מצטרפת

poli4

New member
מצטרפת

עשיתי היום סקירה ואמרו לי שיש קלאב פוט ברגל שמאל. חוץ מיזה הכל תקין. מה צפוי לי ? מה זה אומר? תודה

ליבי א

New member
ברוכים הבאים

אמרו לך מה דרגת חומרת הקלאב פוט או שעוד לא ידוע? ספרי קצת על עצמך באיזה שבוע את של ההריון? אין לך ממה לחשוש יש לקאלב פוט סיפור הצלחה. לי יש בת שהיא בת שנה וחודש ונולדה על קלאב פוט חמו מאוד דו צדדי ועברנו גיבוס של 10 שבועות (כל שבוע מחליפים גבס) ואח"כ המתקן של הנעליים דניס בראון בהתחלה 3 חודשים 23 שעות ואח"כ פחות שעות בין 18 שעות. שיהיה לך בהצלחה ואת מוזמנת לכתוב לי מסר. אשמח לעזור.

טאניוש

New member
שלום פולינקה ../images/Emo24.gif

עדיין קצת בהלם מלראות אותך פה. ועדיין כולי תקווה שבסקירה החוזרת לא תראו קלאב פוט. אמנם לא בעיה קשה, אבל עדיין עדיף בלי
. שימי לב, מחר יש ארוח של דר'למדן, זה הרופא שלנו, זאת הזדמנות מצויינת לשאול את כל השאלות.

ברוכה הבאה. ../images/Emo39.gif ../images/Emo141.gif

דפדפי גם בדף הזה וגם בקודם, יש כמה נשים חדשות בהריון שנכנסו לפורום ותוכלי לראות מה ענו להן. תוכלי גם לקרא באתר שלנו- הכתובת מופיעה בחתימה שלי- על שיטת הטיפול ל פונזטי. כמו שטניה כתבה את יכולה כבר להתחיל לשרשר שאלות לד"ר למדן מהדסה עין כרם. בהצלחה, אנחנו כאן. עידית

poli4

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif|*התאוששתי והמון שאלות ../images/Emo122.gif

קודם כל המון תודה לפורום המדהים הזה. קצת יותר על עצמי , אני בשבוע 15+1 , עשיתי סקירה לפני יומיים. ילדה שניה , יש לי ילד בן 11 חודשים בבית. בסקירה אמרו לי שהכל תקין חוץ מרגל שמאל (נדמה לי) ועכשיו לשאלות: 1. האם כדאי לי ללכת לעשות עוד סקירה אולי אצל מומחה יותר גדול כדי לוודא שבאמת הסקירה תקינה חוץ מהבעיה ברגל? 2. אם בשלב זה הכל תקין חוץ מהרגל אז הסבירות שזה ישאר ככה היא גבוהה? או לא? 3. אם אני אלך ליעוץ גנטי במכבי יאשרו לי מי-שפיר וסקירה מורחבת ע"י הקופה? תודה

יחיאלוש

New member
קצת מנסיוני

קודם כל טוב לשמוע שהתאוששת קצת. אנחנו גילינו את הקלאב פוט בשבוע 25 ועשינו כל מה שהרופאה אמרה, כלומר: ייעוץ גנטי, מי שפיר, אקו לב עובר... גם אנחנו חברים במכבי והרי כמה עצות: לא ללכת ליועץ הגנטי של מכבי!!! הלכנו אליו וחוץ מלהפחיד ולגעור בנו שלא עשינו חלבון עוברי ושאר בדיקות בהריון הוא לא תרם לנו כלום! בהמלצת רופאת הנשים עשינו ייעוץ גנטי בבי"ח תל השומר במחלקת גנטיקה, אצל מישהיא בשם ד"ר ליאורה (שם משפחה לא זכור לי).הייעוץ עולה 170 שקלים ולאחר מאמק עיקש קיבלנו החזר ממכבי. היא ישבה איתי שעה וחצי והסבירה בצורה מדהימה. היא גם נתנה לי הפניה למי שפיר וביצעתי אותה בתל השומר. ברגע שיש לך הפניה שלהם התשלום הוא על חשבון משרד הבריאות ואת בכלל לא צריכה את מכבי. לקח לי הרבה זמן וטלפונים כדי לברר זאת. הבדיקה היחידה שלא קיבלתי עליה החזר היא של הסקירה המורחבת הפרטית. אני הייתי במעקב ביחידת האולטראסאונד של תל השומר (רופאת הנשים שלי עובדת שם). נמצאים שם רופאים מהשורה הראשונה. כל המעקב הצריך מאבקים מול מכבי על מנת לקבל טפסי 17, אבל מומלץ מאד. אם תצטרכי עזרה נוספת, שלחי לי מסרון ואשמח לנסות לעזור. הצלחה רבה, חיה.

כל אחד כאן יענה לך משו אחר (-:

1. אני עשיתי אולטראסאונד אחד בשבוע 20 בו גילו את הק"פ ואמרו לי שכל השאר נראה מצויין. בזה נגמרו הבדיקות והאולטראסאונדים. זה היה בטורונטו והייתי עם מיילדת שהגישה שלה היתה ונה. 2. חכי כ24 שבועות ותדעי (-: לפני כמה ימים נכנסה אמא שבהריון אמרו לה שיש לילד ק"פ בשתי הרגליים אבל בסוף בכלל אין לו ק"פ. היתה כאן לפני כשנה עוד אמא עם מזל משמים כזה
3. אין לי מושג.

טאניוש

New member
על רוב כבר עניתי לך לדעתי

ובכל זאת: 1. כדאי לעשות סקירה חוזרת בעוד שבועיים, יש סיכוי שלא יראו קלאב פוט כבר. על סקירה מורחבת נוספת הייתי מוותרת בשלב זה, אם כבר אז לעשות מורחבת מאוחרת. 2. שאלתי אותה שאלה את רופאת המעקב שלי. היא אמרה ש-95% מהמומים מתגלים בסקירה המוקדמת. אז התשובה היא כן, בסבירות גבוהה זה ישאר ככה
. 3. תדרשי! בטח יש לך המלצה למי שפיר מהרופא שעשה סקירה. זה לא מעט כסף, ומגיע לך לעשות בדיקות על חשבון הקופה. נדבר

תחיצ

New member
לדעתי, כדאי לעשות סקירה מורחבת

החשד בד"כ שק"פ יכול לבוא עם עוד בעיות שלד (כמו שגם ד"ר למדן ציין) ולכן כדאי לעשות בדיקה מורחבת, עם התמקדות בגולגולת, עמוד השדרה וכמובן הרגליים. אנחנו עשינו את רוב הבדיקות שהומלצו (חוץ ממי שפיר, שכן לא רצינו להגיע ללידה מוקדמת או הפלה). באופן כללי, הגישה שלי במשך ההריון היתה ללמוד ולדעת כמה שיותר לפי הכלל הידוע "להתכונן לרע ולקוות לטוב". מה שבדיעבד התברר כמועיל מאד. לא תמיד הרופאים אחרי הלידה מסבירים ופותחים בפניך את כל האפשרויות, והתחלת הטיפול אחרי הלידה הוא משמעותי (במיוחד אם עושים שטויות...). לכן עכשיו זה הזמן ללמוד, להעדכן, לדבר (עם כל אחד ואחת מאיתנו) להתרשם, ולדעת לקראת מה את הולכת. שיהיה בבריאות, תחיה

למעלה