מציאות ישראלית

Star_Dust

New member
מציאות ישראלית

מכון כושר. מישהי אמרה שכושר טוב לנשמה. אז מנסה. "את נשואה?" שואל המדריך - "הייתי" "אז מה קרה?" - "הוא נהרג" "נהרג?!?" - "בפיגוע" "ואת בסדר עם זה? ככה כאילו כלום? חוזרת לשגרה?!?" שתיקה. כדי להרגיש את הלב מדמם לא צריך ללבוש שחור. מדברת עם עוד אלמנה טרייה. מאז שהלך בעלה נעשתה רוחנית. מספרת לי על תקשור על ממדים אחרים מלאכים שומרים ועל רוח שעדיין אוהבה אותה ודואגת לה. ואני, לא רוצה למצוא רוח. רק כמהה אליו, לגופו. ולפעמים חושבת שרוח זה עדיף מכלום. ומנסה לתקשר. ומדברת אליו שאולי אם לא קשה שיזיז את האגרטל או יכבה את האור או ייתן כל סימן שאדע שהוא כאן עדיין איתי. וכלום. ושוב הפיצוץ הנורא הזה. וצרחות הפצועים. ואחריהן שקט נורא של סוף. ודיווחים של התקשורת. ותמונות זוועה. ויודעים שזה לא נגמר. וממשיכים בחיים. סוחבים. וכולנו ציפייה דרוכה לפיגוע הבא. רחובות שוממים. מבטים חשדניים. אימה. ואני, שאי שם בין הפיצוץ לשבעה איבדתי את הפחד, משוטטת ברחובות הנטושים מחפשת את אלוהים. וכלום. בית העלמין. ניצבת ליד המצבה. יש לו את המצבה הכי יפה בחלקה. ובמקום טוב באמצע. מרגישה גאווה משונה. ולא מבינה על מה. לא הצלחתי להציל אבל לפחות דאגתי שהוא יונצח כמו שחי בולט בשטח משכמו ומעלה אדם כל כך מיוחד ושוב מילים של פרידה. ומנגבת דמעות ודי. נכנסת לאוטו. מסתכלת באהבה בעיניים דומעות בדור ההמשך שעדיין צעירה מכדי להבין איזה אבא היא הפסידה וזורקת לעברה חיוך אמיץ כי גם לה מגיע להיות מאושרת. מתניעה ונוסעת משאירה אותו מאחור אבל בעצם הוא תמיד איתי. זמן לחזור לחיים אולי אלך היום למכון הכושר. רגעים קטנים של מציאות קודרת. חיים בצל המוות. מציאות ישראלית 2001.
אני.

אבק מהממת, המוות הוא בצל החיים

זו דעתי כמובן! תראי איך בין מכון הכושר, הנשמה והמציאות הישראלית הכנסת כל כך הרבה, עולם ומלואו. ואת נוסעת מהמוות, זוכרת אבל מביטה אל עבר דור ההמשך, צרי הרבה כוח והרבה איכות "לעשיה" שכזו. אלוהים שלך בתוכך, צועד איתך ושומר עליך שתהיי מסוגלת לשאת את מה שהועיד לך. ואת כל כך, כל כך!

נ.תהילה

New member
../images/Emo23.gif. כתבת כל כך יפה, כל כך אמיתי.

כמה מוכרת התחושה של: "ומדברת אליו שאולי אם לא קשה שיזיז את האגרטל או יכבה את האור או ייתן כל סימן שאדע שהוא עדיין כאן איתי". וטוב שאת זורקת חיוכים לבתך הקטנה, כי באמת מגיע לה להיות מאושרת.

איך זה שכוכב אחד לבד ...

אני יושב בעבודה (חזרתי לעבוד השבוע) ודמעות מתגלגלות על הלחיים כשאני קורא את מה שכתבת ... כל כך כואב , כל כך לבד, ולצערי כל כך מוכר ואמיתי לי היום ... שולח לך אלפי חיבוקים וחום אינסופי ....

