מציטוטיו של נתניהו

מציטוטיו של נתניהו ../images/Emo192.gif

כמה ציטוטים מדבריו של נתניהו לאורך הקריירה שלו כפוליטיקאי, ככה רק קצת על קצה המזלג: * "יתנו - יקבלו. לא יתנו - לא יקבלו." (מדיניות המו"מ של נתניהו עם הפלשתינים) * "מצאתי חבר" (נתניהו על יאסר עראפת מיד לאחר שלחץ את ידו וקרא לו "חברי ורעי".) * "הם מ-פ-ח-ד-י-ם!!!" (האמירה המפורסמת של נתניהו על השמאל) * "השמאל שכח מה זה להיות יהודים." (נתניהו בלחישה לרב כדורי, בזמן קמפיין בחירות 99') * "בואי שרהל'ה, הולכים הבייתה." (נתניהו לאחר שהפסיד בבחירות 99' לאהוד ברק) * "עשיתי פגישה אישית עם עצמי. אמרתי לעצמי טעיתי... גיליתי שכשאני מודה בטעויות, אנשים משתכנעים. זה מאוד אפקטיבי" * "אני כבר לא אותו ביבי הישן והרע, למדתי מהטעויות שעשיתי, ועכשיו תקבלו נתניהו חדש" (נתניהו מתכונן לחזור לפוליטיקה בראיון טלויזיוני אצל ניסים משעל) * "יש הרבה שומנים שניתן לקצץ מהם, לא חייבים לקצץ דווקא מהחלשים" (נתניהו מבקר את מדיניותו הכלכלית של סילבן שלום ואומר שאם הוא היה במקומו היה מקצץ לעשירים ולחזקים ולא לעניים ולחלשים) * "מצאתי קופה ריקה" (נתניהו מכין את התירוץ למה ימשיך במדיניותו של סילבן שלום, אותו ביקר כשהיה שר אוצר, ולא יקצץ כפי שהבטיח לעשירים ולחזקים, כי אם גם לעניים ולחלשים, בדיוק כמו קודמו לתפקיד) * "הכלכלה שלנו היא איש רזה הנושא על גבו איש שמן." (נתניהו כשר אוצר מצדיק את תוכנית הקיצוצים לעניים ולחלשים) * "אני לא יודע אם יש רעב, אבל יש רעבים" (ציטוט של נתניהו מכתבה בעיתון מספטמבר 2004) * "יצאנו מהמיתון!" (הכרזתו המפתיעה של נתניהו זמן קצר לאחר שהתמנה לשר אוצר במקום סילבן שלום) * "גם לעניים מגיע די וי די." (נתניהו מצדיק את הורדת המיסים, בעת תפקידו כשר אוצר בשנת 2004) * "נחסל את העוני תוך שלוש שנים." (נתניהו כשר אוצר מצדיק את תוכנית ויסקונסין שאותה ייבא לארץ בשנת 2005) * "לא זאת השאלה..." (נתניהו בכל פעם שנשאל ע"י התקשורת שאלה שלא נוח לו להשיב עליה) * "אם אתם רוצים שאחרים יאמינו לכל מה שאתם אומרים, גם אם מדובר בשקר ואתם יודעים שזה שקר, עליכם להאמין שמה שאתם מוציאים מהפה זו אמת ורק אמת. כי רק אם אתם עצמכם תאמינו שזו אמת, גם אנשים אחרים יקנו את דבריכם ויאמינו לכם שזו האמת." (הטיפ העיקרי שנתן נתניהו לפיינליסטים של העונה הראשונה בתוכנית "השגריר".) * "לעולם אל תגן, תמיד תעביר את הכדור למגרש של הצד השני." (טיפ נוסף שנתן נתניהו לפיינליסטים של העונה הראשונה בתוכנית "השגריר".) * "אנחנו רוצים לשתף את אזרחי המדינה בהכנסות מהפרטות הבנקים לאחר שאלו הולאמו לפני 21 שנה. בנוסף אנחנו רוצים לשתף את הציבור בהשקעות סולידיות בשוק ההון. כל התוכנית שלנו בנויה על תמריצים שידרבנו את האזרחים להחזיק באותן מניות כמה שיותר ולא לממשן. אנחנו פשוט ניתן הטבות שהן כסף של ממש לאזרחים שיחזיקו באופציות לאורך זמן" (נתניהו כשר אוצר