מציעה להחליף את שם הפורום הזה

eee60

New member
מציעה להחליף את שם הפורום הזה

פורום אימוץ ילדים ללא פגיעת תסמונת האלכוהול....

eee60

New member
כך יהיה ברור שאף ילד. שהוריו

חברים בפורום זה איננו סובל מתסמונת האלכוהול
ודי לוויכוחים.נמאס.

KallaGLP

New member
באמת? ומה את מציעה לעשות עם גולשים

שילדיהם כן נפגעו מהתסמונת (ויש כאלה)? לגרש אותם מכאן? נו, באמת, אנחנו אנשים בוגרים פה. מי שלא רוצה להשתתף בדיונים, לא חייב.

KallaGLP

New member
נו, אז? תשובתי הקודמת תקפה באותה המידה.

זה פורום פתוח המורכב ממגוון משתתפים. לכל אחד יש זכות להעלות לדיון נושאים שנראים לו חשובים ולבטא את דעתו האישית בתגובות, גם אם היא שונה מדעתך או דעתם של גולשים אחרים, וזאת כל עוד זה נעשה בצורה מכובדת ומכבדת. באופן דומה, למי שהנושא אינו מעניין אותו או נמאס עליו או שאין לו מה לתרום לדיון יש זכות לא לקרוא את הדיונים ולא להשתתף בהם.

eee60

New member
לדעתי השיח בפורום הזה ממש אינו

משקף את המציאות.קודם כל מספר הכותבים מאוד מצומצם.מכירה המון משפחות מאמצות שנתקלות בבעיות אבל הן אינן כותבות פה.רוב רובם של המאמצים. רק קורא ולא כותב פה.בקיצור לצערי הפורום הזה לא כל כך רלוונטי להורים מאמצים.נושא תסמונת האלכוהול הוא דווקא רלוונטי. לאלה שרוצים לאמץ ולאלה שיש לילדיהם קשיים לא מוסברים כל כך עי הרפואה הישראלית שאין לה ניסיון בתסמונת זאת.

לצערי

את או אתה די צודקים.
מבחינתי חלק מהעניין הוא שם ניק כמו שלך- לא מאפשר להבין אם זכר או נקבה,לא מאפשר ממש להתקשר ולהתיידד . ונשמע כמו שם של חלקיק באפסנאות בתעשייה האוירית באותה מידה ....

חלק נוסף הוא מיעוט השיתופים.
היעלמות המפגשים הלא וירטואליים.
היעלמות משתתפים ותיקים
ועוד משהו- הסימפטומטולוגיה הרלוונטית לילדים מאומצים איננה רק רפואית. היא גם פסיכולוגית.
בהקשר של קשיים הורים מאמצים פחות נוטים לשתף,ופה במיוחד.
יש פה הורים ותיקים שבאופן מודגש מזה שנים לא מאזכרים אף עובדה בהקשר לילדיהם.באוירה של חוסר פתיחות בצדק קשה להורים הנתקלים בשמחה או בקושי לומר דברים רלוונטיים דווקא כאן.
[פרט לציוריה המדהימים של זיו]

מצד שני eee60

את או אתה נשמעים כמו מי שכן מאד אכפת להם.
האמירה הקודמת שלי לגבי השם - קבל /קבלי התנצלותי ,החלף /החליפי למשהו יותר של איש או אשה שמזמינים התייחסות חמה יותר והבא/הביאי בעצמך נושא בוער בעצמותיך שכן יזמין הורים מאמצים להגיע גם לכאן.

לדעתי כל ניק מכבד את בעליו באותה מידה

במה "חייכנית" יותר אישי או מספק יותר מידע מ-eee60?
אולי עבור הכותבת זה ניק מאד אישי עם משמעות?
הניקים האלו נועדו בעיקר כדי שנזהה זה את זה ונחבר דבריו של כותב מסויים עם דבריו מפוסטים קודמים ותו לא.
והרי גם שמות אמיתיים שמופיעים פה לעיתים קרובות אינם השמות האמיתיים.
אני חושבת שהכותבת מביאה פה תכנים נפלאים והניק הוא ניק ככל הניקים.
לדעתי יש פה אולי כותבת אחת שמופיעה באמת בשמה האמיתי, וגם זה ידוע פה רק למעטים.

KallaGLP

New member
מה בדיוק את רוצה מאיתנו?