אורי_ח

New member
צל"ש לך אורן, שחזרת לעבודה. אני

מתאר לי שברגשות מעורבים. ואני כל כך מזדהה עם מה שאמרת לכוכבית השוזרת פאזל של מציאות ישראלית שיש בה שגרה ואסון, כאב, לבד וגם תקווה הנשקפת מעיניו של דור ההמשך. "מתניעה ונוסעת"... וכבר אמרתי לך תודה? על השיר שאפשרת לי להוריד, השיר על "מיכלי", יפה, חזק, אמיתי ונוגע...

Star_Dust

New member
לא לבכות בעבודה!!! ../images/Emo13.gif

אני שמחה שחזרת לעבודה. עכשיו יש לך משהו שיוכל להסיח את דעתך ממחשבות עליה (אפילו אם זה רק לחמש דקות). לא לבכות בעבודה!!! במקום לבכות אפשר להפוך את העבודה לאי של שפיות. דמיין שזה סתם עוד יום רגיל, שבסופו תחזור הביתה והיא תחכה לך עם חיוך וחיבוק. אני יודעת שרוב האנשים חושבים שמחשבות כאלו הן חסרות טעם. כי הן לא יחזירו אותה לחיים. אבל במקרה הזה אני חולקת על דעתם. נכון שכמה שעות של מחשבות על יום רגיל לא יחזירו אותה. וגם נכון שבסופן יכולה לבוא נפילה כשתיזכר שבעצם היא כבר לא פה. אבל אלו בכל זאת כמה שעות של רוגע מלאכותי. של שקט. כמה שעות בלי מחשבות מטורפות על מה היה אם? ומה יהיה עכשיו? ומחר? ולמה אני? ולמה היא? ואיפה אלוהים היה? ואיפה היא עכשיו? והאם היא רואה? ומה היא אומרת על העצב הזה שהשתלט עליי? והאם גם היא עצובה? האם היא ידעה שהיא הולכת למות? האם הרגישה את הכאב הבלתי אפשרי הזה כשברגע חתכו אותנו לשניים? והאם היא מאושרת עכשיו? האם היא מחכה לי? ומה עכשיו?. שעות של שקט. שעות של שפיות זמנית. אני לא יודעת מה איתך, אבל אני, בשביל חמש דקות של שקט ואושר מוכנה אחר כך לסבול שעתיים של אכזבה (ברגע החזרה למציאות). אז קדימה לעבודה... לנגב את הדמעות... ולחשוב עליה מחכה לך בבית. אהבה ואור, אני.

חצי אורן יקר

כבר כתבתי השבוע שאני לא לגמרי מאופס, ומדי פעם מפספסת הודעות. אז סליחה, פיספסתי. כל כך שמחתי לראות אותך שוב כאן. חשבתי עליל ועל הנורא שעובר עליך. מקווה שעושה לך טוב לחזור לעבודה שאתה אוהב, בניגוד לאבק הכוכבים אני חושבת שמותר לבכות איפה שמרגישים לבכות. בכיתי בעבודה - והחברים בהתחלה נבהלו, אח"כ היו במבוכה ולא ידעו איך לנהוג, אח"כ התרגלו ונתנו לי את הזמן שהיה דרוש לי. בכיתי באוטובוס - והתעלמתי מתגובות הנוסעים האחרים. בכיתי בטיסות - וכנ"ל התעלמתי. בכיתי כשישבו אצלי בבית, ואכשר הייתי בבית חברים. בכיתי ובכיתי בכל פעם שעלו הדמעות - נתתי להן לזרום... ואתה יודע מה, פתאום הן התייבשו ! היתה לי תקופה שפשוט לא היו לי דמעות. נחסמו, התייבשו, לא יודעת מה. וזה היה נורא לבכות בלי דמעות. אבל הן חזרו, והכל בסדר. שתהיה לך שבת מנוחה, שולחת לך המון אהבה

Star_Dust

New member
לא התכוונתי שאסור לבכות

בדרך כלל (לצערי) איכפת לי מה אנשים חושבים. אבל אני לא מתביישת לבכות ליד אנשים. לא אמרתי שאסור לבכות. רק הצעתי למצוא מקום (לדוגמא, עבודה) שבו יוכל להתרחק, להתנתק מהעצב לכמה רגעים. מן מקום מוגן שאין בו מקום לעצב. ולכן לא צריך לבכות במקום הזה. ואני מתנצלת שלפעמים אני לא כל כך ברורה. :) Me.

למעלה