מבטיח גדולות ונצורות לאזרחי המדינה הפתיים שמאמינים לו במסגרת תוכנית הפרטת בנק לאומי שאת מניותיו מכר נתניהו לבסוף במחטף לילי לדויטשה בנק) * "כל משפחה תקבל הטבה ממוצעת של כ-2,000 שקל נטו." (נתניהו כשר אוצר ממשיך להונות את אזרחי המדינה במסגרת תוכנית הפרטת בנק לאומי שאת מניותיו מכר נתניהו לבסוף במחטף לילי לדויטשה בנק) * "אנחנו משוכנעים שחלק נכבד מהכסף שיקבלו האזרחים במתנה, במסגרת חלוקת מניות בנק לאומי, יופנה לצריכה. הרווח כאן יהיה כפול: נפריט את הבנק וגם נגדיל את הצריכה באופן שהצמיחה במשק תעלה ב-0.5%" (נתניהו כשר אוצר ממשיך בשקריו לאזרחי המדינה במסגרת תוכנית הפרטת בנק לאומי שאת מניותיו מכר נתניהו לבסוף במחטף לילי לדויטשה בנק) * "משקיעים זרים אותתו לי כי הם מתעניינים ברכישת לאומי" (נתניהו כשר אוצר רומז שהבטחתו לאזרחי ישראל, שלהם הבטיח גדולות ונצורות, ככל הנראה שלא תקויים) * "שטחים תמורת שטיחים." (נתניהו על התשואות שזכה לקבל אריאל שרון בנאומו באו"ם בעקבות תוכנית ההתנתקות) * "נאפשר לראש הממשלה 14 יום להביא משאל עם, ואם לא, לא נוכל לראות את עצמנו בממשלה." (נתניהו נותן אולטימטום שלא עמד בו לשרון, זמן קצר לפני שהרים את ידו והצביע בעד תוכנית ההתנתקות בכנסת, בעוד שהמפד"ל שותפיו לאולטימטום פרשו.) * "אאסור שביתה בחקיקה" (אחת האמירות הפאשיסטיות ביותר שנשמעו במדינת ישראל, ודווקא מפיו של שר האוצר נתניהו) * "תוך 10 שנים נגיע לעשיריה הפותחת בעולם ברמת החיים ובהכנסה לנפש, נשפר את רמת החיים של כל אזרחי המדינה ונשיג את הממוצע של מערב אירופה" (נתניהו ממשיך לשלות באשליות ולהבטיח גדולות ונצורות לאזרחי המדינה, זמן קצר לפני שהתפטר מתפקידו כשר אוצר) * "הציעו לי להיות שר האוצר של איטליה. אך אני העדפתי להישאר בארץ" (נתניהו מספר על ההצעה הקוסמת שקיבל... בחלום הלילה) * "אני חייב להגיד שכשגנדי כיהן כשר בממשלה בראשותי, הוא תמיד נהג בתבונה, בסולידריות, באחריות ותמיד באנושיות וגם בהוגנות" (נתניהו באוקטובר 2006, יום השנה החמישי למותו של גנדי, גנדי ז"ל מעולם לא היה חבר בממשלה של נתניהו...) * "לפעמים היה ניגש אלי לפני או אחרי ישיבת ממשלה, ואומר: אני לא מסכים עם צעד זה או אחר שהובלתי או רציתי להוביל והיה אומר: אבל לשיטתך, אם אתה באמת מתכוון לעשות את מה שאמרת שתעשה, אני מציע לך לעשות אל"ף או בי"ת. הוא אמר זאת לא באמירה מניפולטיווית, אלא באמירת אמת של חבר שגם ידע את מגבלות הפוליטיקה" (נתניהו באוקטובר 2006, יום השנה החמישי למותו של גנדי, גנדי ז"ל מעולם לא היה חבר בממשלה של נתניהו...) * "במשך שנות ה-90, במשך שנתיים וחצי, גנדי היה חבר בהנהלת האופוזיציה, והוא היה בא לישיבות באופן קבוע מדי שבוע. דברי התייחסו לחברותו בהנהלת האופוזיציה, אבל לא בממשלה. הוא לא היה חבר בממשלתי" (נתניהו באוקטובר 2006, יום השנה החמישי למותו של גנדי, לאחר שתיקנו אותו והעמידו אותו על טעותו...)

