מצלמת וידאו סוני- עזרה בבקשה

מצלמת וידאו סוני- עזרה בבקשה../images/Emo140.gif

אבקש את עזרתכם בהמלצה על מסרטת וידיאו של סוני לשימוש ביתי. בעקבות הזדמנות לרכוש וידאו בחו"ל (אנדורה), התחלתי בבירור לדגם. הבנתי שיש 8 מ"מ ופורמט MINI DV. אשמח לקבל קצת מידע על ההבדלים בין שני הסוגים של המכשירים וכן המלצה לדגם בתקציב של כ- 600 דולר במחירי ארה"ב. האם מוכר הדגם TRV25 בפורמט DV? אנא עזרתכם ותודה מראש.

קיימים גם 3 סוגי 8 מ"מ: ../images/Emo16.gif

VIDEO 8 המיושן (לא חושב שניתן להשיג מצלמה כזו, לא חדשה בכל-אופן), שהמצלמה מלפני 10 שנים (המקולקלת) השתמשה בו. HI8- כזאת מצלמה יש לי (מלפני כארבע שנים), סך הכל אני די מרוצה ממנה... זאת לא מצלמה דיגיטלית, אבל יש לה מסך LCD, ואפשרויות שיש בדרך כלל למצלמות דיגיטליות (כמו אפקטים כלשהם למשל). DIGITAL8 (D8)- שהיא מצלמה דיגיטלית, אם אני לא טועה אבל פורמט זה פחות איכותי מ-MINI DV.
ניר

GaLi17

New member
....

לפי דעתי הHI8 שהפרופ' הציע לך פה תוכל להשיג בארה"ב במשהו כמו 500-600 דולר. לי היא עלתה 500 דולר בניו יורק לפני כשנה.

ה-HI8 שלי עלתה 700$ בזמנו../images/Emo16.gif

או 800... אני לא בטוח. אם אני לא טועה נתקלתי גם ב-HI8 בסביבות ה-300$. חפש באתרים של חנויות כמו B&H, J&R וכו'..
ניר

umbo

New member
רק בגלל התחביב שלך.... ../images/Emo13.gif

שלום. מכוון שלא מזמן קניתי מצלמת וידאו סוני אשתף אותך בלבטי הבחירה של המצלמה. יש מספר "משפחות" של מצלמות. (מדובר על מצלמות בעלות CCD יחיד) מצלמות 8 מ"מ - אנלוגיות לקסטה 8מ"מ (דומה בגודלה לקסטת סאונד) - איכות וידאו סבירה, דורשת כרטיס עריכה יקר למדי (1000 - 1500 ש"ח) להעברת החומר למחשב (אם אתה בכלל רוצה לערוך את הצילומים). נדמה לי שכבר לא מיצרים אותן יותר. מצלמות HI8 - מצלמה אנלוגית באיכות יותר טובה מהקודמת, יש בדרך כלל מיצב תמונה (שדרוש לצילום בזום מעל 10X) דורשת גם כן כרטיס עריכה אנלוגי יקר. כוללת גם אפשרות לצילומי סטילס על סרט הצילום. לדוגמא TRV-87 TRV58 מצלמות DIGITAL8 - מצלמה דיגיטלית לקסטות 8 מ"מ, איכות DV, יכולה להקרין גם קסטות אנלוגיות של 8מ"מ (יעיל למי שיש כאלו ממצלמה מהדור הקודם ) לחלק מהמצלמות אפשרות לצילום סטילס על כרטיס זיכרון נפרד באיכות שונה בהתאם לדגם המצלמה. לדוגמא TRV-340 TRV-740 TRV-140 מצלמות דיגיטליות צריכות לשם העברת החומר למחשב כרטיס FIREWIRE (זול יחסית - 200 ש"ח) שמאפשר שליטה על המצלמה מהמחשב ע"י תוכנת העריכה. כל המצלמות עד כה הם בגודל דומה ובמשקל קרוב לקילוגרם אחד. (משמעותי אם בטיולים אתה נסחב עם המצלמה כל היום). מצלמות DV - משתמשות בקסטת מיני-DV שהיא קטנה יותר וגם קצרה יותר בזמן הצילום ומעט יותר יקרה. המצלמה שוקלת סביב 700 גרם והיא מעט יותר קטנה מהקודמות. לכל המצלמות אפשרות לצילום סטילס על כרטיס זיכרון נפרד באיכות שונה בהתאם לדגם המצלמה. לדוגמא TRV-15 TRV-17 מצלמת מיני DV - מצלמת כף יד, קטנות מאוד ואיכותיות, נוחות לנשיאה אבל לחלק מהאנשים הן קטנות מידי וצפופות מבחינת מיקום כפתורי התיפעול. משקל המצלמה כחצי קילוגרם - יכולה להיות בפאוץ על החגורה וממש לא להפריע. לדוגמא PC9 PC110 PC120 במצלמות ה-DV עם קסטות מיני DV העדשות טובות יותר (של חברת צייז) והזום קצר יותר- X10, כנראה כי החברה לא התפשרה גם על השוליים של טווח הזום שפוגע באיכות העדשה בקצוות של התמונה, בעיקר בזום ארוך. (מדובר בזום אופטי בלבד - שיש להתחשב רק בו בבחינת איכות העדשה והמצלמה.) לעומת זאת במצלמות הדיגיטל 8 יש זום אופטי סביב X25,(בהתאם לדגם) העדשות כנראה פחות טובות, (לפחות הם לא מציינים שאילו עדשות צייז שידועות באיכותן) אבל אם אתה לא מקצועי לחלוטין לא תוכל להבחין בכך. אם אתה אמור לצלם במקומות שיש לך זמן ואתה יכול להתקרב לנושא הצילום ו"לבזבז זמן" למצוא זויות צילום, קנה עדשה טובה יותר וזום קצר, אבל אם אתה למשל מתכוון להשתמש במצלמה בטיולים עם המשפחה בחו"ל ורוצה לצלם ארמון מרחוק, אבל גם לצלם פרטים של הארמון, בלי לבזבז הרבה זמן ולשגע את המשפחה בזה שתתקרב לכל דבר ותצלם אותו כראוי, קנה מצלמה עם זום ארוך. שים לב שלזום מעל 10X חייב להיות במצלמה מיצב תמונה - אחרת היד רועדת והתמונה בהתאם. המצלמות עם אפשרות לצילום סטילס האיכותי יותר, יכולות בהחלט לחסוך שימוש במצלמות סטילס דיגיטלי נפרדת - אבל רק אילו עם רזולוציה גבוהה. אם אתה קונה בחו"ל תקפיד כמובן לקנות מצלמה בסטנדרט PAL. וגם כדאי לקנות שם סוללה גדולה יותרותוספות אחרות. שיקול חשוב מאוד הוא האחריות - המצלמות האילו מסובכות רגישות ו....מתקלקלות. למצלמה שקנית בחו"ל לא תקבל אחריות בארץ וצריך להביא את הדבר בחשבון. אילו כמובן רק חלק מהשיקולים ,ומקווה שעזרתי לך מעט.

