מצלמה D5600 וכרטיסי זיכרון

מצלמה D5600 וכרטיסי זיכרון

אשמח לחוות דעת על המצלמה הזו לצלם חובב, עדשת קיט 18-140.

יש חיבורים מלאים (רשת, בלוטות', חיבור לפלאפון)? מסך מתכוונן ומגע?
מה ההבדל המשמעותי, בין 18-55 ל18-140? הבדל משמעותי במשקל?

לגבי כרטיסי זכרון:
מומלץ לרכוש מאליאקספרס ממוכרים סינים, או שאני מסתכן במוצר ירוד/מזויף/מלא ברוגלה?

מה ההבדל בין הכרטיסים השונים- בין הSD למיקרו SD?
היתרון של המיקרו הוא שאפשר גם לחבר לפלאפון בעוד שהSD נראה מיושן יותר. מה ההבדלים הנוספים?
האם יש עדיפות לרכוש מיקרו SD ולהשתמש במתאם כדי לשים אותו בשוטף במצלמה?

כרטיס 128GB עם 170MB, במחיר 23 דולר, הוא מחיר טוב לSD?

אם מישהו מוכר את המצלמה הזאת אשמח שתצרו איתי קשר, גם בפרטי אפשרי.

dudi4321

Active member
18-140VR

זו העדשה המומלצת להתחיל. ה18-55 עם טווח מגביל ו"מעצבן". שמתי לב שלרוב אני בקצוות ואם היה עוד היתי ממשיך, גם ברחב 18 וגם בצרה המגדילה 140.
בחרת סט טוב מאד!
מחירים תשווה.
ישנם חברות טובות כמו סנדיסק, לקסר, טרנססנד.
יצא לי לקנות מיקרו SD מפוברק.
ממליץ יותר על SD ולא מיקרו. הקטנצ'יק עלול להאבד, יש יותר מגעים (יותר בעיות).
אם אתה מצלם גם RAW וגם JPG כרטיס 64G מספיק בהחלט.
המחיר שכתבת בשורה לפני האחרונה מצויין רק אם הכרטיס אמיתי ואורגינל.

תודה דודי

לאחר בדיקה נוספת, ראיתי את הדגם של D3500.
מה ההבדל בין 2 הדגמים הללו?
ראיתי שלD3500 אין מסך מתכוונן. כמה זה קריטי ומקשה?
הפער הוא די גדול - כ1000 ש"ח.

dudi4321

Active member
יש עוד הבדלים

לי יש את הD5100 והמסך הקרדני שאפשר לצלם גם סלפי, טוב כשמצלמים מעל הראש.
הבדלים חפש בגוגל
D5600 VS D3500
למשל https://versus.com/en/nikon-d3500-vs-nikon-d5600
גם בטריה חזקה יותר, WIFI, יותר נקודות פוקוס. הסנסור זהה!

steiff

New member
ניקון סדרות D3xxx מול D5xxx

לניקון מספר סדרות של מצלמות בעלות מאפיינים עוקבים כאשר בכל סדרה מתוסף דגם חדיש יותר מדי זמן (בין שנה לשנתיים).
מה שמשותף בין הדגמים האחרונים בכל הסדרות הוא החיישן ומעבד התמונה ומכאן גם איכות התוצר הדיגיטלי (רזולוציה, רמות רעש בהגבר גבוה, צבעים).
מה ששונה בין הדגמים האחרונים הוא יכולות השליטה (מספר מתגי וגלגלות השליטה), תאימות העדשות (מנוע מובנה במצלמה או לא), מסך מפרקי (או לא) ומערכת הפוקוס (מספר נקודות הפוקוס, מהירות הפוקוס, יכולות עקיבה, יכולות פוקוס בצילום ווידאו).

