגילם.

יולנדהמ

New member
מתי שזה יבוא../images/Emo118.gif

התאומים שלנו היום בני 7. הם התחילו לדבר בגיל שנה בערך. אחד מהם התחיל לדבר מוקדם יותר והוא היה המתורגמן של אחיו - כל מילה שלא הבנו שאלנו את אח שלו למה הוא מתכוון. לפני שהם התחילו לדבר (בכל אופן בלשון שאנחנו מבינים) הם דיברו כל הזמן אחד עם השני. זה היה מחזה נפלא לראות אותם עומדים מיטה מול מיטה, מדברים בינהם בשפה שלהם ופתאום פורצים בצחוק אדיר כאילו סופרה זה עתה הבדחיה של השנה. אז לא לדאוג זה יבוא כיגיע הזמן.

אני דוקא כן דואגת.......

יותר נכון חמותי...... אני לא ממש דואגת מתי הם יתחילו לדבר...אצלנו כבר שום דבר לא ילך מוקדם מהמצופה.....(נולדו פגים וכל ההיתפחות היא באיחור)...אבל...חמותי חוששת שהיא לא תוכל לתקשר איתם.....עלי לציין שמשפחתו של בעלי גרה בהונגריה...והם שוהים בארץ חודשיים-שלושה בממוצע...(לא רצוף)..... עברית הילדים ידעו.....אני מדברת איתם וגם בגן ידברו עברית...אך מה עם ההונגרית......? בעלי מדבר איתם רק בהונגרית...(אני משתדלת לא לדבר בהונגרית למרות שאני יודעת...אך חוששת לטעות ושם ילמדו מילים לא נכונות שאני אומרת)..... אז כשעושים אומדן...השפה ההונגרית במיעוט בבית.....

יוטל

New member
אבל אם בעלך יהיה הדמות הקבועה

שמדברת רק הונגרית-שרה שרים, מספרת סיפורים וכו´, ואת תהייה הדמות הקבועה שמדברת רק עיברית אין סיבה שהם לא יוכלו לתקשר בהונגרית עם המשפחה. ברור שהעברית תהייה דומננטית כי זו תהייה השפה היותר מדוברת בסביבתם (גן, חברים וכו´). הסבא והסבתא יכולים לשלוח קלטות וידאו בה הם מדברים לנכדים, מספרים סיפור, שרים בהונגרית. כך הם יהיו חשופים לשפה וגם למשפחה הרחוקה... אפשר לשלוח קלטות שמע וודיאו בהונגרית שמיועדות לגיל הרך. ויגיע היום והם גם ירוצו לטלפון לדבר עם הסבתא בהונגרית שוטפת.....

קלטות כבר קיבלנו......./images/Emo6.gif

כיפה אדומה/מלך האריות/פינוקיו ועוד כאלה וכאלה....בהונגרית... וכשהם ידברו שוטף הונגרית...יעשו עלי מאפיה......(עם ההונגרית המגומגמת שלי)... ובעלי.....המממממ הוא עובד ועובד ועובד...כמה כבר מדבר איתם? בסופישבוע לרוב...ופה ושם..... נותר לי רק לחכות ולקוות...

למעלה