מצטרפת

אור 013

New member
מצטרפת

שלום לכם/ן מצטרפת אליכם לראשונה , על אף שאני מרגישה חלק בלתי נפרד מכן בשנה האחרונה . מסיבה כלשהי לא הצלחתי לכתוב עד היום. אני בת 34 , מאובחנת כחולת SLE קרוב לשנתיים ,במצב קל יחסית : כאבי פרקים + ראש + בטן ( ומה לא בעצם ... ) , עייפות , חולשה ו- 7 דלקות ריאות בשנה וחצי האחרונות . חוץ מזה הכל בסדר ... תודה על על התמיכה , טוב לדעת שאתם קיימים , גם אם לא ידעתם על קיומי. מקווה שיהיו בי הכוחות להצטרף ... אור .

gaia20

New member
ברוכה הבאה ל../images/Emo82.gif

הי אור אני רואה שעברת את המחסום של "ההודעה הראשונה"
ואני בטוחה שעכשיו יהיה לך הרבה יותר קל לכתוב שאלה לי אליך בקשר לדלקת ריאות- יתכן שלא עשית חיסון לדלקת ריאות בשנתיים האחרונות? או בכלל?
7 דלקות ריאות זה בהחלט מספר מכובד היתי אומרת... מקווה שתמשיכי לכתוב

אור 013

New member
תודה

היי , תודה על קבלת הפנים . לא חוסנתי כלל , לא הייתי מודעת לצורך בכך . בנוגע לחיסון נגד מחלת השפעת , אני אלרגית לביצים כך שהוא ירד מהפרק , האם הטיעון תקף לגביי החיסון לריאות ? רופאיי טוענים כי הפגיעה בריאות הינה ביטוי הלופוס . אגב , האם למישהו/י יש נסיון עם רופא תעסוקתי ? נראה שהתגברתי על מחסום ההודעה הראשונה , גאה בעצמי על כך אור

gaia20

New member
בוודאי שצריך להתחסן!

אצלי בקופת חולים כל שנה מחכה לי חיסון ואף מתקשרים להזכיר לי שהגיע הזמן להגיע להתחסן פעם ב 5 שנים עושים חיסון לדלקת ריאות ופעם בשנה, חיסון לשפעת. אני בטוחה שיש היום אמצעים חילופיים להתחסן, אם את אלרגית לביצים. כדאי שתבררי את זה בקופת חולים שלך, או עם הרופא שמטפל בך עד כמה שידוע לי, התרופות שלוקחים ללופוס, הן שמחלישות את מע החיסון, ולכן, נוטים לחלות יותר זה לא בגלל שיש לופוס, אז יש דלקת ריאות. ומעולם לא היה לי ניסיון עם רופא תעסוקתי. סורי
שיהיה המשך יום נפלא

ma pitom

New member
זה די תלוי במצבך...

המצב של הלופוס שלי יחסית לשאר הקוראים פה קל אפילו קל מאוד. הרופאה שלי אמרה לי שאין צורך שאתחסן מה גם שהפעם האחרונה שהייתי חולה היה לפני שהיה לי לופוס (לפני יותר מ 12 שנה) כך שזה לא חובה לכל אחד...די תלוי במצב. חוץ מזה תהיי בריאה מקווה שתרגישי הרבה יותר טוב

gaia20

New member
אוקי...אז אולי לא חובה

אבל בהחלט רצוי לדעתי- גם מי שמצבו מעולה אני בכל אופן, לא לוקחת סיכון- גם שעכשיו אני נחשבת כעומדת בפני כניסה מרשימה לרימיסיה מה גם שאני עובדת בגן ילדים, ושם, כל שני וחמישי מישהו מתקרר. וברוכה הבאה לך

ma pitom

New member
הכי טוב זה לבדוק עם הרופא

ואני מדגישה לא רופא משפחה אלא רופא שמתמחה בלופוס. הם יודעים בדיוק מי צריך להתחסן ומי לא. אני אישית מאמינה גם לגבי חיסונים וגם לגבי כדורים שלא לוקחים סתם כדי שיהיה אלא רק אם צריך. בסה"כ זה חומר זר שנכנס לגוף כך שאם מישהו נוטה לחלות באמת רצוי שיקח אבל מי שלרב לא חולה או נדבק מאנשים (כמוני) לא צריך לקחת

ל3

New member
הי אור

ברוכה הבאה
אני שמחה שהחלטת לאזור אומץ ולכתוב- תמיכה תמיד עוזרת ומעודדת. מקווה שתשארי עמנו גם בהמשך שירי

אור 013

New member
תודה שירי

שירי תודה רבה מקרב לב . אכן הייתי צריכה רק להתגבר על המחסום הראשוני , שקרה אגב גם עם קושי בהגיית שם המחלה ( לופוס , זאבת...). בכל אופן אכן זוהי תחושה טובה שאני לא לבד במערכה ויש מי שמבין כל כאב ובדיקה . קראתי שאת בעיצומה של הסבה מקצועית , מסירה בפנייך את הכובע על ההחלטה האמיצה שקיבלת . יישר כוח , נ.ב האם למדת הוראת אנגלית ? נדמה לי שהתכתבנו פעם בפורום של הארגון .

ל3

New member
הי אור

לא זכור לי שהתכתבנו אבל הכל יכול להיות.... שירי

אור 013

New member
שירי שלום

היי שירי , אולי הפרטים ירעננו את הזכרון ( שהמחלה הורסת בו כל חלקה טובה ) שמי אורית ולמרות כל הקשיים , עדיין עוסקת בהוראה . נזכרת ?

למעלה