אשרת

New member
משעמם לך?

אין לך מה לעשות חוץ מאשר להביא כל מיני ציטוטים של נתינהו? למה שלא תלך להציק לאיש עם השפם והמגפון ותגיד לו לפרוש מן הממשלה?

כי האיש עם השפם לא מעניין אותי

אמרתי לך כבר אשרת, פרץ הפסיק לייצג אותי ביום שהסכים לוותר על תיק האוצר ולקחת תחתיו את תיק הביטחון. ומאז הוא לא מפסיק לעשות טעויות, כשטעות אחת יותר גרועה מקודמתה. אך הנחמה שלי שלא עוד הרבה זמן הוא יהיה יו"ר המפלגה שלי. כי לא בוכים על חלב שנשפך, מחפשים פרה אחרת לחלוב...

Haemek

New member
צודק, פעם ראשונה שאני מסכים לשמשהו

שאתה פולט: כבר הרבה זמן שמפלגת העבודה מתה. התנועות האחרונות שרואים בגופה המתה זה החיידקים שאוכלים את הבשר הרקוב מבפנים. כל שנעשה שם בכמה בחירות האחרונות זה להביא סוס חדש, שיגרור את הגופה לשלטון, שוב ושוב הסוס מתברר כפגר מת בפני עצמו, שוב ושוב הגופה מעיפה את הסוס המת החוצה ומחפשת את הסוס הבא (או בפיך: הפרה החולבת הבאה): היה ברק, הרס והלך, היה מצנע שלא סיפק את הסחורה ואז סתם העפתם אותו ועכשיו המשופם הדגנרט, שגם הוא הרס וילך. אתה נציג אמיתי של תנועת העבודה. הדבר היחיד שגרוע בזה הוא שאתם הורגים איתכם גם את המדינה: אתם לא מסוגלים שלא להיות בשלטון, ובכדי לחזור לשלטון אתם תעשו הכל, כולל הרס ישראל! ההתנהלות שלכם במלחמת לבנון מבליטה זאת. העבודה מזמן מתה. מה שזז שם זה החיידקים.

אתה ממש "אובייקטיבי" ../images/Emo3.gif

נראה אותך פעם אחת מבקר את מנהיגיך נתניהו וסילבן שלום עושקי העניי ליכודנק דפ"ר שטוף מוח שכמוך.

Haemek

New member
"ליכודנק דפ"ר שטוף מוח שכמוך"

אכן מילים כדורבנות, משפטים מנוסחים היטב ובכלל אמירה שמצביעה על אינטליגנציה גבוהה. שכנעת אותי שאתה ברמה הרבה יותר גבוהה ממני וכתוצאה אני מודה ששיכנעת אותי שכל מצביעי הליכוד הם דפרים.

