מצלמות אבטחה ברחוב, בעד או נגד ?

מצלמות אבטחה ברחוב, בעד או נגד ?

בעשר שנים האחרונות מתחילות לצוץ להם יותר ויותר מצלמות אבטחה, בכל מקום, ברחוב, במוסדות ציבוריים, ונדמה שלאט לאט הכל מתחיל להיות מרושת, בכל פינת רחוב, בכל משרד, בכל ביניין, ומי יודע אם גם בשירותים ציבוריים או חדרי מלון, לאט לאט הפרטיות שלנו מתחילה להיחשף לעיני כל, מתועדת, ומצולמת, אתם בעד או נגד התופעה ??? ולמה ?

אני בעד, ככה נתפסים יותר עבריינים, ואפשר לשחזר המון מקרי פשע, לדעתי זה גם תורם לבטחון לדעת שהכל נצפה ומתועד, אומנם עד היום זה לא כל כך מנע פשעים, אבל אם לאט לאט זה יתחיל לחלחל לתודעה שכמעט כל מקום מרושת במצלמות, אולי בעתיד הקרוב/רחוק, נרגיש קצת שינוי, מצידי שכל המדינה תהיה מרושתת, במיוחד במקלחות של הבנות, אין מראה מלבלב יותר

shamrockh

New member
אישית לא פוסל את הרעיון בתנאי

שזה לא פולש לתחום הנחלה הפרטית והכוונה לחצר /חניה פרטית ,פנים גבולות בית פרטי וכדומה

האח הגדול בפעולה

אני נגד הפלישה לפרטיות, אם זה היה נעצר במצלמות אבטחה ניחא, אבל זה לא, יש הצעת חוק להאזין במקומות ציבוריים לשיחות טלפון בטענה שככה יוכלו לגלות פשעים ולא יודע מה, וזה חרטה אחת גדולה, והדובדבן שבקצפת זה המאגר הביומטרי ששם את טביעת האצבע של כל אזרח ובו כל המידע הכי אישי עליו במקום שטוענים שהוא מאובטח מדיי אבל כולנו יודעים שאין מאגר שאינו נפרץ
בתכלס כשהממשלה והעומד בראשה רואים א אזרחי המדינה כאילו עוד " אירן" סביר להניח שמדיניות החנק והאח הגדול תמשיך להתרחב כמו תמנון

תשובה

שלום רב,
חשוב להבין כי התיעוד החכם והמאגר הביומטרי שומרים רק את טביעות האצבע וצילום פנים וגם נתונים אלה מוצפנים בשיטות מורכבות מאד.
הנפקת תיעוד חדש ללא שימוש במאגר מלווה תיצור פרצה רחבה מאוד ביכולת למנוע התחזות ותפגע במהות של כל הפרויקט, שמטרתה להבטיח זהות אחת לאדם אחד. מתחזים יוכלו להונות את עובדי רשות האוכלוסין ולקבל במרמה תעוד חדש בזהויות גנובות, גם עם התעודות החכמות. המאגר מאפשר מניעת התחזות זו.

בברכה,
אייל, נציג הרשות לניהול המאגר הביומטרי

Emile Zola

New member
שאלות

1. האם טביעת אצבע וצילום פנים הם מידע כה זניח שאתה מרשה לעצמך לשים את המילה "רק" לפניהם?

2. לגבי הנפקת תיעוד חדש, עצם העובדה שעוברים לתעודות ביומטריות קשות לזיוף במקום החתיכת נייר שעובר לימינציה שכל אחד יכול לייצר בבית, יוריד משמעותית את הזיופים. הקמת מאגר לא תגרום לירידה משמעותית בנוסף לירידה שתיגרם ממעבר לתעודות ביומטריות.

3. הקמת מאגר כזה היא נזק בפוטנציה מ1001 סיבות עם סבירות גבוהה מאד למימוש - החל בשימוש לא נאות ע"י הרשויות וכלה בדליפה לגורמים עויינים (כפי שנעשה בעבר למאגרים אחרים) ולכן הקמת מאגר כזה היא טעות. ותגרום לאזרחי המדינה סבל רב.

