מצלמה ולימודים

winny

New member
מצלמה ולימודים

האם אתם מצלמים במצלמות דיגיטליות, או במצלמות רפלקס? התמונות שראיתי פה ממש מרשימות! אני בדרכי לרכישת מצלמה (כבר החלטתי על CANON EOS300) ובתהליכי חיפוש אמצעי לימוד. האם יש למשהו רעיון על קורס, או אפילו שיעורים פרטיים? תודה.

SkyEye

New member
גם וגם...

לכל אחד מסוגי המדיה יש יתרונות וחסרונות שלא אפרט אותם כאן (יש לי גם עבודה לעשות בעבודה :-( ). אני מצלם ב-SLR מינולטה 505si super ודיגיטלי Sony DCR-PC110E שהיא בעצם מצלמת וידאו אבל עם פלאש ואפשרות (די מוגבלת ולא מדהימה בנוחותה) לצילום סטילס באיכות 1 מגה. לפני שאתה רץ לקורס, מומלצת קריאת אחד משני הספרים: מצלמת 35 מ``מ מאת מייקל לנגפורד H-) המדריך החדש והמלא לצילום מאת ג`ון הג`קו H-) להשיג בכל חנויות הספרים וגם באינטרנט. בהצלחה :cool:

winny

New member
ועוד על לימודים

מממ. תודה. כבר קניתי את הספר 35 מ``מ, ואני באמצע קריאה, אבל אם להגיד את האמת, די קשה ללמוד ככה. זה תאורייה נטו. התעניינתי לגבי קורסים, אבל בכל מקום הם יפתחו רק בסביבות נובמבר. לכן חשבתי לנסות למצוא שיעורים פרטים כדי ללמוד קצת על הטכניקה, על השימוש במצלמה וקצת על קומפוזיציות כבר עכשיו...

ilan_k

New member
אז לעניות דעתי.........

בנושא הטכניקה קרי עומק שדה,פוקוס ועל רגל אחת קומפוזיציה מייקל לנגפורד מספיק. מה שאני מציע כך את המצלמה תכניס פילם ויאללה לצלם ככה לומדים הכי טוב. תוכל לשחק עם מהירויות סגר שונות, צמצמים שונים וכיו``ב. אני מניח שמר רון שלא שמעתי ממנו כבר שנים יסכים איתי

SkyEye

New member
מסכים לכל מילה, חוץ מאשר לקביעה

שלא שמעת ממני שנים... ;-p

winny

New member
מייקל לנגפורד

מה שקצת ייאש אותי זה שקראתי בספר שיש דברים שלא ניתן לראות את השפעתם לפני הצילום. למשל, איך ישפיע הצמצום על התמונה, שלא לדבר על מהירות הסגר.... האם אלו באמת שני דברים שלא ניתן לראות לפני הצילום עצמו? הבנתי שעומק שדה כן ניתן לראות, לפחות חלקית, עם שימוש בצפייה מוקדמת. ומה זו בכלל צפייה מוקדמת? האם יש כפתור כזה?

SkyEye

New member
צפיה מוקדמת (בעומק שדה)

זה בדיוק הכפתור שסוגר את הצמצם כפי שנקבע לצילום הנוכחי (בין אם באופן ידני או באופן אוטומטי), והוא מאפשר לך לראות * בדיוק, באופן מלא * את עומק הפוקוס בתמונה שיצרת. יש כפתור כזה במצלמות חצי מקצועיות ומעלה. לא בטוח שב-EOS300... לגבי המהירות, יש כמה כללים לגבי השפעת השילוב בין מהירות זום אחיזה ומריחה.. אבל העיניים כבר נעצמות לי B-() לילה טוב!

winny

New member
מה זה בעצם אומר?

האם זה אומר שאני אוכל לראות איך התמונה אמורה לצאת עוד חפני הצילום עצמו? מן הסתם זה משהו שעם הזמן יהיה טבעי, אבל עד אז, זה נראה כמו ללכת ממש על עיוור.... זה יקל מאוד אם אפשר לקבל תמונה יותר טובה של איך הולכת להראות התמונה...

ilan_k

New member
כן ולא.......

זה משמש אותך להראות את אזורי החדות בתמונה ותו לא את שאר עיניני האור ודומיהם תצטרך להמתין לפיתוח אבל אני מסכים איתך שזה עוזר בהתחלה עלה והצלח

אתה מוזמן.

אתהמוזמן לקבל שיעורים פרטיים בצילום או בעבודה במעבדת חושך. ללמוד לצלם ולפתח את התמונות שלך מא` ועד ת`. מעבדה זו עומדתגם להשכרה. הכל במחירים ושעות נוחות. לפרטים נוספים:[email protected]

Photo Ganim

New member
שיטת הלימוד העצמי תוך כדי ניסוי

לעניות דעתי לימוד צילום בכל מוסד שהוא יקנה לך את היסודות בלבד , יסודות אשר הן ספרות מקצועית תוכל להקנות לך, תאכלס צילום הלכה למעשה רק אתה תוכל להקנות לעצמך הדרך הטובה ביותר לצלם והרבה אך לא סתם לעקוב אחר התמונות המצולמות לנהל מעקב אחר נתוני הצילום לכל תמונה ותמונה ומן השילוב של התוצאה והרישום ללמוד על מהות הצילום מומלץ בחום לשנות את נתוני הצילום בין תמונה לתמונה ולצלם את אותה התמונה במספר מצבי צילום כגון צמצם סגור לעומת פתוח וכדומה במהירות הסגר כך תוכל ללמוד מה בעצם תפקידו של כל אחד מן המרכיבים יתרה על כך נסה לנטרל בשלב ראשון את נושא העצמית להשתמש באורך מוקד קבוע כמובן שזו התחלה אך בטוח אני כי זו הדרך הטובה ביותר ... אשמח לעמוד לשרותך בכל שאלה

JOE KALIBER

New member
אני מצלם ב...

מצלמת רפלקס של פנטקס... אבל כרגע יש לי בעיה עם העדשה... חוץ מזה הסורק שלי מקולקל ואני לא יכול להעלות תמונות בגלל זה

המרחפת

New member
וויני- קורס

שאלת גם על קורסים. אני בעלת מינולטה טריה, ומתכוונת לקחת קורס צילום (יסודות ובסיס לשימוש במצלמה). אם אתה גר בחולון וסביבותיה, המרכז הבין תחומי לאומנויות בחולון מציע קורסים לצילום ברמות שונות. מקווה שזה עוזר לך....

winny

New member
תודה למרחפת

בשבועיים האחרונים מצאתי המון מידע על קורסים. התברר לי שיש מבחר די גדול באיזור המרכז. הבעיה היא רק שפספסתי את קורסי הקיץ, והקורסים הבאים יפתחו רק עם תחילת הלימודים - סביר להניח שאחרי החגים. אבל תודה בכל אופן.
ועד הקורס, האם את מצליחה ללמוד לצלם במצבים ידניים גם לבד?

המרחפת

New member
האמת, עוד לא צילמתי בה הרבה

הקייטנה והעייפות שאחריה- הספקתי לצלם פילם אחד בלבד
. עוד לא תפסתי מספיק עצמאות כדי לצלם במצב ידני לגמרי, בעיקר בגלל חוסר הבנה (למרות ההסברים) לגבי צמצם, תריס, תפקידם והשליטה בהם ובתמונה. אני אשמח לשמוע קורסים אילו קורסיפ נוספים ישנם במרכז. תשאיר לי מידע כאן, או באייסיקיו 45221937

למעלה