מציצת אצבע

juli271

New member
מציצת אצבע

שלום רב, יש לי תינוקת בת שנה ו4 חודשים ,בגיל חודשיים זרקה את המוצץ והתחילה למצוץ את האצבע רק בעת שינה אך אחרי גיל שנה אני רואה אותה כמעט רוב הזמן שאין לה מה לעשות האצבע בפה והיד השינה בתוך הפה של מי שמחזיק אןתה, זה מחרפן אותי ולא יודעת איך לעזור לה ולי? (הערה " אבא שלה ודודים כולם מצצו אצבע כשהיו קטנים) ותודה על העזרה מראש

מציצת אצבע

שלום רב, למה זה מחרפן אותך? איך ניראית בפועל המחורפנות שלך? עינת גבע

juli271

New member
מציצת אצבע

פשוט מאוד היא כל הזמן שצריכה לשון שמה אצבע בפה שלה והיד השניה בתוך הפה שלי ומשחקת בשפתיים זה לא מחרפן??!!!

כל אחד אחד יחיד ומיוחד....

מה זה מחרפן? כל אחד מאיתנו הוא אחד יחיד ומיוחד. מה ש"מחרפן" את האחד לא "מחרפן" את האחר. ואני שואלת : איך את מגיבה כאשר את מתחרפנת נוכח האצבע בפה? עינת גבע

juli271

New member
ניסיונות לגבי האצבע

אני מורידה לה את היד מהפה שלי ומסבירה לה שזה לא טוב וגם כן לגבי האצבע שלה מורידה לה מהפה אך היא תכף מחזירה לפה שלה ...

הצעה לקריטריון מנחה בחינוך: האם זה תלוי בי...

שלום רב, כהורים עלינו לעצור ולחשוב: מה חשוב לנו? למשל, שהילדה לא תמצוץ אצבע. האם זה באמת חשוב לנו? היה והתשובה היא לא. נרפה. אם התשובה היא כן נתקדם בשאלות לבחינה עצמית: ואם זה באמת חשוב לנו מאוד נבדוק האם זה תלוי בנו ובשליטתנו? למשל, האם מציצת האצבע תלויה בך ובשליטתך? עלינו להכיר ולהודות שיש נושאים שאינם בשליטתנו ההורים (יש לנו לפעמים אשלייה של שליטה). למשל,על כל פתחי הגוף: הסוגרים של הילדים, הפה שלהם: אם יאכלו או לא? וכמה?אם ידברו יפה או לא? וכו' וכו' ... ... הקריטריון של תלוי בי או לא תלוי בי הינו קו מנחה בחינוך ילדים המסמן עבורנו את גבולות יכולת השליטה שלנו. הכרה בעובדה זו תקל עלינו בגידול ובחינוך הילדים. יש לנו אפשרות להציע להם, להשפיע עליהם, להסביר להם יחד עם זאת, יש מצבים בהם עלינו לאפשר להם בחירה ולהרפות. נסיונות להחליט עבורם, עמו להוציא לה את היד מהפה עלולים להוביל להסלמת היחסים. ילדים מחזירים בהתנגדות על דרכים הנחוות על ידיהם כשליטה. מה הם לומדים שכוח ושליטה הם הדרך והם משיבים בדרכי שליטה משלהם ( במקומות שאין לנו שליטה) בברכת שבת של קבלה ומציאת אוצר של פתרונות בונים ומקדמים עינת גבע.

למעלה