אתה מתאר ממש אידיליה,

אם כך מדוע לדעתך כה רבה ההתנגדות למאגר הביומטרי ? האם כל המתנגדים למאגר זה, ובכללם אנשי הי-טק ואנשי אקדמיה בכירים, לא יודעים את כל הנסים והנפלאות שטומנת בחובה שיטה זו ? האם כל האזהרותיהם באמת תלושות מהמציאות ?

מצטער, אני לא קונה את דבריך וכל זמן שהדבר יהיה תלוי בי, אני אמנע מהתעודה החכמה בגלל הקשר שלה למאגר השטני הזה.

בכניסה לארה"ב את משאיר את הנתונים הביומטריים

שלך באמצעות מצלמה דיגיטאלית וסורק טביעת אצבע.

אני לא מוצא סיבה להתנגד למאגר פרט אולי לנושא אבטחת המידע שבו.
ישראל יודעת להגן על מתקנים ורשתות מסווגות היא גם תדע לעשות גם במקרה הזה.

אין מאגר מידע שהוא חסין,

כל מי שיש לו עניין שם יד על קובץ בשם "אגרון 6" שזהו ריכוז כל רשומות משרד הפנים עדכני ל-2006. אומנם מדליף המידע ויוצר הקובץ נתפס והוענש, אבל אין לאף אחד מאיתנו ביטחון שמישהו יתפתה וידליף מידע לגורמים חיצוניים, אם תמורת תשלום ואם תמורת טובות הנאה כלשהן. בכל אופן, זה מסוג הדברים ששומר נפשו ירחק מהם.

בכל אופן, כה רבים המתנגדים ליצירת המאגר, ורבים מהם נחשבים מאד בעולם ההיי טק והאקדמיה, אז לפני שמטילים ספק בכושר שיפוטם או בהבנתם, אולי הגורמים המעוניינים לקדם את הקמת המאגר, יבואו ויסבירו לנו או יתנו לנו תשובות על כל השאלות שעולות על ידינו ועל ידי אותם מתנגדים. לא יתכן לפטור את הטענות כאילו היו קשקוש מיותר בלי לנמק.

מרבית הפרוייקטים המבוצעים, מבוצעים לאחר תקופת ניסוי, ניסיון כלשהו ללמוד אם הדרך שבחרה היא הנכונה ואם כל ההכנות שנעשו מכסות על כל האפשרויות.

לי אין תשובות רק שאלות

1. אם המאגר יפרץ מה יקרה? או איזה אסון קרה אחרי אגרון 6? (פעם כשלמדתי עבדתי במשרד חקירות, כל רשומות המצביעים היו במשרד על מקרופילם, איתרתי נוכלי צ'קים בשביל הבנקים והמסכנים שאכלו אותה).
2. מאגר שכזה קיים בישראל, לא שמעתי שנפרץ או שנעשה בו שימוש לרעה. איך אנשי ההי טק מסבירים את זה?
3. ישראל אם תרצה או לא תעבור לדרכונים ביומטריים (תחת דרישה של ארצות אחרות) מה אז?

בכל אופן, אני נתקלתי בטיפשים ורעי לב גם בתחום ההיטק....בדיוק כמו בכל מקום אחר...ובמיוחד בבעלי עניין ואינטרס שימכרו את האמא שלהם בכדי שהשכן לא יצא באקזיט לפניהם.

בכל הכבוד אורי, לפני שאוגרים מידע במאגר זה.

חייבים לבחון את כל האפשרויות ולפי מיטב ידיעתי לא כל האפשרויות נבחנו.
גם המתנגדים למאגר הנתונים הביומטריים, אינם מתנגדים לתעודת הזהות הביומטרית, כלומר, עיקר ההתנגדות היא למאגר שיווצר ועלול להיפרץ ואז המידע יכול לדלוף.

