מציגה את עצמי

שרי30

New member
מציגה את עצמי ../images/Emo140.gif

שלום לכולן, אני עוקבת אחרי הפורום המדהים הזה כבר שבועות אחדים ולומדת מכן המון המון! אין לכן מושג. יש לי תינוק בן שנה וחודשיים שאוכל איתנו הכול ונגמר עידן החטיפות מהמקרר והאילתורים, צריך לבשל לו! ואני, שלא יודעת לבשל כלום, לקחתי את זה כפרויקט על עצמי כדי שלמשפחה יהיה אוכל טוב ומזין. פותחת ספרי בישול, מעיינת בפורומים השונים ומתנסה בבישולים שונים. אתמול קראתי כאן עצה מצוינת - להקפיא. באמת הרגשתי מתוסכלת שכל יום אני צריכה לעמוד ולבשל מחדש והאוכל נגמר בצ'יק. היום הפשרתי כמות ענקית של בשר טחון (2 ק"ג!!!) והכנתי תערובת. מחצי עשיתי כדורי בשר ברוטב אדום (ואורז בצד) ואת היתר הקפאתי בשביל קציצות. זו היתה הרגשה טובה להניח את הכלי במקפיא ולדעת שאפשר להפשיר ולהכין צ'יק צ'ק קציצות בבוא היום. אני מרגישה עדיין טוראית בכל מה שקשור לתכנון ארוחה שלמה, קרי מנה עיקרית + מנה פחמימתית + ירקות. מקווה שעם הזמן אדע לתכנן את הארוחה כמו שצריך, כולל להשתמש במה שיש במקרר ולא להינעל על איזה מתכון מסוים ולהזמין מהמכולת מה שחסר, מה שמייקר את כל העסק. שזה עוד משהו שמטריד אותי - פתאום אני נוכחת לדעת כמה יקר זה לבשל אוכל טוב - עוף, בשר טחון, פשטידות - ואוו, איך עומדים בזה מבחינה כלכלית? אני צריכה ללמוד להכין ארוחות גם ללא בשר שיהיו זולות ומזינות. הארכתי בניגוד למתוכנן ואני בטח מעלה כאן סוגיות שעומדות בפני כולן. מקווה עם הזמן להשתפר - תודה למנהלת הפורום על ניהול יעיל ומעניין ולשאר המשתתפות על העצות הטובות. ואולי ניפגש פעם באיזה מפגש... שתהיה לכולן שנה טובה, מזינה ובריאה
 
ברוכה הבאה../images/Emo24.gifלפורום ושמחה

על הצטרפותך, מקווה שתהני איתנו כמו שכולנו נהנות. תודה על המחמאות שנתת לי
אף שחלק מהמחמאות מגיעות לחברות הפורום, הנותנות חלק פעיל ביותר. שמחה שאת נהנית ומוצאת בפורום הצעות מועילות לבישול, כמונו הוותיקות יותר. כשאת כותבת- "היום הפשרתי כמות ענקית של בשר טחון (2 ק"ג!!!) והכנתי תערובת. מחצי עשיתי כדורי בשר ברוטב אדום (ואורז בצד) ואת היתר הקפאתי בשביל קציצות" - והשאלה שלי היא למה רק קציצות ולא להכין למשל פיצה בשרית? איך? משתמשים ברבע ק"ג בשר, מטגנים בצל במחבת ואחר"כ הוספת הבשר לבצל עירבוב, הוספת תבלינים כמו מלח, פלפל שחור, אורגנו/טימין/זעתר, מעט שום והינה, תערובת מוכנה. לפזר מעל לבצק הפיצה, שהוכן קודם לכן, מעט רוטב סלסה (מתכונים לבצק ולרוטב הסלסה בשורת הסרגל "במאמרים") ומעל לפזר את תערובת הבשר. ניתן לפזר מעל הבשר פטריות חתוכות. ארוחה זו בהחלט יכולה להחליף ארוחת צהריים ובכך לגוון את הארוחות. ולגבי ניצול ארוחות שנשארו וחבל לזרוק? למשל אם נשאר לך צ'יפס מהצהריים את יכולה לארוחת הערב להכין מהם פשטידה, לשים במחבת עם מעט מאוד שמן, בקערה לערבב ביצים ולהוסיף להן מעט פטרוזיליה/כוסברה/שמיר ותבלינים לערבב הכל היטב ולשפוך מעל הצי'פס, להזהיב חלק תחתוך של הפשטידה שהתקבלה ואז הופכים לצד השני. מבשלים על להבה בינונית נמוכה. דרך אגב, לא חייבים, והייתי אומרת אפילו שזה לא בריא, לאכול כל יום בשר כך שאת יכולה להכין 3-4 ימים ארוחה ללא בשר, אך דעי לך לרוב, הארוחות החלביות הן יקרות יותר מארוחה בשרית. בסוף חודש ינואר מתקיים מפגש הפורום במרכז הארץ, כשבהחלט את יכולה להצטרף ולהכיר חברים יקרים. שיהיה לך יום בישולים נעים
 

