מציאות או חלום? הספק והמוצא

Dazed&Confused

New member
מציאות או חלום? הספק והמוצא

נניח שאתה נמצא בבנין גבוה, ועולה על דעתך שאולי זה חלום, וכדאי לנסות לעוף! אבל.. אולי זאת המציאות ואתה פשוט תמרח על הריצפה? אז אני רוצה להעלות פה כלל פשוט. אם יש את הספק - סימן שזה חלום. מניסיוני, בחלום אפשר כל כך הרבה פעמים לחשוב שזאת המציאות והתלבט איפה אתה נמצא באמת, וזה יכול להיות מאוד מבלבל. אבל כשנמצאים במציאות באמת - אז יודעים את זה. חשים את זה בברור ואין שום ספק לעולם אם זה חלום. זה לא אומר שלא צריך להעלות את הספק ולבדוק במציאות, כי כך זה באמת יבוא בחלום ויניב חלומות צלולים, אבל במציאות נידע כבר שזאת המציאות. אם יש את הספק, אז זה חלום, ותקפצו. אלה אם כן שתיתם עשרה טקילות לפני כן ואז אי אפשר לדעת... נ.ב. אני לא אחראי לשום תוצאות מצערות שיגרמו לכאורה מקריאת טקסט זה ואני מסיר מעלי מראש כל אחריות.

ליטן א

New member
../images/Emo13.gif מצויין...

האמת היא, שבתחילת דרכי פה בפורום - שאלתי בדיוק את השאלה הזאת, "איך אני אדע שאני חולם, מבלי להיכנס לאברבנל?"......... בכל מקרה, תנסו לזרוק את חבר שלכם (שנמצא יחד איתכם, במקרה) לפני זה, תראו איך הוא מגיב...

BladeRaider

New member
ובכן....

אתה צודק, כשיש ספק אתה בדרך כלל חולם. אך גם היה לי ספק במציאות, למרות שזה שונה.

Variety

New member
לי גם היה ספק במציאות

לי גם היה ספק במציאות - עד שאין לך חוויה כזאת של ספק במציאות אתה לא תרגיש שתהיה לך כזאת. לי קרה הדברים הבאים: אני הולך לכיוון בית הספר - ורואה שיח מלא ציפורי יונק-דבש. אני מתקרב וכולם עפות חוץ מאחת שנשארת מעופפת קבוע באוויר. אני מתקרב אליה עוד ועוד עד שאני ממש 5 ס"מ ממנה והיא עדיין לא עפה. ורק אחרי כמה זמן היא עפה! זה מאוד יכול לעורר את השאלה אם זה חלום או מציאות. חלומות פז, Variety-

למעלה