בגדול המאפיינים השונים והדומים בין שתי הסדרות הללו (ישנה גם סדרה מתקדמת יותר D7xxx וישנן גם מצלמות ״מקצועיות״ יותר שמאופיינות במספור תלת או חד ספרתי כמו D500 או D5):
הסדרה הנמוכה ביותר D3xxx לא כוללת מסך מפרקי. המבנה קטן והמחיר נמוך (הכל בחיים יחסי...). בתחום הפוקוס המצלמה נמצאת קצת מאחור.
אם מסך מפרקי אינו משמעותי עבורך ואתה יכול להסתדר עם מספר צנוע של נקודות פוקוס (דהיינו לא מתכוון להשתמש במצלמה לצילומי ספורט שמצריכים יכולות עקיבה) אז זה פתרון תקציבי מצויין.
אם מסך מפרקי הוא must אזי סדרת D5xxx היא הבחירה הנכונה.
לצילומים במבחר גדול יותר של עדשות (כולל עדשות ללא מנוע מובנה) תצטרך כבר את סדרת D7xxx.

עד כמה מסך מפרקי מועיל ועד כמה היעדרו מקשה? תלוי בהרגלי העבודה. לי הוא לא ממש חסר, אבל זה בעיקר מהסיבה שהעיסוק שלי בצילום התחיל בעידן הפילם בו בכלל לא היו מסכים, רק עיניות. צילום מהעינית הוא עדיין הדרך המועדפת עלי. מאחר ואיני משתמש כמעט במסך לצילום אלא רק לצפיה בתמונה לאחר הצילום - היעדרו של מסך מפרקי לא משנה לי. במצלמות שלי יש מסך מפרקי (לא ניקון אבל העיקרון דומה) והוא לא זז ממקומו למרות שהאופציה קיימת.

מעולה ! תודה רבה

אנחנו מתקרבים לבלאק פריידי,
כדאי לרכוש מצלמה כזאת מחו"ל? מה לגבי האחריות?
אם אני רוכש מצלמה מחו"ל, אני אוכל לקבל עברית במצלמה, או שזה רק לדגמים שנמכרים בארץ?
יש המלצה לאתרים מומלצים?

steiff

New member
כדאיות רכש מחו׳ל תלויה במחיר

כאשר המחיר בחו׳ל בהנחה משמעותית - כדאי.
כאשר המחיר ״רגיל״ - הכדאיות בספק.

למחיר הקניה בחו׳ל יש להוסיף עלויות משלוח ועוד 17% מע׳מ.
אחריות ב׳ל תעלה עוד כמה וכמה דולר.

עברית - אין ולא תהיה למעט מה שמובנה במצלמה באופן רגיל.

אם מישהו קונה בארה׳ב ומביא לך ארצה ובמקרה גם ״שוכח״ להצהיר במכס ולשלם מע׳מ, ובמקרה מצליח לו (פקידי המכס לא שים לב) - אז העיסקה כדאית כלכלית, ואני לא מתכוון להטיף לאף אחד מוסר.

אתרים:
amazon.com
adorama.com
bandhphoto.com

תודה רבה

ידוע לך כמה אחריות בינלאומית תעלה לדגם הזה, ואיך אני רוכש אותה?

לגבי העברית - האם המצלמות שנרכשות בארץ עם עברית? או שכל המצלמות האלה ללא עברית בכלל? ואם אני רוכש מחו"ל בלי עברית, כמה קשה לתפעל אותה יהיה לאדם שלא קורא מילה אחת באנגלית?

steiff

New member
אחריות

יש מספר חברות שמציעות סוגים שונים של אחריות. המחיר תלוי בציוד המבוטח ובמשך התכנית. סביב 100 דולר מספר אינדיקטיבי.
עברית תהיה רק במדריך למשתמש. במצלמה עצמה או שיש או שאין, לא משנה איפה קנית. תלוי בדגם וביצרן.
לגבי תפעול ללא ידיעת אנגלית - עלול להיות קשה בכל מקרה. תוכל לבקש פה עזרה והדרכה ממשתמש לאחר שתחזור עם המצלמה ארצה. אני מניח שתמצא מישהו שיהיה מוכן להקדיש שעה מזמנו (בהתנדבות או בתשלום) לסייע.
באשר לאחריות וביטוח... שקול אם אתה בכלל צריך/רוצה. הדיון חצי פילוסופי, אבל בסופו של דבר ביטוח עוזר בעיקר להרגיע את הנפש. רוב התקלות ממילא אינן מכוסות...