GaLi17

New member
לא יודעת מה לגביו

אבל לי מאוד עזרת והרחבת את אופקיי בתחומי המצלמות בשוק... תודה

מאיה 30

New member
סוף סוף התבהרו לי כמה דברים.

קניתי את ה TRV-740 במחיר טוב אמרו לי שעדיפה עינית שחור\לבן על צבעונית. זה נכון, או שאכלתי לוקש ?

umbo

New member
לא. בהחלט לא עבדו עליך......

במצלמות מקצועיות אך פעם לא תמצאי VIEW-FINDER ציבעוני, זה כבר אומר משהו ! VIEW-FINDER ציבעוני מפיץ יותר קרינה ומסוכן לעין. קל יותר לכוון פוקוס במסך שחור לבן כי הרזולוציה שלהם יותר גבוה והתמונה מפורטת יותר.

berner

New member
הבחירה הנכונה למצלמה - מה היא

שלום
הסברך הוא מנומק ופגין שליטה בשוק והמון ידע ויפה , אבל לאיש הממוצא שרוצה לרכוש מצלמה משפחתית לא ברור המונחים שהוזכרו ולכן הייתי מאד מבקש הגדרה כר"מ: מה חשוב לוודא בבחירת ממצלמה מהיבט הבסיסי(כמו בבחירת מכונית) זום אופטי מאיזה מספר??? זום דיגיטאלי כנ"ל הפעלה של המצלמה סוגי עדשה שיטת וסוגי צילום כגון PAL וכו' פיקסלים (היום זה מאד חשוב ) סוללות (זמן הפעלה) סוגי איבזור בסיסים הנדרשים ונוספים לעתיד הסימונים לדגמים שמבדלים בסוגי המצלמות לשיטות ואיכות כמות זכרון כרטיסים רצויים כבסיס לשילוב ברכש במידה ונדרש האם יש מצלמה משולבת דיגיטלית / אנלוגית איזה חברות עדיף ורמת השירות בארץ ??? אפשרות הרחבות במצלמות האם ניתן וכל אנפורמציה בסיסית שאדם שיכנס לחנות יוכל לשאול ולקבל תשובה כי תמיד המוכרים מציעים את המצלמה שיש להם או הרווחית להם ולא תמיד את אשר הקונה התכוון ולאחר שהגיע הביתה מתחיל הסיפור - איזה דפק , נדפקתי , עבדו עלי וכו'
נכון שישתכן שכל השאלות אולי נשאלו כבר , אבל לא מצאתי ריכוז וטוב שיהיה איזה ריכוז כזה בפורום לאנשים הפחות מבינים
אודה לתשובתך וסיועך
בברכה
רא

למעלה