קישלורן

New member
../images/Emo12.gif שוש, הכל בסדר?

ישנת טוב בלילה ? אני טועה או שראיתי שכתבת תגובה באמצע הלילה ?
 

שרי30

New member
תודה על קבלת הפנים ../images/Emo42.gif

ועל העצות המועילות. המוח שלי פשוט כל כך לא יצירתי בכל מה שנוגע לשימוש בשאריות, ירקות עתיקים ותוספות למנה העיקרית. את פשוט גאון עם כל הרעיונות השימושיים שלך, מקווה ללמוד ממך עוד. אל תצחקו אבל אני מבשלת את המתכונים מ....'המטבח בהנאה' של רות סירקיס |קוראות הפורום מתות מצחוק| בחיי מצאתי שהספר הזה ברור וקל, חוץ מזה שהיא משתמשת בהמון מרגרינה ואבקת מרק, שני אלמנטים שאני נמנעת מהם. בקיצור, אני ממש מתחילה מתחילה ויש לי הרבה מה ללמוד. אם אני רוצה להכין משהו, אני צריכה למצוא מתכון, בחיים לא ייצא לי משהו סתם מהראש כמו שאתם מעלות כאן בקלילות. אבל אני מקווה שעם הזמן אני אשתפר. תודה לגבי העצה של פיצת בשר טחון - נשמע מצוין. אני "רק" צריכה ללמוד להכין בצק פיצה
 

נופר א

New member
גם אני השתמשתי ב"מהמטבח בהנאה"

יש לי את הספר הזה המון שנים וגם את מהמטבח באהבה של רות סירקיס, ושניהם ממש מעולים,עזרו לי המון בתחילת הדרך. ואף אחת מהפורום הזה לא צוחקת ממך או מהספר, כולם התחילו פעם לבשל ולאפות ולא ידעו לעשות כלום, בהתחלה אני הייתי צריכה לזרוק את הסיר עם האוכל לפח מרוב שהיה מגעיל.....ונדבק לתחתית הסיר...... והעוגות היו בכלל מכה...... עד שלמדתי........ וכמה שאני יודעת אני כל פעם מוצאת שיש לי עוד מה ללמוד אז תלמדי איתנו ואל תתביישי לשאול שום שאלה,כולם יעזרו לך בשמחה!!!!!
ובצק לפיצה תמצאי למעלה במתכונים של הפורום(כתוב באדום) הוא נקרא בצק גוזגיזה שהוא ממש טוב וקל להכנה, ו1מדינת ישראל תמיד ממליצה עליו ועושה איתו הכל כולל פיצה
 

שרי30

New member
תודה על העידוד ../images/Emo13.gif

היום עשיתי עוגת גזר מאחד המתכונים (לא זוכרת מאיזה פורום) אבל צוין שזה מתכון של פילס גלזר. יצאה מכה, העוגה שטוחה כמו פלטה, בכלל לא התרוממה והטעם לא משהו. כל אחד התחמק בתירוץ אחר למה לא לאכול את זה... איך אפשר להרוס עוגת גזר? מקווה שפעם הבאה ייצא יותר טוב. אגב גיליתי שאני בשלנית טובה יותר מאשר אופה.
 
