מציאת עיסוק לחתול

• פותח הנושא sagme
  • פורסם בתאריך

sagme

New member
מציאת עיסוק לחתול

שבת שלום, בימי שבת החתולה משתגעת בבית כמו כל חתול ״הגיוני״ הכדורים שלה מוצאים עצמם תחת הספה , עכבר ללא חוט היא לא אוהבת ובשביל משחק עם הנוצהשלה צריך שניים לטנגו, אז היא מתחילה ליילל... מה שמעיר את כולם (רוב בני הבית סובלים משינה קלה) בכל מקרה - מישהו מכיר צעצועים להעסקה עצמית שישרדו יותר משבוע מבלי להיכנס מתחת לספות? האם מומלץ למרוח אותם בקטניפ מדי פעם כדי לשמור על העניין? עוד שאלה - לגבי טיול בחוץ עם חתול (אני מודע לנושא הקרציות ואעשה טיפול מונע באמצעות אדוונטג) האם זה מקובל? האם מומלץ להוציא חתול לטיול בחוץ (עם רתמה)?

meedas

New member
הפתרון הוא לשחק איתה...

רוב החתולים משתעממים מהר מלשחק לבד, והיללות שלה הן סימן בדוק שהיא רוצה לשחק איתכם. לרוב חתולים מתעיפים מהר, אז מדובר בכחצי שעה של השקעה אחריה יהיה לכם שקט (אלא אם מדובר בגורה צעירה, במקרה כזה השקט יגמר מהר יותר)
&nbsp
אופציה נוספת ומאוד יעילה - להביא חתול נוסף... חבר למשחק
&nbsp
לגבי טיול עם רתמה, בארץ זה לא ממש נהוג. בחו"ל זה קורה יותר למיטב ידיעתי.
אישית אני חושבת שזה מאוד לא מומלץ ואפילו מסוכן. חתולים נלחצים בקלות מסיטואציות שיכולות לקרות כל הזמן - אנשים זרים שניגשים, כלבים שמסתובבים חופשי וכו'. חתול לחוץ הוא חתול מסוכן, לעצמו ולסביבה. תאר לך את החתולה נכנסת לפאניקה ומתחילה להשתולל, כשהיא קשורה אליך ברצועה - יקרה אחדש משניים. או ששניכם תפצעו או שהיא תשתחרר תברח ואולי תעלם/תדרס...
אם יש תנאים מתאימים לשחרור החתולה החוצה, זה יכול להיות פתרון. אם לא, היא יכולה לחיות מצויין גם בתוך הבית בלבד, בלי לצאת

sagme

New member
משחק איתה

לפחות שעה ומשהו ביום - מכות, ליטופים, התגרויות, נשיקות... ממש שמח בבית... מטורף עליה, חתולה משוגעת ומשגעת אבל בלילה אני רוצה לישון :)) תודה על התגובה.

שממית12

New member
לחתולה יש כבר הרגל רע
ההרגל הרע - שהיא רוצה לשחק בלילה ומייללת. אני מניחה שהיא קיבלה על כך לא פעם פרסים, אז למה שלא תמשיך ליילל? קשה לשרש הרגלים של חתולים. כבר ציינתי את זה לא פעם במכתבים קודמים. חתולים אינם חיות ממושמעות כי הם סוליטריים והם חיות של הרגלים המתקבעים בהם בגיל צעיר, לשנים. איני יודעת אם זה יצליח, אבל הפתרון היחיד הוא - לא להענות ליללות בלילה. משעה מסויימת ועד למחרת בשעה מסויימת- אין משחקים ויהי מה! ולהיות עקביים. אתם לא רואים ולא שומעים!! זה ידרוש אורך רוח וגם יגרום מן הסתם סבל לכם ולחתולה, אבל אין ברירה כי השינה שלכם יותר חשובה! ללטף ולשחק אך ורק כשהחתולה רגועה ואפילו ישנה בעצמה, ורק בשעות המותרות. אם יוצרים הרגל כזה, היא תבין שכדי שתשחקו איתה, היא צריכה להיות רגועה! וכך אתם נותנים לה פרס על התנהגות טובה. וכן-חתולים יש להם איזה שעון פנימי והם יודעים "מה השעה" אם הם מתרגלים לשעון שלכם.
חינוך כזה יכול לקחת חודשים ואפילו שנים ועדיין החתולה תנסה אתכם פה ושם, אולי נשברתם...אז בשום אופן לא! אם יש אפשרות לשים אותה במקום בו היא לא תפריע לכם אפילו חדר סגור, אז עדיף. כמובן שפקקי אזניים ורעש של מאוורר, יעזרו מאוד. אם קריר, תשימו את המאוורר הפוך.

למעלה