מצליח לגזור לו ציפורניים רק כשהוא מנומנם - יש דרך לעייף אותו

מצליח לגזור לו ציפורניים רק כשהוא מנומנם - יש דרך לעייף אותו

קצת? לא מספיק לשחק איתו זה רק מעורר אותו יותר

ניסית לשים לו אטב כביסה על העורף?

אצלי יש חתול שרק אטב על העורף מרגיע אותו קצת. הוא חושב שאמא שלו הגיעה, ונהיה כנוע וצייתן.

Yukita

Active member
מנהל
אישית לא נראה לי מומלץ

ביד שלנו אנחנו לפחות מרגישים את עוצמת ההחזקה ואת תגובות החתול, אמנם לא בצורה טובה באמת כמו אמא חתולה אבל לפחות יותר מאטב כביסה.
&nbsp
&nbsp

אז אולי באמת יש דרך אחרת להרדים אותו?

מישהו מצליח לקצוץ?

גורדיאן

New member
לדעתי כל עניין הקיצוץ מיותר ומסוכן,

לשים את היד בדיוק מתחת לפה של החתול ולעשות לו דברים מרגיזים זה מתכון לחטוף נשיכה, ובתור מי שקיבל נשיכה בכף היד לפני זמן קצר אני יודע שזה משהו גרוע מאוד, אגב מי שחטף נשיכה ברקמות רכות כמו כף היד כדאי שיגש מיידית לרופא מפני שעלולה להתפתח דלקת קשה.

Yukita

Active member
מנהל
יש כאלה שכן

אצלנו לא. שריטות זה קטע שעובר די מהר כי זה שלב בגילאים הצעירים שבו עדיין לומדים מה מקובל ואיך לשלוט בציפורניים כמו שצריך, ולעתים זה שלב בדרך לפיתוח יכולות קפיצה כי בהתחלה יותר זוחלים למעלה בעזרת הציפורניים מאשר קופצים. שמירה על הרהיטים בדרך כלל מצליחה יותר עם הרגלה למתקני חתולים מאשר דרך קיצוץ, כי גם ציפורניים קצת קצוצות גורמות נזק משמעותי.
&nbsp
מי שכן עושה זאת, מרגיל מגיל צעיר לדברים כמו מסאז' לאצבעות הרגליים, שזה דבר נעים, במסגרתו אפשר גם לקצוץ ציפורניים. בגיל מבוגר הסיכוי להרגיל לדברים כאלה די נמוך.

היא בת חצי שנה

אנסה להרגיל אותה קודם למסאג' רגליים כפי שהצעת

יוקיטה, האטב - שלי לפחות - עדין מאוד, ניסתי אותו גם על עצמי

באצבע, ובשפה (מתוך מחשבה שזה מקום רגיש יותר), הוא לא מכאיב לי בכלל. כמובן שכל אחד יבדוק את האטב שהוא הולך לשים, ולא יכאיב לחתול

sharonei1

New member
למה לקצוץ לו ציפורניים ?

לדעתי מיותר ומסוכן יש כלי דם בציפורניים של החתול
חוץ ממקרה שיש בעיה רפואית של ציפורנים מתעקלות חזרה לגוף או משהוא כזה

לכן קוצצים רק את הקצה ושומרים על הרהיטים.

חשוב באמת להזהר ולא לגעת בחלק הורוד.
אם היה אפשר להרדים אותו איכשהו או לגרום שלא יזוז זה היה אידיאלי - את הקיצוץ עצמו הוא בכלל לא מרגיש

sharonei1

New member
לדעתי מיותר

על הרהיטים היקרים אפשר להגן באמצעים שונים
ורהיטים זולים שישרוט זה אינסטיקט בסיס של החתול ואתה מונע ממנו וצריך כל הזמן שנים לגזוז לו ציפורנים
יש גם מיתקנים אבל לא תמיד הם עובדים חתולים מעדיפים רהיטים אמיתיים משום מה ..
אצלי החתולה מצאה שולחן עץ קטן דיי זול , העץ לא צבוע ובלי חומרי הגנה כנראה בגלל זה מעדיפה אותו ושורטת לא את הרגליים

sharonei1

New member
חוץ מזה שלחתול קשה לתפוס גוקים וזבובים

שזה דיי מבאס לחתול לא להצליח וגם ככה הבית עם חרקים

למעלה