טלמ

New member
העבודה באמת לא חיה כל כך

מתה זה הגדרה נוקשה מדי, בוא נגיד שהם בקומה ארוכה ומקומה, בד"כ לא יוצאים. האידיאולוגיה של העבודה, שגם היא מפורשת למליון צדדים אפילו קצת מנוגדים, כבר לא נושמת. העבודה יודעת להרוס את עצמה, עם פרס, הם לא היו מגיעים לראשות הממשלה אבל היו מגיעים להישג יותר טוב והיו מוצאים את עצמם באותו מצב, אולי רק עם עוד כמה מנדטים. בכל מקרה, העבודה ממליכה על עצמה מאז ברק (כולל) כשלונות שלא מספקים את הסחורה. גם היום. ציר ברוורמן-איילון? לא כל כך סגור על עצמו חוץ מאנטי-פרצקיות וגם אני לא חושב שהם יכולים להנהיג מדינה. פינס? תעשה טובה, שיחכה איזה עשור ונחשוב עליו. ברק? היה ונכשל, הקרע בינו לבין העם לא היה על שחיתות, על אופי, על צעד אחד - הוא היה על אידיאולוגיה שלמה. פואד? היחיד שאולי יביא למפלגה הזאת הצלחה זמנית, אבל גם, לא את השלטון. אין כיום בעבודה מישהו שיכול להנהיג אותה ישירות לראשות הממשלה. העבודה, כמו הליכוד, צריכים להחליט על דרך. הם רוצים להיות שמאל-יוני סוציאל דמוקרטי? הם רוצים להיות שמאל-מרכז? מה הם רוצים להיות? כמו שהליכוד צריך להחליט בין הימין הקיצוני בו, לימין המתון בו והימין-מרכז שבו. עד אז, אין מה לדבר. 2 המפלגות האלה סתם. הפלוס היחיד של הליכוד הוא באמת שביבי יותר מקצועי מרוב אנשי העבודה אבל שם הוא לבד. הקרע בינו לבין סילבן גדול מדי וסילבן סתם תפאורה אפרורית, כמו כולם שם. בעבודה, אולי יש אנשים שמתבשלים עכשיו ועוד עשור וחצי הם יהיו מועמדים ראויים להנהיג, אבל היום? אין אף אחד. 2 המפלגות האלה צריכות לעשות נקיון רציני וחשבון נפש, אז הם יהיו ראויות לקולות של הבוחרים.

הקרוק אונס את המדינה בשחיתותו

ואתה נטפל לנתניהו טיפש עלו ב שכמוך אולמרט הורס את העם בתקציב " החברתי " בזמן שהוא חוגג עם כספי השוחד שנתנו לו חבריו המליונרים

Haemek

New member
הנה, החלה שפיכת הרפש על המנהיג הבא

טיפוסי לסהרורי השמאל: העם דוחה אתכם כמו שדוחים מחלה ממארת, ומה אתהם עושים? מערימים ערימות זבל, בדיוק כמו שאתם תמיד עושים במטרה לחזור לשלטון בכל מחיר. זה מה שהשמאל עשה בזמן מלחמת לבנון הראשונה: פגע בכל דבר, הרס, שיתף פעולה עם האויב, רק בכדי להוכיח שהממשלה הנבחרת לא מסוגלת. השמאל השאפתן רוצה לחזור לשלטון בכל מחיר! גם אם הוא צריך להרוס את ישראל. כמה רוע אפל ומסריח יש בשמאל, שהוא מסוגל לרדת כל כך נמוך בכדי לחזור לשלטון. הוא מוכן להרוס כל דבר, רק בכדי להגיע חזרה לשלטון. לא יעזור. העם כבר מעבר לזה, רק אתה והשמאל הדחוק שעדיין לא הפנים את זה.

המנהיג הבא? ../images/Emo12.gif

זהו, הוא כבר נבחר? בלי בחירות? חשבתי שאנחנו דמוקרטיה, לא מונרכיה שבא קובעים את היורש עוד לפני שהעם אמר את דברו.

במוחו הקודח של העמק נתניהו כבר מלך

מי ראית אותו פעם אחת מבקר את הדגנרט עושק העניים והשקרן הסידרתי הזה נתניהו? העמק כל מה שהוא יודע זהלבקר מנהיגים ומפלגות אחרות מלבד את שלו.

Fasz

New member
נתניהו עושק העניים?

העיקר הבריאות ממתיק, העיקר הבריאות
אני בטוח שלאור תגובותיך הבונות, כבר עתה אלפי מרצים לכלכלה מודרנית מאוני' סטנפורד עובדים על המכתבים אשר על פיהם תיתבקש ללמד שם את משנתך הכלכלית הסדורה, אשר אינה מתבססת על דמגוגיה כלל וכלל.

Fasz

New member
אך הפנייה לנתניהו אכן הייתה רשמית

ונעשתה בזאת הלשון. אמנם הייתה זו בדיחה, אך במצבי שפל נוטים האנשים להיאחז גם בבדיחות המוצלחות פחות, לא? (ע"ע היטלר, סטאלין וערוץ 10).

פעם זו בדיחה, פעם התבלבלות ופעם סתם

הערה מטופשת. מתי כבר תבין שהאיש הזה שאתה הולך אחריו בעיניים עצומות, הוא שקרן סידרתי? כמה עוד שקרים הוא צריך להוציא מפיו כדי שתבין את זה?

למעלה