מציאת שותף חלופי

apelt

New member
מציאת שותף חלופי

שלום,
החוזה שלי נגמר בעוד חודש ובו כתוב שאם אני יוצא לפני הזמן עלי להביא שוכר חלופי שבעל הדירה יסכים לגביו. אני כבר משלם כפול כבר שבועיים, מכיוון שהשותף שלי רוצה להכניס רק שותפה, ובינתיים לא מצא מישהי שנראית לו ( זאת לאחר שכבר ראה למעלה מעשרים בנות).
בעל הדירה הוא חבר קרוב של משפחתו של שותף שלי, והוא ילך לקראתו - יכניס רק מישהו שהשותף שלי ירצה. נוצר מצב שאני נתון לחסדי השותף, עד שיואיל בטובו למצוא את "האחת". יש לציין שמדובר בתל אביב, ומציאת שוכר חלופי היא עניין של יום יומיים, ופה מדובר כבר בשלושה שבועות מאז שפירסמנו לראשונה את החדר. העניין הוא ששכר הדירה הוא יחסית גבוה ומתאים בעיקר לאנשים עם רכבים (יש חניה פרטית בדירה לכל שותף) וחיתוך של רק בחורות עם רכבים בתל אביב משאיר קהל יעד די מצומצם. ראו את הדירה בינתיים למעלה מ 20 בנות, חלקן רצו והשותף לא רצה וחלקן לא רצו בזמן שהשותף רצה. היו לי מספר פניות מגברים שהיו מוכנים גם להיכנס, אבל השותף ציין שאין זו אפשרות מבחינתו.
בינתיים שילמתי כבר 1500 ש"ח "סתם" וכל יום שעובר עולה לי עוד 100 ש"ח. בעקרון החוזה הוא ישירות מול בעל הדירה ולא מול השותף שנשאר, אבל בגלל שבעל הדירה חבר טוב של ההורים של השותף, הוא מאשר לו לברור את השותף, וכנראה כל עוד יש מי שמשלם לו כסף, זה לא מפריע לו.

האם יש לי מה לעשות? הרי הוא יכול למשוך ככה את המצב עד תום החוזה המקורי שלי.

אני ממליץ לדבר ישירות עם בעל הבית.

להסביר לו כי חוזים יש לקיים, ויש לקיים אותם בתום לב. לבקש מבעל הבית שייפגש עם הדיירים הפוטנציאליים באופן אישי, ושלגבי כל אחד מהם ינמק לך בדיוק למה הוא לא מתאים (אם הוא לא מתאים).

הוא יכול לסרב לדיירים חלופיים רק מטעמים סבירים, ולא מטעמים שאינם סבירים.

apelt

New member
במידה ודיברתי איתו ועדיין

הוא בשלו, כלומר, הוא מאשר לשותף לחפש רק שותפה...
מה עלי לעשות? אני בטוח שהוא יגיד לי שהוא יכניס לדירה רק מישהו/י שהשותף שלי מוכן לקבל.

אתה יכול לנסות לצאת מהדירה, או בסופו

של יום לתבוע את שניהם על הנזקים שנגרמים לך.

אין לך סעיף שמאפשר לך לצאת משם?

אולי כדאי לך גם להגיע לעו"ד שיוציא לו מכתב מסודר, ובו התראה כי הוא גורם לך נזקים מתמשכים.

אסף.

apelt

New member
עוד שאלה

נניח ואני מוצא שוכרים פוטנציאלים, אבל השותף שנשאר לא מעוניין לגור איתם. האם זה נחשב שזה פוגע בו והוא יכול לחבל בתהליך? הרי הוא כבר גר שם, אין לו מילה לגבי השותף שמחליף אותי?

apelt

New member
דרך פעולה

רק היום נפל לי האסימון שהחוזה שלי הוא מול הבעל דירה ולא מול השותף, ככה שאין בכלל צורך שהוא יעשה סינון ראשוני. אני יכול לפרסם את הדירה לכלל הציבור ולהביא לבעל הדירה שוכרים פוטצנציאלים והוא יבחר מתוכם.
השאלות שלי הן:
1) האם בעל הדירה לא יכול להגיד שהשוכרים לא נראים לו? או לבקש מהם דרישות מוגזמות שיגרמו להם לא לרצות להיכנס?
2) האם לשותף שנשאר יש מילה בעניין?
3) האם אני יכול החל ממחר לדרוש ממנו להראות את הדירה גם לגברים, אחרת אני דורש שנתחלק בשכ"ד שלי חצי חצי?
4) האם אני יכול לדרוש את הפיצוי גם על הימים שכבר שילמתי כפול על שתי הדירות והוא הראה את הדירה רק לנשים?
תודה

תשובות:

1. הוא יכול לסרב מטעמים סבירים בלבד.

2. תלוי מה אומר החוזה. נראה לי שלא.

3. לפי מה שהבנתי ממה שכתבת - בהחלט כן.

4. כן.

apelt

New member
לחכות או לתבוע?

האם התחושה שלי שכל התהליך של תביעה קטנה יעלה לי יותר כסף וזמן מאשר לחכות שהוא ימצא מישהי או שאני אשלם את החודש שנשאר לי מוצדקת?

תביעה קטנה לוקחת כמה חודשים.

נשאר לך רק עוד חודש לגור שם?

תנסה לצאת זה עם כה שפחות נזק, ואז לתבוע.

למעלה