מציאת עבודה בהריון

MadBabe

New member
מציאת עבודה בהריון

שלום רב, שמי ענת ואני בתחילת החודש השלישי להריוני. (הלידה צפויה רק בקיץ כך שיש לי מספר לא מבוטל של חודשי עבודה) התחלתי לחפש עבודה ואני בהתלבטות מה לעשות לגבי נושא ההריון האם לספר או לא ואם כן אז מתי הוא הזמן הנכון ומה אומר החוק? היו לי מספר קטן של פניות ועוד בטלפון ציינתי שאני בבתחילתו של הריון ומאז לא שמעתי מהם דבר. אשמח לאיזו עיצה טובה בנושא

avralis

New member
אין לי עצה, אבל...

אחרי השבוע החמישי להריון זאת חובתך להודיע למעסיק או למעסיק הפוטנציאלי על ההריון... כולי תקווה שתצליחי למצוא עבודה. בהצלחה!

nogaash

New member
כרגע עדיין אין מחובתך להודיע על הריונך

בטח שלא בטלפון.. עיצה שלי, קודם תעברי ראיון, תתקבלי ולאחר מכן עדכני את המעביד כי הינך בהריון. בחוק יש איסור הפליה ומעביד לא יכול שלא לקבל אותך אותך או לתת לך צ'אנס להתקבל מסיבת ההריון, אם תצליחי להוכיח שלא התקבלת לעבודה רק במהסיבה הזאת, תוכלי לתבוע ולקבל פיצויים בגובה עשרות אלפי שקלים. בהצלחה

זו

אכן בעיה. מעבידים לא מעוניינים לגייס עובדות בהריון, מהסיבה הפשוטה, שהן תצאנה לחופשת לידה של 14 שבועות, מה שיחייב לגייס שוב עובדת במקום. יחד עם זאת יש מעבידים שכן יגייסו עובדת בהריון, אם יהיו עליה המלצות מאוד טובות. הכל עיניין של מזל.

restart2

New member
חיפוש עבודה מתאימה

היי ענת ברכות והצלחה. בהריוני הרביעי שיניתי סטטוס תעסוקה- בחודש שישי נקלטתי לפרוייקט בן מספר חודשים. המיקוד הוא- בסוג העבודה שאת מחפשת. אני בעד לומר את המצב לאישורו - בראיון העבודה. בהצלחה אירית שעל www.iritshaal.co.il

tali300

New member
באותה סירה - חודש 3 - וכבר רואים

כך שאני למשל די חייבת להגיד . אבל, אני נגשת לראיון , ובמידה ויתקשרו להגיד שעברתי, והעבודה מתחילה בשלב שבו צריך כבר להגיד (חודש 5) אגיד להם. מצד אחד מבינה את המעסיק הרי למה לו להעסיק מישהי לכמה חודשים ואז ללהתחיל לחפש מחליפה + לשלם חופשת לידה , נכון? מצד שני, אם הוא רואה בראיון שמדובר במישהי עם פוטנציאל, למה לא ? הרי שווה לו לשמור אותה אצלו אחרי החופשת לידה גם , היא תהיה יותר רווחית ממישהי אחרת שיתפשר עליה. אני חייבת להגיד את האמת, בעולם של היום בו יש "תחליף" לכל עובד לפי מידת הכדאיות לארגון, יתעדפו עובדת שלא בהריון. ועל כך אני מבואסת פשוטו כמשמעו, כי אני מאד רוצה לעבודה, חושבת שאהיה עובדת טובה , ובשביל כמה חודשים של חופשת לידה פשוט חבל שמעסיק מותר מראש.... אגב לגבי החוק שאוסר לא לקבל מטעמי הריון, מי יכול לאכוף ? מעסיק יכול להגיד שמצא מישהי יותר מתאימה או הכי פשוט לא לקבל את האישה בלי נימוק . אבל! תהיי אופטימית בבקשה כי כבר שמעתי סיפורים טובים של נשים שמצאו עבודה והמעסיק קיבל אותם כי הן היו טובות . זה לעינין שאת מספרת שאת בהריון מן הסתם עוד מעט (אם לא כבר) יראו את זה ולמיטב ידיעתי אפשר לפטר מישהי גם בלי אישור אם לא עבדה חצי שנה . אז עדיף לספר, ומי שלא רוצה לקבל אותך הפסד שלו, מקסימום תחפשי עבודה אחרי הלידה אני די מתכוננת לצערי לאופציה הזו שעשויה לקרות. תבדקי את הזכויות שלך בביטוח לאומי. שיהיה המון בהצלחה תמשיכי לשלוח קו"ח ולחפש בכל האפיקים!!! אשמח להיות אוזן קשבת וגם לקטר קצת בעצמי :)

למעלה