מצלמה דיגיטלית או מצלמת וידאו דיגיט

ShmulikW

New member

אני מעוניין לרכוש מצלמה דיגיטלית. במהלך הבירורים שעשיתי הוצע לי לרכוש מצלמת וידאו דיגיטלית שיש לה יכולת לצלם גם תמונות סטילס. מעניין מה דעתכם בנושא. מהי איכות התמונות שמתקבלת ממצלמה כזו?

tamirye

New member

באיזה מצלמת וידאו דיגיטלית מדובר ? קח בחשבון שאצל מרביתן הרזולוציה המקסימלית היא 640X480 או 1024X768 (רזולציה נמוכה מאד). מעולם לא צילמתי במצלמה כזו, מענין לראות איך האיכות.

ShmulikW

New member
לא יקרה

השאלה שלי היא עדיין ברמת העיקרון. בכל מקרה אני לא מתכוון להוציא יותר מ-1000$ למצלמת וידאו דיגיטלית או 600-700 $ למצלמה דיגיטלית. לפי תשובתך אני מבין שמבחינת רזולוציה אין מה להשוות ביניהם. אם כך, לצורך פיתוח תמונות של 10X15 האם 1024X768 זו רזולוציה סבירה? האם ישנה טבלה מומלצת של גודל תמונה מפותחת מכסימלית לכל רזולוציה נתונה?

tamirye

New member
מצלמת וידאו דיגיטלית - צריך לבדוק

אם אתה חושב על מצלמת SONY למשל (מומלץ), אזי במחיר כזה לא תקבל יותר מ - 640X480. (המצלמות הטובות עולות 7000+ ש"ח). במצלמה הדיגיטלית הקודמת שלי צילמתי ב 1600X1200, ואיכות התמונות לא תמיד היתה מספקת (תלוי בתמונה), אעפ"ש שמבחינת רזולוציה זה מספיק ל10X15. מצד שני ב - 700$ אפשר לקנות מצלמה דיגיטלית טובה. הכל תלוי מה אתה מחפש.

chalex20

New member
רזולוציה לתמונה 10X15

ברוב המאמרים שראיתי בנושא ההדפסות, ממליצים להדפיס את התמונה ב-300 dpi. 240 dpi זה הכי נמוך שאפשר. 10X15 זה בערך 4X6 אינץ, לפי החישוב הפשוט חייבים רזולוציה 1800X1200. 1024X768 לפי 300 dpi יוצא בערך 6.5X9 סנטימטר.

Jazzphoto

New member
לצילומי סטילס-רק מצלמת סטילס דיגיטל

אם המצלמה איכותית,הרי שגם עם ccd2.1 ורזולוציה 1200 על 1600 מתקבלות תוצאות מעולות עד גודל 18 על 24 ס"מ (לי יש ניקון שמפיקה כאלו תוצאות). אף מצלמת וידיאו לא תיתן כזו איכות ובטח לא שליטה בחשיפות ובכיוונונים.הכי משוכללות עולות בסביבות ה10000 ש"ח,והזום האופטי שלהן די מוגבל יחסית למצלמות וידיאו אחרות. לקליפים קצרים אפשר אפילו למצוא מצלמות דיגיטליות סטילס שמפיקות אותם. לוידיאו-צריך באמת מצלמת וידיאו,וכאן צריך להחליט אם רואים הסרטים רק בוידיאו ובטלויזיה או גם רוצים לערוך במחשב.ככל שיותר ממוחשב יותר יקר. ובכלל זו שאלה של מה אתה צריך יותר בשימוש ומה פחות. לדעתי צריך שתי מצלמות אם רוצים את שתי האופציות,ולא צריך את הכי משוכללות של היום כדי להשיג תוצאות סבירות. להדפסת תמונות צריך לפחות רזולוציה 1200 על 1600 .רזולוציה פחותה יותר מתאימה רק לצפיה על המרקע.

shonshon5

New member
בדיוק כך.

והערה קטנה: תמונות שצילמתי ברזולוציה 1024X768 מה שנקרא בניקון COOLPIX 950 בשם XGA NORMAL הדפסתי ב"פיקטור" בגודל 13X18 והתוצאה יותר ממשביעת רצון. יש לי השגות על האריזה העלובה, אבל זה כבר סיפור אחר.. אבי

tamirye

New member
מצלמת וידאו

ראוי לציון במצלמות וידאו דיגיטליות, שיש להם זום אופטי מינימלי של X10. אף מצלמה דיגיטלית אין לה זום כזה (כמעט), ובדרך כלל אפילו לא קרוב. אין ספק שזה משמעותי בצילום, וכיף שיש לך זום כזה.

arnond

New member
מצלמת וידאו + סטילס

לי יש את ה sony dcr-pc5e שהינה מצלמת וידאו דיגיטלית (בפרומט miniDV). תמונות הסטילס הן ברזולוציה של 640X480 ואם יש מספיק אור, אז התמונות יוצאות טוב. מצורפת תמונה טובה. אצרף גם תמונה לא טובה בתנאי תאורה גרועים. דרך אגב, ניתן להוסיף פלאש ואז נפתרת בעית התאורה (כמו בכל מצלמה רגילה...)

SkyEye

New member
Sony PC5 היא לא פתרון מתאים לסטילס ../images/Emo41.gif ../images/Emo31.gif

אלא אם כן אתה לא מתכוון להדפיס תמונות גדולות יותר מ-9X13 ס"מ וגם שם איכות של 480X640 היא על הגבול בין בינוני לבינוני פלוס. אם כבר לשלב וידאו דיגיטלי עם סטילס - הפתרון הטוב ביותר כיום הוא Sony DCR-TRV30 עם פלאש, חיישן 1.5 מגה ורזולוצית סטילס 1360X1020. את זה כבר אפשר להדפיס על ניר 13X18 באיכות לא רעה בכלל, אך המחיר בהתאם. פשרה סבירה נוספת היא Sony DCR-PC110 או DCR-TRV20, הכוללות גם הן פלאש בנוי אך רזולוציה 1152X864 "בלבד" מחיישן של 1 מגה. 10X15 יתן תוצאה טובה, 13X18 בינונית פלוס. ההבדל ביניהן הוא בעיקר בצורה החיצונית, אופן ההחזקה וגודל המסך. בנוסף - כל הדגמים שציינתי כוללים מנגנון Progressive Scan או Progressive Shutter שאינו קיים בדגמים הנחותים יותר, ומונע את תופעת ה"מדרגות" הידועה לשימצה כאשר הסריקה נעשית בשיטת Interlace רגיל. רון הגולש בהקיץ

למעלה