תודה. בניקון D5600 יש עברית?

אני שואל מכיוון שהמצלמה תשמש את אבא שלי ולעיתים רחוקות אותי. כך שחשובה לי הנוחות והעברית

steiff

New member
עיון במדריך למשתמש (זמין להורדה באינטרנט) מראה שלא

יוונית, ערבית, הינדי... עברית - יוק!

steiff

New member
הסיכוי שיהיה תפריט בעברית קלוש

משום שניקון לא משיקה גרסאות תכנה/קושחה ספיציפיות לארץ היעד.
גם המדריך למשתמש בעברית הוא תוספת של היבואן/מפיץ המקומי וזאת בשל תקנה מקומית המחייבת לצרף מדריך בעברית לציד שנמכר בארץ.

dudi4321

Active member
זה לא עובד ככה

יותר חשוב להכיר את המושגים באנגלית!
כי לקרוא את המנואל בעברית, גורם לשינים לנשור, לעור להזיע, ובסוף לא מבינים.
Shutter, Aperture, ISO, release וכו' הם מושגים קלים לזכירה.
עיון בחוברת המצורפת שלי וקפצתי בין הנוסח העברי המתורגם לנוסך המקורי שגם נמצא באתר Nikon מצויין. העיברות שהדר עשו לא יעיל ומסבך לגמרי.
תרגול חשוב מאד, אם יש סימונים על הכפתורים זה תואם למנואל באנגלית ולאין ספור הסברים ביוטיוב שתמצא.
הMENU במסך, עדיף שיהיה בשפה הטכנית אנגלית.
תתחדש

מסכים לחלוטין ש"גיור" של מוצרים

פעמים רבות חוטא לתוכן המקורי. אבל לעיתים, למרות שאי ידיעת שפה בהחלט מקשה, עדיף להסתפק עם מה שיש:)

איזו חוברת צירפת?

לגבי אחריות, ראיתי שלMDK ולארליך יש אחריות של שנה/שנתיים אבל זאת אחריות "פרטית" ולא רשמית, בניגוד לשל הדר. האם יש לחנויות האלה נקודות איסוף מרחבי הארץ או שבכל תקלה צריך לרוץ לתל אביב?

האם רכישה מאיביי כדאית ובטוחה?

בעיקר מבחינת מקוריות המוצר?
האם למוצרים כאלה ישנה אחריות בינלאומית של ניקון (אם קיימת).
מה דעתכם על שני המוכרים האלה, חשוב לדעת משהו ספיציפי לפני רכישה מחו"ל?
https://www.ebay.com/itm/Nikon-D560...509183&hash=item4b10a9d9f3:g:YDkAAOSwUKxYiNut

https://www.ebay.com/itm/Nikon-D560...R-18-140mm-f-3-5-5-6G-ED-VR-Lens/322402114035

האם צפויים להיות מבצעים בבלאק פרידיי? אם כן, יש אתרים שהרכישה דרכם כדאית?
ראיתי שבאמזון המחירים לא זולים (במיוחד לעומת המחירים בארץ)

לגבי המיסים - כמה אצטרך לשלם ומאיזה מחיר? ראיתי שהמחירים מחולקים ל-מחיר המוצר, משלוח, ומיסי ייבוא.
האם עליי לשלם רק את ה17 אחוז מע"מ (ומאיזה מחיר?), או שיש עלויות נוספות?

למעלה