מה זאת אומרת מצלמה קומפקטית ונוחה?
אם בכיס יש כבר טלפון, האם יהיה שם מקום גם למצלמה?
ואם כבר צריך לסחוב פאוץ' או תיק למצלמה אז זה משנה אם היא קומפקטית או מעט גדולה יותר?
ב 2000 ש"ח אפשר לקנות קנון G9x markII שזאת מצלמה קומפקטית בעלת חיישן בגודל 1 אינטש שנחשב לגדול ביחס לחיישנים במצלמות קומפקטיות סטנדרטיות וביחס למה שיש בטלפון מצוי.
זאת המצלמה הכי זולה והכי פשוטה בקטגוריית ה 1 אינטש.
היתרון העיקרי שלה לעומת מצלמה בעלת חיישן קטן יותר יהיה בתנאי תאורה ירודה. אבל צריך לדעת מה לעשות על מנת להפיק ממנה את המיטב במצבי קיצון.
לעומת זאת, הטלפון יודע להתמודד עם מצבי קיצון בצורה אוטומטית טובה יותר (פשוט האיכות ברמת הפיקסל תהיה גרועה יותר).
עוד יתרונות הם:
1. זום
2. לא אוכלת את סוללת הטלפון
3. שליטה ידית מלאה יותר
4. איכות תמונה טובה יותר (שוב יורגש בתנאי צילום ותצוגה מסויימים)
יתרונות לטלפון:
1. הכל במכשיר אחד
2. יכולת שיתוף מהירה ונוחה יותר
3. צילום אוטומטי מוצלח יותר
4. ריבוי אפליקציות ופילטרים לצילום קריאטיבי יותר
2000 ש"ח הוא תקציב גבולי.
נחזור לשאלות הראשונות שלי לגבי מה זה נוחות והאם זה משנה בכלל הקומפקטיות כשהכיס כבר מלא (בטלפון, בארנק, במפתחות)?
כי ב 2000 ש"ח אפשר גם לקנות DSLR ברמת כניסה עם עדשת קיט שזה כבר מכניס אותך לאיכויות צילום עם הבדל מורגש לעומת הטלפון.
2000 ש"ח זה תקציב גבולי כי אם רוצים קצת יותר ממצלמת ברמת כניסה או קצת יותר מעדשת קיט אז חורגים מהתקציב.
2000 ש"ח זה תקציב גבולי כי בין קומפקטית ל DSLR יש גם מצלמות מירורלס (חסרות מראה) שבינהן יש גם דגמים יחסית קטנים רק שזה יהיה סיפור יקר יותר.
אני חושב שאם לא רוצים להיכנס למערכת צילום רצינית (DSLR או מירורלס) והבחירה היא רק בין קומפקטית לטלפון וחייבים להישאר בתקציב של 2000 ש"ח, נראה לי שהייתי בוחר בטלפון. אפשר לספח את ה 2000 ש"ח האלו לטובת תקציב הטלפון ולקנות אחד ממש טוב או סתם לחסוך 2000 ש"ח.
אבל זה רק אני ואני יכול להעיד רק על עצמי.
היו לי מצלמות קומפקטיות, אפילו איכותיות מאד, חלקן נקנו תחת המחשבה של מצלמה שתמיד עלי ובסופו של דבר אם לא לקחתי איתי מצלמה רצינית אז גם לא לקחתי את הקומפקטית והסתפקתי בטלפון.