מציאת עבודה בהייטק בגיל 45

Ziv172

New member
מציאת עבודה בהייטק בגיל 45

היי אנחנו באיזור בוסטון מעוניינים לעבור לחוף השני winter is coming אבל מהרבה סיבות לא רק זה :) . איך אתם מעריכים סיכוי למציאת עבודה בתחום ההייטק בגיל מבוגר יחסית -45 בארהב? האם זה נחשב מבוגר או בעייתי החיפוש עבודה? אני יודע שנשאלה כללית אבל ...יש לנו שני ילדים אז צריך לקחת גם את זה בחשבון (הם רוב החשבון:))

KallaGLP

New member
"החוף השני" זה אזור גדול.

לאיזה מקום ספציפית? לאזור עמק הסיליקון או לאזור אחר? ומה זה הייטק? באיזה תחום ספציפי?

KallaGLP

New member
בכללי אולי כן, אך זה תלוי בעוד כל כך הרבה פרמטרים,

כמו כמה הצע יש באזור שאליו תעבור, עד כמה אתה מומחה מבוקש בתחומך ועד כמה התחום עצמו "חם", שלא ניתן לענות על השאלה כשיש כל כך מעט פרטים על הסיטואציה הספציפית. למשל, באזור עמק הסיליקון יהיה כנראה יותר קל למצוא עבודה בתחום החומרה ובאזור סיאטל יש המון תוכנה, אז נורא קשה לענות על שאלה כזו בכללי.

TrigATUSA

New member
לא מבין את השאלה כל כך

מה מונע מימך קודם למצוא עבודה ורק אחר כך לעבור?
זה יענה בבירור על השאלה "האם אפשר למצוא עבודה אחרי גיל 45"
&nbsp

Ziv172

New member
באופן כללי אם היה לכם יותר קשה למצוא עבודה עם ים הגיל

debby12

New member
מנהל
שתי מחשבות - אחת מעודדת מאוד....

1) לא יודעת אם זה "קשה" (אני לא עובדת הייטק), אבל גם אם זה "קשה" אז מה זה אומר? שבגיל צעיר יותר מקוששים 5 הצעות בקלות ובגיל מבוגר רק הצעה אחת? טוב נו - צריך רק הצעה אחת שתתאים וזה מספיק....אז אולי יש פחות היצע אבל זה לא אומר שאין כלום

2) רוצה עידוד? תכיר את אבא שלי,שחגג 72 בקיץ האחרון
. לפני ארבע שנים בערך הוא עזב את מייקרוסופט כי נשבר לו הז^| מהם (הם דמעו) לטובת עבודה באיזה סטרט-אפ שפנה אליו דרך לינקד אין. הסטרט-אפ בכלל בחוף המזרחי והוא בפאתי המערבי, אבל הם התחננו שרק יבוא, ושיעבוד מרחוק. ומאז הוא שם - מרוצה אלף, עובד עם חבורת צעירים שצעירים מהבת שלו, ונפגש איתם למפגשי גיבוש אליהם הם כולם מביאים את הכלבים שלהם (כי הם צעירים ונטולי ילדים - אלה כלבים גדולים שהם מביאים לעבודה יום יום
)

לאורך השנים וגם היום הוא מדי פעם (נגיד - פעמיים בשנה?) מתראיין לאיזה משהו אחר - הוא בהחלט יכול למצוא עבודה אחרת אם הוא רוצה.

מה שכן - הוא תותח בתחום צר ומיוחד שבו הוא מתמחה כבר 40 שנה (והוא גם מת על התחום הזה). כלומר הוא לא "מתכנת כללי". אבל הוא תמיד היה individual contributor כלומר, לא מנהל אנשים/מנהל גדול/בעל תואר גדול אם זה משנה משהו.

אבל בעיני הוא ההוכחה ש"זה לא הגיל - זה התרגיל".... <ואגב, הוא לא רוצה לפרוש. הדברים שהוא עושה נותנים לו ניצוץ של עניין, חדווה ועשיה.... הוא לוקח כמה חופש בשנה שהוא רוצה. ועכשיו שהוא עובד מהבית הוא נח צהריים במיטה 30-60 דקות - עניין שהוא לא מסתיר מהמעסיק שלו. הכל על השולחן
. אגב, הוא טוען שההברקות המקצועיות הכי גדולות שלו הן אחרי שהוא קם מתנומת צהריים מרעננת.

John the Savage

New member
התחושה שלי מהניסיון שהיה לי בעניין

זה שזה אכן קצת יותר קשה למצוא עבודה בגיל מבוגר יותר, אבל זה תלוי בהרבה דברים. אם אתה ממש טוב בתחום שלך, או שיש לך תחום מומחיות נדרש, תמצא עבודה בקלות בלי קשר לגיל. אבל יש חברות, לדוגמה סטארטאפים שבהם כולם צעירים שבהם מעדיפים אנשים משכבת גיל דומה אלא אם מאד צריכים את המומחיות שלך, ומצד שני חברות העילית (גוגל, פייסבוק וכו') בהם גם נוטים להפלות על בסיס גיל. לא מזמן אפילו היתה תביעה ייצוגית כנגד גוגל בעניין הזה.

אבל בהרבה חברות אחרות שלא נמצאות באחד משני הקצוות האלו, זו הרבה פחות בעיה.

למעלה