מציאת מטפל CBT
מציאת מטפל CBT
המליצו לי לעשות טיפול CBT. אני מתכוון לעשות את הטיפול בשירות הפרטי.
כיצד אני יכול למצוא מטפל מוסמך לסוג זה של טיפול?
מציאת מטפל CBT
זאת שאלה מאד חשובה, היום כולם יודעים ש- CBT זהו הטיפול היעיל ביותר ברוב ההפרעות הנפשיות (אם כי לא השיטה היחידה היעילה). לכן הרבה מאד מטפלים מכריזים על עצמם כ"עושים CBT". יתכן שהם קראו ספרים בודדים, או עברו סדנאות כאלה או אחרות ואילי הם גם עושים עבודה סבירה. אך אם את/ה רוצים להיות שקטים שאותו המטפל שמכריז על עצמו כעושה CBT, יש כמה דברים שאפר לבר: מהו התואר האקדמי שלו? מה מסלול ההכשרה שעבר? האם הוא עבר קורס שלם שמאושר על ידי האיגוד לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, או שלמד באופן עצמי?
הגוף המוסמך בישראל לאשר קורסים להכשרת מטפלים ב- CBT הוא
האיגוד לטיפול התנהגותי קוגניטיבי בישראל. באותו האתר ש גם רשימה של מטפלים מוסמכים. אותה הרשימה איננה ממצה כי לא כל המטפלים טורחים להירשם באיגוד ולשלם דמי חבר (תנאי להיכלל ברשימה). אז ... המטפלים שרשמים באותם הרשימות הם ללא ספק מוסמכים. יש שם שתי רשימות של מטפלים מומחים ומטפלים מומחים ומדריכים.
אופציה אחרת היא ללכת לטיפול במכונים / מרפאות מוכרות כמרפאות מתמחות בטיפול CBT, דוגמאת מרפאת היבטים, מכון פסגות, מרפאת קוגנטיקה ואחרים. מכונים שמהווים גורמים מטווחים בין המטפל לבין המטופל, לא תמיד מעסיקים מטפלים בעלי הסמכה מלאה ב- CBT.