מצלמה קומפקטית ונוחה? סמארטפון?

fortunes

New member
מצלמה קומפקטית ונוחה? סמארטפון?

היי, אני שוקל לשדרג את הסמארטפון לאחד ממכשירי הפרימיום (או קרוב אליהם) רק על מנת להנות ממצלמה איכותית (כיום, המצלמה בטלפון נוראית).

וחשבתי שאולי במקום זה אקנה מכשיר שהוא *יעודי* לצילום, ועל הדרך אנסה להתקרב יותר לcraft.

מה דעתכם? איזה אלטרנטיבות קיימות היום בקטוגרית המחירים הנ"ל ומה מומלץ? נגיד והתקציב הוא 2000 ש"ח.

ואני לא מנסה להצית שום הולי-וורס, שאלה כנה לחלוטין. תודה!

sagiKor

New member
מה זאת אומרת מצלמה קומפקטית ונוחה?

אם בכיס יש כבר טלפון, האם יהיה שם מקום גם למצלמה?
ואם כבר צריך לסחוב פאוץ' או תיק למצלמה אז זה משנה אם היא קומפקטית או מעט גדולה יותר?

ב 2000 ש"ח אפשר לקנות קנון G9x markII שזאת מצלמה קומפקטית בעלת חיישן בגודל 1 אינטש שנחשב לגדול ביחס לחיישנים במצלמות קומפקטיות סטנדרטיות וביחס למה שיש בטלפון מצוי.
זאת המצלמה הכי זולה והכי פשוטה בקטגוריית ה 1 אינטש.

היתרון העיקרי שלה לעומת מצלמה בעלת חיישן קטן יותר יהיה בתנאי תאורה ירודה. אבל צריך לדעת מה לעשות על מנת להפיק ממנה את המיטב במצבי קיצון.
לעומת זאת, הטלפון יודע להתמודד עם מצבי קיצון בצורה אוטומטית טובה יותר (פשוט האיכות ברמת הפיקסל תהיה גרועה יותר).

עוד יתרונות הם:
1. זום
2. לא אוכלת את סוללת הטלפון
3. שליטה ידית מלאה יותר
4. איכות תמונה טובה יותר (שוב יורגש בתנאי צילום ותצוגה מסויימים)

יתרונות לטלפון:
1. הכל במכשיר אחד
2. יכולת שיתוף מהירה ונוחה יותר
3. צילום אוטומטי מוצלח יותר
4. ריבוי אפליקציות ופילטרים לצילום קריאטיבי יותר

2000 ש"ח הוא תקציב גבולי.
נחזור לשאלות הראשונות שלי לגבי מה זה נוחות והאם זה משנה בכלל הקומפקטיות כשהכיס כבר מלא (בטלפון, בארנק, במפתחות)?
כי ב 2000 ש"ח אפשר גם לקנות DSLR ברמת כניסה עם עדשת קיט שזה כבר מכניס אותך לאיכויות צילום עם הבדל מורגש לעומת הטלפון.
2000 ש"ח זה תקציב גבולי כי אם רוצים קצת יותר ממצלמת ברמת כניסה או קצת יותר מעדשת קיט אז חורגים מהתקציב.
2000 ש"ח זה תקציב גבולי כי בין קומפקטית ל DSLR יש גם מצלמות מירורלס (חסרות מראה) שבינהן יש גם דגמים יחסית קטנים רק שזה יהיה סיפור יקר יותר.

אני חושב שאם לא רוצים להיכנס למערכת צילום רצינית (DSLR או מירורלס) והבחירה היא רק בין קומפקטית לטלפון וחייבים להישאר בתקציב של 2000 ש"ח, נראה לי שהייתי בוחר בטלפון. אפשר לספח את ה 2000 ש"ח האלו לטובת תקציב הטלפון ולקנות אחד ממש טוב או סתם לחסוך 2000 ש"ח.
אבל זה רק אני ואני יכול להעיד רק על עצמי.
היו לי מצלמות קומפקטיות, אפילו איכותיות מאד, חלקן נקנו תחת המחשבה של מצלמה שתמיד עלי ובסופו של דבר אם לא לקחתי איתי מצלמה רצינית אז גם לא לקחתי את הקומפקטית והסתפקתי בטלפון.

fortunes

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת! יש לך במקרה...

המלצה לסמארטפון ספציפי?

sagiKor

New member
אייפון...

ככל שהוא חדש יותר, המצלמה משוכללת יותר ואיכותית יותר...
אבל אפשר בשקט לבחון דגמים קודמים.
לאייפון X יש מצלמה מצויינת עם צמד עדשות שמאפשר שלל אפקטים. לאייפון 8 פלוס יש את אותה מצלמה.
אני לא אוהב מכשירים סיניים, לא סומך עליהם שלא שתלו לי שם רוגלות... ואני לא מסתדר עם אנדרואיד.

steiff

New member
המצלמה הקומפקטית הנוחה היא סמארטפון עדכני

בין השאר מסיבות התפעול שציין שגיא: היא תמיד עליך.
מצלמה שנמצאת בבית לא תצלם תמונות.
טלפון שנמצא עליך יצלם תמונות.

המכשירים העדכניים עולים לא מעט. אפל משתוללים במחיר עם ה-Xs אבל המצלמה שלו (בעצם שילוב של שתי מצלמות) מעולה לקטגוריה. ראיתי גם דגם אנדרואיד (אני לא זוכר אם זה היה סמסונג או Huawei) עם ארבע מצלמות ולמרות שלא ניסיתי אותו אני מכיר את יכולות הצילום של מכשירי האנדרואיד המתקדמים. אם יש דבר אחד טוב שנייד אנדרואיד מסוגל לעשות זה להפיק תמונות טובות. כל השאר - לא הייתי נוגע אפילו עם מקל.