זה שלא שמעת שמאגר כלשהו נפרץ לא אומר שהוא לא נפרץ. שנים אחרי שמאגר "אגרון 6" נפרץ ועבר מיד ליד אנשים לא ידעו על כך, כך שלא מה שאנחנו יודעים הוא הכל, יש עוד הרבה דברים שאנחנו כלל לא מודעים אליהם.

מאגר אגרון הוא אותו המאגר שהיה על המקרופילם

(פנקס הבוחרים). אני מכיר אותו מלפני 25 שנה.

לעניות דעתי למאגר יש יותר יתרונות מאשר חסרונות הדליפה.
הוא נועד בראש ובראשונה להגן על הטובים בחברה הישראלית

גם אנשי ההי טק ממודרים מהרבה ידע, מה הנקודה?

Emile Zola

New member
סכין, בידי טבח היא כלי ליצירת אוכל

ואותה סכין, בידי רוצח היא בעלת תכלית שונה לגמרי.

כך גם המאגר שאתה מדבר עליו.
בידיים שלך הוא אולי כלי עבודה טוב, ובידי עבריינים זהו כלי לביצוע פשע.

עצם העובדה שהוא היה נגיש לך לפני 25 שנה זה חמור מאד.
הרי המאגר הזה נועד אך ורק כדי לזמן אזרחים לבחור בקלפי!
וכבר לפני 25 שנה הוא דלף לחוקרים, שיעשו בו שימוש אחר מייעודו.

לא הצדקתי את ההדלפה ההיא

להיפך הייתי המום...אבל יאמר לזכות בעלי המשרד ששמר עליו בחדר ממוגן
ורק הוא אישר ת הגישה (משרד די ידוע וגדול).

אגרון 6 מעודכן לשנת 2006

ומן הסתם דלף החוצה אחרי אותה שנה. כך שכלל לא סביר שאנו מדברים על אותו מאגר מידע.

ובהמשך לדוגמא שאמיל הביא על הסכין, לאלתרמן יש שיר בספר "עיר יונה", לשיר הוא קרא "שירי נוכחים" ובשיר הוא מזכיר אל מיני נושאים פרוזאיים.
על הסכין כתב: "לא לסכין בנים, ולא תלד החרב,
אך בעיני נשים היא תגונן על ערש"

אני לא רוצה להעלות על הדעת מה יכול לעשות עם מאגר המידע הזה גורם לא מוסמך, שלא לדבר כלל על גורמים עויינים. כפי שכבר אמרתי, אפשר להכניס את תעודת הזהות הביומטרית ללא קיום המאגר. הסכנה אינה בתעודות הביומטריות אלא במאגר הנלווה לכך.

ההבדל בעוד בוחרים שהתוספו והלכו לעולמם

ההוא היה על דפי מחשב שצולמו ומסודר לפי שם משפחה.
אם העמקת קצת יכולת למצוא גם קרבת דם, מה שעזר לי לאתר את המבוקשים בייתר קלות.

שוב, אם מדינת ישראל הייתה רוצה לשמור על המידע הזה הוא היה נשמר.
אבל המאגר ההוא נאסף כאסוף ביצים עזובות בין פתקי הבחירות.

Emile Zola

New member
אתה טוען שהמדינה לא רצתה לשמור על המאגר?

ושרשויות המדינה לגמרי בסדר עם זה שהמאגר דלף?
וזה שיש לכל עבריין ולכל ארגון טרור ולכל מדינת אוייב רשימה עם שמות, מספרי תעודת זהות וכתובת של כל אזרח במדינה זה משהו שמוגדר כתקין?

נראה לי שאתה סומך יותר מידי על הדבר הזה שנקרא "המדינה".
תשתמש בהיגיון.

לא ממש השקיעה בזה מאמץ

מכיוון שהכרתי את מל"מ של אז ואיך הם עבדו ללא סיווגים מתאימים, אז בדיוק ככה זה גם עבר לרשויות.

למעלה