מצלמה - דווקא לא דיגיטלית

micmuk

New member
מצלמה - דווקא לא דיגיטלית

אני ממש מצטערת על ההתפרצות לכאן אבל הדלת היתה פתוחה - וחשבתי להיכנס אני גם ממש בושה ונכלמת שאין ברשותי מצלמה דיגטלית (אני אעשה משהו בנידון) בכל אופן אני מתלבטת לגבי מצלמה טובה, וחשבתי אולי לשמוע גם את דעתכם בנושא. אני מעוניית לקנות פנטקס 200 זום או 160 זום - מה דעתכם?! (דרך אגב במחיר של 397$ ו- 377$ בהתאמה - שווה?!) נצטלם, מיקמוק

micmuk

New member
חשבתי

שהפורום הזה קצת יותר אדיב לחדשים... נכון, שמי שקורא את ההודעות ומביט רק מהצד רואה כאן חבורה מגובשת, וזה דבר מאוד יפה... אבל - אפשר להתיחס גם לאלה שבאים פעם בחיים. טוב - כנראה ציפיתי ליותר... בכל אופן לא נראה לי שאני אפרסם כאן תמונות מדהימות שרציתי (מנפאל למי שמתעקש) - ההשקעה כאן לא ממש כדאית

SkyEye

New member
חשבת נכון, וברוכה הבאה לפורום ;-)

ואולם, לא תמיד לכולם יש תשובות מוכנות לשליפה מהמותן. לי, למשל, אין מושג מהן המצלמות שאת מדברת עליהן. בגדול זה נראה לי קצת מוגזם לשלם כזה מחיר על מצלמת P&S, אך ייתכן שאני טועה... האם אכן מדובר במצלמה שכזאת או SLR? אנא הוסיפי פרטים על הדגמים, כדי שאפשר יהיה להתייחס לשאלתך. וקדימה, אל תתביישי. אנחנו כאן מחכים לתמונות מנפאל H-)

micmuk

New member
פרטים

בעיקרון אלה מצלמות כיס, דהיינו אוטומטיות עם זום ... אני לא מחפשת מצלמה גדולה... אני מעדיפה מצלמת כיס אבל עם ניצול מקסימלי של המשאבים. במצלמות שהיזכרתי בהודעה המקורית יש את הפונקציות הבאות: 1. צילום פנורמי. 2. צילום תמונה על תמונה. 3. צילום נוף. 4. צילום פורטרט. 5. צילום לילה. 6. red eyes 7. צילום אוטמטי לאחר 10 שניות. 8. פלאש אוטומטי בעיקרון (אבל אפשר להפעיל פלאש גם ע``י תיכנות) זהו בערך, לא נראה לי ששכחתי משהו... תודה - מיקמוק

SkyEye

New member
אכן יש בהן הרבה פונקציות, אך

עדיין חסרים בהן שליטה ידנית על החשיפה, פיצוי, סוגי מדידה שונים ועוד הרבה תכונות שניתן לקבל במצלמות SLR, ובמחיר של כמה עשרות גרמים וסנטימטרים בודדים בלבד. אני לא הייתי משקיע כל כך הרבה במצלמת P&S שביצועיה, גם עם כל השיכלולים שהזכרת (ושאינם קיימים בדרך כלל במצלמות מהסוג הזה, יש לציין), יהיו נחותים באופן משמעותי מכל SLR עם עדשה סבירה. החיסרון העיקרי לדעתי - גודל הצמצם. אין לי אמנם פרטים מלאים ומפרט טכני של המצלמות, אך קשה לי מאד להאמין שבזום 200 תקבלי שם צמצם קטן מ-11, מה שלא ממש מאפשר צילום חד ללא רעידות בתנאי תאורה פחותים מאור שמש ישיר בצהריים.. שלחי, אם יש לך, קישור לדף עם פרטי המצלמות.. ונראה עד כמה צדקתי בהערכות.

SkyEye

New member
ואחרי שהגעתי בעצמי לאתר שלהם...

חבל על הכסף. אל תתקרבי אל אף אחת מהמצלמות האלו. אורך המוקד המינימלי שלהן גבוה מדי, מרחק מינימלי לצילום אסטרונומי ממש, צמצם מקסימלי 4.5 ו-5.1 (160,200 בהתאמה), ובזום מלא 11,13 !!! מהירות מקסימלית 1/400 משקל וגודל קרוב מאד לרפלקס למתחילים בקיצור - לא מציאה בכלל. קני מינולטה 404 או 505, או קנון eoe 300 בערך באותו המחיר.

Jazzphoto

New member
לא כדאי - חבל על הכסף

אם כבר,אז להוסיף עוד 50 $ ולרכוש מצלמת רפלקס קומפקטית,שיש בה הרבה יותר אפשרויות שליטה בצילום,משהו כמו Canon Eos 300 או Minolta 404/505 והדומות להן.במחיר הזה אפשר גם לרכוש את האולימפוס הדיגיטלית החדשה C-1 .

*זינה*

New member
תאספי עוד קצת הרבה כסף

אין לך מספיק $$$$$$$$$$$$$$$$$ בשביל משהו טוב

nimsg

New member
מה הם מקשקשים- דיגיטלי יש יתרון וגם

מספיק מצלמה טובה(גם pz) ואני ממליץ דווקא על אולימפוס (חוץ מזה בסכום סביר אפשר בארץ להשיג סורק טוב(ב 500-1000ש"ח), הדיגיטליות עדיין לא ברמה מספיק גבוהה ביחס לאיכות/מחיר)

למעלה