נסה, סתם בשביל לבדוק, לקחת עליך כל יום לכל מקום חפץ במימדים של מצלמה קומפקטית. אם אחרי שבוע תגלה שאין לך עם זה בעיה - נשאר לך רק להתלבט איזה דגם לקנות ובכמה. אם אחרי שבוע תגלה שזה לא בשבילך, אז חבל על הכסף.

fortunes

New member
תודה רבה! ואם ויש לך רעיונות, אשמח להמלצה לסמארטפון רלוונטי

תודה!

steiff

New member
המלצלמה לנייד

אייפון Xs או אייפון Xs-max
סמסונג A9 (עלה לי בהרבה דם ושני כדורי פרמין לכתוב את זה).

sagiKor

New member
צריך להבין גם למה

למשל מחיר יקר זה חיסרון מצידם שלאו דווקא יהיה חיסרון למי שמחפש מכשיר טוב עם מצלמה טובה ואין בעיית תקציב.
גם נושא הגן הסגור של אפל הוא קצת אדיוטי כשזה מגיע לטלפון. אולי היה נכון פעם, היום הטלפונים של אפל הם דיי ישות עצמאית. אני עובד איתו בלי סביבת אפל מסביבי. אם כי זה היה יכול להיות רק יתרון.
אבל גם לא צריך את ה XS, ה X מספיק טוב.

אמנם אנחנו כאן בדיון סביב טלפון בהקשר של מצלמה אבל בסופו של יום הסמארטפון זה הרבה יותר ממצלמה. זה כלי שעושה הרבה דברים וצריך לבחון את החוויה הכוללת. כשאני בוחן את שלושת המכשירים שממוקמים מעל האייפון אז לטעמי השניים הראשונים פסולים, גם גוגל וגם הסינים הם גופים שלא הייתי בוטח בהם. סמסונג זה עוד איכשהו נסבל אם אפשר להסתדר עם אנדרואיד.

e zi

New member
לא כ"כ קשה להבין. כתוב באנגלית פשוטה:

"Quite simply, camera phones don't come any better than the Google Pixel 3. ... the photos it can take are nothing less than jaw dropping. ... we've never seen sharper, brighter more detailed images from any other camera phone."

sagiKor

New member
קרא שוב את מה שכתבתי, זה דורש הבנה רק בעברית

מצלמה זה ישום אחד מיני רבים בטלפון.
בעוד שמדובר בישום חשוב לדיון זה, צריך להבין שהמכשיר ישמש לעוד דברים וצריך לבחור נכון ובהתאמה אישית.
גם אם זה אומר פשרה כלשהי במצלמה.
גם מי שקונה מצלמה (שלא בתוך מכשיר אחר), עושה לא אחת פשרות, כולל באיכות התמונה בתמורה ליתרונות אחרים.

בתור חברה שמתמחה באיסוף מידע ומכירתו, אני פחות סומך על מכשיר של גוגל.
גם כנגד מוצרים סיניים יש טענות דומות.
אישית אני יעדיף להימנע מגוגל, וואווי ודומיהם.

הניסיון שלי עם אנדרואיד לא השאיר טעם טוב.
מבחינתי אין תחליף לאייפון אבל זה באמת עניין אישי. מי שמסתדר עם אנדרואיד אז הבחירה צריכה כנראה להיות סמסונג.

steiff

New member
ופה שתי המלצות, איייפון Xs מקום ראשון בשתיהן

כשהמלצה מבוססת על ״סמוך עלי״ אני נזהר...

none of the specs are exactly ground breaking (12.2Mp, f/1.8 aperture), but trust us when we tell you that we've never seen sharper, brighter more detailed images from any other camera phone.

e zi

New member
אני נזהר מהמלצה ממי שטוען שלתפעל לפטופ Windows, צריך להיות..

"איש IT, או לפחות טכנאי מחשבים מדופלם"
ו- "אם זה לא אפל, זה לא מחשב".

---
לפיכך, ו-כ"כ, ואני ממליץ להזהר, מהמלצות משתמשי אייפון על מוצרי אפל בכלל (בייחוד שההמלצה מלווה במשפט הזוי כגון: "אם יש דבר אחד טוב שנייד אנדרואיד מסוגל לעשות אז זה... X"):

"Diehard fanatics have camped outside the Apple Store for weeks just for this very moment"
"זה בולה בולה. היא לימדה אותי לרקוד ריקודים אפריקאים"

Matt Granger

New member
מדדים להצלחה ולכישלון של מנגנוני הגנה פסיכולוגיים

הגנות כושלות הן הגנות פרימיטיביות ולא יעילות, ומובילות לכניעה או שתלטנות קיצונית, שעמום, צחוק מאולץ, בדיחות לא מתאימות. כשאני מסתכל אחורה על ההתנהלות שלך בפורום, יש התאמה לתאור

steiff

New member
מאחר ואתה כבר יודע את האמת..

אתה באמת לא זקוק להמלצות. לא ממני, לא משגיא, לא מאף אחד.

מצד שני יהיה מעניין לשמוע את ההמלצה שלך במקום קישור להמלצות צד שלישי. ״ההיפך ממה ששחר אמר״ זו לא ממש המלצה. זו הטרלה.

למעלה