ככה זה, זה עולם חופשי. מי שכותב פה כותב ומי שלא - לא. זה לא תלוי בנו. אם הפורום לא רלוונטי לך, את לא חייבת לבזבז עליו את זמנך. על תסמונת האלכוהול נכתב פה הרבה, היה ניסיון להביא כמה שיותר מידע שיעזור להורים שאין להם מושג מה זה ואיך בכלל לגשת לזה. יש לך מידע לתרום? את מוזמנת. אבל למה כל הזמן להתלונן? איך זה מקדם כאן מישהו? בינתיים את מתלוננת על אחרים, מצפה שהם יספרו פה דברים אישיים על ילדיהם המתבגרים, אבל את חושפת פה הכי פחות מכולם. אנחנו לא יודעים עלייך או על ילדייך כלום, אפילו לא עובדות יבשות כמו גיל ומאיפה אימצת. אז במקום להתלונן על ה"פורום" (שאין בכלל יישות כזאת, הפורום מורכב מממשתתפים אינדיבידואליים), יהיה יעיל יותר שכל אחד בראש וראשונה יעמוד בסטנדרטים שהוא מציב לאחרים.

eee60

New member
למה את כעוסה כל כך?

אני מנסה לגרות אנשים לכתוב...אולי את גרה במגדל שן והכל מושלם אצלך.אצל אחרים לא...
ומאחר וזה לא הפורום של קאלה ולדעתי דעתך אינה משקפת את דעת הרוב הדומם והמקצועי.מצבי האישי בטח לא מעניין אותך.אני כמו כולם שורדת

KallaGLP

New member
אני כעוסה?

את זאת שבאה בטענות וכותבת שנמאס לך. אני מציעה שלפני שאת מאשימה אחרים תעשי בדק בית אצלך. אני ממש לא גרה במגדל השן, אבל אני לא רואה שום סיבה לבוא על כך בטענות לחברי פורום זה או אחר. אין לי מושג מה דעתו של הרוב הדומם (ומה זה רוב מקצועי גם אין לי מושג), וגם לך אין, ולדעתי זה גם לא העניין בכלל. אני פה לבטא את דעתי האישית בהקשר של נושא הפורום, ולא מתיימרת לייצג אף אחד, בטח לא יישות ערטילאית כמו "רוב דומם". אני לא חייבת להתיישר עם דעת הרוב ולא חייבת כלום לאף אחד. אני מנסה לסייע כמיטב יכולתי בעניינים שיש לי מה לומר עליהם, לא פחות ולא יותר.

fannyd

New member
אף הורה בשר ודם אינו גר במגדל שן

העובדה שהרוב הדומם בוחר לא לכתוב עדיין לא נותנת לאיש את הזכות לנכס אותו ולדבר בשמו. זהו פורום הורים וההנחה שלי שכולם כותבים קודם כל ממקום של הורים לילדים וזהו הפן שמעניין אותי אישית. איש מקצוע אליו אפנה במקרה הצורך ברור שיהיה משהו אחר מניק באינטרנט. אנשים נכנסים לפורום מתוך עניין מה קורה אצל האחרים ולאורך השנים שלי כאן הייתי עדה להרבה תמיכה ואמפתיה כלפי מי שפתח בפני האחרים את סגור לבו. למה את כל כך בטוחה שכולם בגדר שורדים?

Noga Lavie

New member
אז מה עושים? כותבים

אני איני יכולה לכתוב על קשיי ילד עם תסמונת אלכוהול עוברי.
קאלה אינה יכולה לכתוב על קשיי ילד עם תסמונת אלכוהול עוברי.
אנו איננו אמהות לילדים הלוקים בכך. כאשר אנו כותבות על חוויותינו, כאשר אנו מגיבות לחוויות אחרים, אנו יכולות לכתוב על המוכר לנו, ולא על משהו אחר. כדי שהפורום יהפוך לרלוונטי גם עבור הורים לילדים הלוקים בבעיות רגשיות שונות, על אותם הורים לכתוב. זו הדרך היחידה להפוך את הפורום לרלוונטי עבורם.
מצד שני, צריך לזכור ששום פורום פתוח לכל אינו מהווה מקום נעים לרוב האנשים לחלוק קשיים גדולים. תמיד יש את זה שאינו מבין את גודל בעייתם, מצמצם אותה, מזלזל בה ומטיף למשהו שאינו מבין בו (וכן, גם אני עושה זאת למרות כל ההשתדלות להמנע). לרוב האנשים אין כח להתמודד עם מי שאינו מבין אותם ומייעץ להם עצות אחיתופל בדיוק כשהם משתדלים להתמודד עם בעיה שכמעט מכריעה אותם לכשעצמה.

למעלה