אולהלה- עשית עלי רושם טוב ../images/Emo127.gif

אנחנו כרגע רק צמד (חמד
) ומבשלים המון. לא יודעת מה יהיה כשנתרחב
גם באפיק העלויות וגם ביצירתיות ובאפשרויות
. 2 טיפים קטנים לשאריות- בורקס ופשטידה. לי תמיד יש בפריזר בצק עלים- גם מלאווח יכול לשמש כאלטרנטיבה מצויינת ופעם הבאה כשאת מכינה מרק עוף- תקפיאי לך קופסית והנה לך ציר מדהים בייתי לתיבול תבשילים ופשטידות- טדאאאם
. יש לנו מפגש בקרוב ומקווה לפגוש גם אותך שם
 

קישלורן

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

רעיונות נוספים: את הבשר הטחון אני מקפיאה במנות יחסית קטנות - חצי קילו ופלפעמים רבע קילו (ככה אני יכולה לפעמים לערבב בשר בקר טחון + בשר עוף טחון). הרעיונות שיש לי בשבילך לפיצפון, שגם אני מבשלת לפיצפונית שלי (1.5):
ספגטי בולונז - ילדים מתים על זה (אפשר להפשיר את הבשר לילה קודם)
צ'ילי קון קרנה - לא חריף - קל קל קל !
יש לי מתכון לקציצות מצויינות שהקטנים יכולים לנשנש בידיים - מצויין גם לאחר הפשרה.
ממולאים (לא כדאי להקפיא עם הירק הממולא, אפשר את התערובת) אם את צריכה מתכונים למשהו ספציפי תגידי ואני אקליד. לגבי תוספות ירק - גם לי יש כל פעם דילמה, הנה כמה רעיונות:
תירס, כן מהקופסא. ואם את רוצה את יכולה לבשל קלחי תירס ופשוט מה שעושים זה מעמידים את הקלח, אוחזים ביד שמאל את החלק העליון ועם היד השניה חותכים עם סכין לאורך הקלח. ככה משתחררים גרעיני התירס.
אפונה קפואה של סנפרוסט (הדבר היחידי שלהם שאני קונה) - שמה במי מלח רותחים את הכמות הרצויה ותוך מספר דקות זה מוכן. אני מרככת אבל לא עד כדי כך שהם מתקמטים
כרובית בשקית קוקי (פירסמתי מתכון שאת יכולה להעלות בחיפוש) ובאותה מתכונת - לא ניסיתי - אפשר ירקות אחרים
ברוקולי מוקפץ
דלעת, קישואים, תפו"א, בטטה, בצל (היא אוהבת, מה לעשות) וכל ירק אחר - פשוט לחתוך בחתיכות גדולות, לשים בתבנית אפיה, לערבב עם שמן זית, מלח גס, פלפל שחור, טימין, רוזמרין (אפשר כל תבלין מיובש או חי אחר) ולתנור לשעה או פחות (תלוי אם יש תפו"א) - (וכמובן בכמויות קטנות) זה לבינתיים מה שעולה לי כרגע לראש. בהצלחה ושתפי אותנו בגילויים חדשים משלך.
 

שרי30

New member
הציר זה פשוט המרק עצמו?

תמיד תהיתי מהו ציר העוף המפורסם. האם פשוט לקחת כוס ממרק העוף ולהקפיא איך שזה? אשמח להגיע למפגש הקרוב ואנסה להגיע, אני עוקבת אחרי ההתארגנויות. אגב, מורידה את הכובע שאתם מבשלים. אנחנו חיפפנו כשרק היינו שנינו...
 
../images/Emo45.gifכן- פשוט כוס מהמרק

בניגוד לאמא שלי- אני לא מסננת את המרק אז הוא לא "צלול", אבל שווה שווה
 
למעלה