מצלמות דיגיטליות

Summoner

New member
מצלמות דיגיטליות

רוצים לראות משהו מגניב? מצלמות דיגיטליות "רואות גם אור אינפרא אדום (כמו זה שיוצא מהשלט רחוק, או ממחשבי כף יד... תכוונו את המצלמה על המקור ותוכלו לראות את הLED שמשדר את המידע מהבהב, סתם מעניין, כי בעין לא מאובזרת לא תוכלו לראות את זה...אם תרצו אצרף תמונה בעתיד. דרך אגב, אם אתם אוהבים מכשירי כף יד למיניהם אשמח אם תבקרו באתר שלי.

gyurka

New member
digicam

מצלמה דיגי - עולם ומלואו. עושר דמיונך קובע את הגבול. חדר החושך עם הכימיקלים כאילו במרחק שנות אור, ועבר רק דור. יש לי NIKON COOLPIX 990 פחות משנה, מינואר. עוד לא הצלחתי לנצל אפילו מחצית האפשרויות. פוטושופ טוב, מדפסת מעולה, נייר צילום טוב (240 גר´) וצא לדרך. אם יהיה ענין אוכל לצרף תמונה או שתים למציעים החלפת נסיון והתנסות. ברכות gyurka

The Mystique

New member
דיגי דיגי

אתה יכול לפרט יותר על התגלית שלך, זה רלוונטי לכל מצלמה דיגיטלית ? ומה זה LED ? למה אצלי אני לא רואה את זה ?

Summoner

New member
כן בטח...

קודם כל אציין שלי יש מצלמה חדשה של פוגי, finepix 2300 שלושה ימים, והיא ממש מוצלחת. התגלית שלי (היא לא ממש שלי, אבל נו) אינה כה חדשה אך היא מעניינת. חיישני האור במצלמות דיגיטליות רגישים לתחום מעט גבוה יותר מתחום האור האינפרא אדום, ולכן הן "רואות" משדרים אינפרא אדומים, ואת הבהובם כמו שאנו רואים אור רגיל. LED, זוהי נורה קטנה שמפיקה אור בצבע אחד, אך הנורה אינה מכילה חוט להט אלא עובדת על עקרון של קפיצת רמות אנרגיה של אלקטרונים בחומר. LEDים נמצאים אצלך למשל בקדמת המחשב (האור האדום של ההרד דיסק למשל), ומשתמשים בהם גם כדי ליצור משדרי IR (infra red) היתרון באינפרא אדום, הוא שאנו לא רואים אותו, אך רכיבים אלקטרוניים יכולים, ולכן משתמשים בו לשידור בין שלט רחוק למקלט או בין מחשבים ניידים (פאלמים וכו). הLED מהבהב כמו אור רגיל, רק שאנו לא רואים את זה. היופי כאן הוא שהמצלמה כן רואה את זה, וזה סתם אפקט מעניין. דרך אגב, אם ברשותך אחת ממצלמות הסוני המגניבות שיש להן יכולת ראיית לילה, הן משתמשות במשדר כזה שגורם לכך שבחדר חשוך, האור בתחום הIR יוחזר למצלמה, ואנו נוכל להסריט ללא תאורה. גם בעזרת מצלמות כאלה ניתן לראות את המשדרים האינפרא אדומים בשלטים (כשהם משדרים כמובן) אפילו יותר טוב ממצלמות דיגיטליות. היתרון הנוסף ביכולת הזו הוא שימוש בפילטר שיעביר רק אינפרא אדום, וליצור תמונות שחור לבן מיוחדות ואומנותיות. הסברתי קצת יותר טוב? אצלך זה אמור לעבוד אם יש לך מצלמה דיגיטלית, אך לא בכולן זה עובד, יש מצלמות שמנקים מאות המבוא את התדרים האלה.

gilgolan

New member
הדבר עובד בכל מצלמת CCD !

לא חייבת להיות דיגיטלית - מצלמת וידאו ביתית - זה עובד גם בה (העינית CCD - דיגיטלית אבל המצלמה לא דיגיטלית)

עובד יפה גם במצלמות MINI-DV

יש לי מצלמת וידאו/סטילס של SONY וכאשר היא על מצב NIGHTSHOT בצילום בחושך מוחלט ניתן לראות את ה LED .

שאגי

New member
וואי מגניב!

ניסיתי את זה עכשיו עם ה OLYMPUS D490 ZOOM וה 6210 שלי אוראים עיינית לבנה ממצמצת איך עלית על זה?

למעלה