מצלמה - גורם הרתעה

THE WIZARD 55

New member
מצלמה - גורם הרתעה

פרוייקט מעניין של ארגון בצלם..חלוקת מצלמות לפלסתינאים בכדי שיוכלו לתעד הפרות של זכויות אדם.. כשאתה מודע לכך שיש מצלמות שמתעדות את מעשיך.. אתה מתנהג אחרת. אולי אם יכלנו להציב מצלמות בכל מקום העולם היה נראה אחרת..

גידעון1

New member
תבדוק את סעיפי החוקה שלהם

כתוב בצורה ברורה שארגון בצלם לא יבדוק הפרת זכויות האדם של ארגונים פלסטינים.

גידעון1

New member
בעצם הם לא אומרים זאת בצורה מפורשת

אבל הנה מה שהם אומרים ואתם תשפטו את כוונתם: "מדוע אינכם מגינים גם על ישראלים?" "כארגון זכויות אדם, בצלם אינו מבחין בין קורבנות פלסטינים לבין קורבנות ישראלים, כל עוד ההפרה מבוצעת בשטחים או מופנית כלפי תושב השטחים. העובדה היא, שבשטחים מופרות זכויות האדם של פלסטינים בידי ממשלת ישראל על זרועותיה השונות, לאורך שנים רבות ובממדים רחבים מאוד, בעוד שציבור המתנחלים - שעצם ישיבתו בשטח הכבוש מהווה הפרה של המשפט הבינלאומי - נהנה מיחס מועדף. עם זאת, כאשר מפירה ישראל זכויות של ישראלים בשטחים, מטפל בצלם בהפרות הללו ומתייחס אליהן בחומרה הראויה." "מדוע אינכם מבקרים את הרשות הפלסטינית?" "בצלם איננו מבחין בין הפרות שמבוצעות בידי הרשויות הישראליות לבין אלה המבוצעות בידי הרשות הפלסטינית. הארגון עוקב אחרי פעולותיה של הרשות הפלסטינית בתחום זכויות האדם, ובפרסומיו השונים מתייחס להפרות החמורות שמבצעת הרשות. אולם, בהיותו ארגון ישראלי, עיקר פעילותו מכוון להפרות המבוצעות בשמנו בידי ממשלתנו." סוף ציטוט! שימו לב לצביעות, בהתחלה הם אומרים שהם לא מבחינים בין קורבנות פלסטינים לבין קורבנות ישראלים אך בהמשך הם מבהירים שהם כן מבחינים בין קורבנות מתנחלים לפלסטינים. בתשובה לשאלה השניה הצביעות גוברת- בהתחלה הם אומרים שהם לא מבחינים בין הפרות שמבוצעות בידי הרשויות הישראליות לבין אלה המבוצעות בידי הרשות הפלסטינית אבל בהמשך הם אומרים שעיקר הפעילות יהיה נגד ישראל. במילים אחרות בשתי התשובות בצלם סותר את עצמו ובהחלט משתמע מכך שארגון בצלם בודק רק את הצד הישראלי אך לא את הצד הפלסטיני.

THE WIZARD 55

New member
אני יכולה רק לאמר

שארגון זכויות אדם, חייב להיות אובייקטיבי, ולנסות לעזור לכל בני האדם. אולי שיחלקו גם מצלמות למתנחלים..זה יפתור את הבעיה

גידעון1

New member
אם הם באמת רוצים לעזור אז שיחלקו מצלמות

לתיירים. אני אישית יוצא בקייץ לנופש באילת ואני אשמח לקבל מצלמה

יש בקרב הארגונים האלה גזענות עצומה כלפי

מתנחלים בפרט ודתיים בכלל.. אז אולי יספקו להם מצלמות תוצרת חמאס IF YOU KNOW WHAT I MEAN אגב, שלחו לי את זה היום עצומה למען שוויון בנטל (לא קשור אגב לנושא הערבי) אלא בעיקר נגד חוק טל (החוק שמונע גיוס חובה מדתיים) זה באמת דבר חשוב ובתחלס זה בשביל לשמור על כולנו ערבים ויהודים וכל מי שגר במדינה הזו אם הוא אוהב אותה או שונא אותה, על כולם זה בא להגן.. http://www.livecity.co.il/52572/העצומה אומנם אני לא מאמין כל כך בעצומות, כי כבר ממזמן הבנו שהפוליטיקאים מונעים ע"י אינטרסים פוליטים דוחים..אבל בכל זאת נראה שבחירות באופק ואולי ירצו לצבור כמה נקודות על הנושא החשוב..

דבר מאד בעייתי, צילום ערוך ומגמתי ללא קונטקסט

אינו מהווה תיעוד מהימן של "הפרה" כזו או אחרת, חיילי צה"ל לא חיים בוואקום ומסמך סטרילי כמו מסמכי זכויות אדם צריכים להלקח בעירבון מאד מוגבל וכן גם כל צילום, מה שבטוח לא יקרה מאחר וכל האמנות הן מאין תנ"ך+ לבצלם וכל צילום נחשב ישר ללא היסוס כעדות מרשיעה.

כן, הבעיה

אם אתה לוקח תמונה של חייל עם נשק ליד איזה ילדה וקורא לזה פגיעה בזכויות אזרח למרות שאין בזה שמץ של הפרה מעטים האנשים שיתווכחו איתך כמו שקרה פה לפני כמה חודשים בתחילת הפורום..מישהו שם כמה תמונות שלא היה ברובם דבר ושמץ של דבר חוץ מחיילים שמסתובבים ליד אזרחים וישר אנשים פה צעקו "צבא מוסרי עלק"

NELLY

New member
../images/Emo124.gifויזזזזזז הצילו אני לא נושמתתת

שלחי מישהו שיעשה לי הנשמה......

THE WIZARD 55

New member
חחחחחחחחח את קורעת אותי מצחוק

פתאום באמצע שרשור רציני על מצלמות את נכנסת עם הקטעים שלך
תמשיכי להצחיק אותי... ורגע על מי בא לך הנשמה?

למעלה