מציאת מיקום בקואורדינטות של רשת ישראל החדשה (ITM)

סביון1

New member
מציאת מיקום בקואורדינטות של רשת ישראל החדשה (ITM)

שלום,

אני מבקשת לדעת האם זה אפשרי לכתוב אפליקציה לאנדרואיד, שמבקשת מיקום מה-GPS בקואורדינטות ITM ולא של רשת גלובלית.

המטרה - למקסם את הדיוק של הקואורדינטות.

אגב, אני (עדיין) לא מתכנתת אנדרואיד, רוצה לברר היתכנות לפני שנכנסת לענין ומתחילה ללמוד ולכתוב את האפליקציה.

תודה

BravoMan

Active member
כמה דברים:

1. את מתכנתת בכלל?
כי אם לא, ממש מוקדם מאוד לשאלה שלך, ויש לך המון ללמוד לפני שתגיעי אליה.
עד שתלמדי לתכנת, אולי יהיו לך עוד ראיונות לאפליקציות.
&nbsp
2. דיוק קואורדינטות לא תלוי בשיטה בה הן מוצגות, אלא בדיוק מדידה של המכשיר שמספק את המידע.
&nbsp
3. המערכת לא תספק לך קואורדינטות ברשת ITM, אבל יש נוסחה ידוע להמרה בין קואורדינטות קו אורך ורוחב ש-GPS מספק לבין ITM.
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_Transverse_Mercator
&nbsp
כשתלמדי לתכנת, תוכלי בוודאי לממש את הנוסחה באפליקציה שלך, אז אין פה שום בעיית התכנות, אבל אם את חושבת שזה איכשהו ישפר דיוק, את צריכה ללמוד גם גאודזיה ולהבין את משמעות הקואורדינטות.
&nbsp
הסיבה היחידה להשתמש ב-ITM היא אם עובדים עם מפות שסומנו בקואורדינטות של רשת זו, או אם יש אוסף חיצוני של קואורדינטות כאלה שרוצים לעזור למשתמש לנווט אליו.

סביון1

New member
תודה רבה על התגובה המהירה

אני מתכנתת java אבל לא כתבתי עד כה באנדרואיד וגם לא יצא לי להתעסק עם מפות, מיקומים קואורדינטות וכדומה.
את הבקשה לעבוד ב- ITM קיבלתי מהלקוח. אולי ההמרה תספיק.

BravoMan

Active member
תספיק או לא לא משנה.

GPS עובד בקואורדינטות אורך רוחב.
בין היתר כי מדובר ברשת גלובלית.
&nbsp
רשת ישראל, כשמה כן היא - המרה (למעשה "הקרנה") של פיסת הכדור הקטנה שלנו למשהו שטוח שניתן לבטא בקואורדינטות רשת פשוטות יחסית, שכל יחידה שלהם היא מטר 1 על הקרקע.
&nbsp
כמובן, שיטה כזו אינה טובה ליתר כדור הארץ (כי הוא אליפסואיד
), אז אל תצפי שציוד מדידה כלשהי יספק לך אותה, בטח שלא מכשיר אנדרויד טיפוסי.
&nbsp
אם את כבר מכירה את שפת Java ועובדת בפיתוח, כל מה שאת צריכה כדי להיכנס לתחום האפליקציה זה ללמוד את מודל האפליקציה של Android (דברים כמו Lifecicle וקומפוננטות) ואת ה-API של המערכת, ואפשר לצאת לדרך.
&nbsp
בהצלחה!

למעלה