מצמוץ אצל ילד בן 6 - דחוף

מצמוץ אצל ילד בן 6 - דחוף

הבן שלי הוא בן 6, בכיתה א', ומזה כשנתיים יש אצלו תופעה של מצמוץ. רופאת העיניים שמטפלת בו ביצעה בדיקות מאוד מקיפות (כולל ביקורת אצל נוירולוג ונוירואופטלמולוג) והכל נמצא תקין, ב"ה. האבחנה שקיבלנו היא שהוא סובל מאלרגיה בעיניים, ובכל פעם שהמצמצוץ מופיע אנחנו מקבלים טיפות עיניים, ולאחר טיפול של כשבועיים-שלושה המצמצוץ מפסיק - עד לפעם הבאה. למעשה ההתרשמות שלי היא שהטיפות לא מועילות, ויתכן שהמצמצוץ היה עובר מעצמו. בפעמים האחרונות המצמצוץ מופיע ביחד עם תופעה של משיכות בלתי פוסקות באף (כאילו שיש לו נזלת - רק שאין). נאמר לנו שזה חלק מאותה תופעה אלרגית וקיבלנו את אותן טיפות עיניים בטיפות לאף. גם כאן התופעה נעלמה לאחר זמן, לא ברור אם כתוצאה מהטיפול או מעצמה. החל מאתמול הילד נמצא בהתקף קשה של מצמוץ ומשיכות אף, ושאלתי היא האם יש דרך אחרת לטפל בתופעה חוץ מאותן טיפות (מדובר בשני סוגים של טיפות עיניים נגד אלרגיה, שהרופאה כל פעם מחליפה ביניהן), המחזה ממש לא נעים ואני מפחדת שהילדים בכיתה יתחילו להציק לו (הוא בעצמו בכלל לא ער לכך שהוא ממצמץ ומושך באף בלי הפסקה, וכששאלתי אותו למה הוא עושה זאת הוא פשוט לא ידע להשיב. שאלה נוספת היא האם הטיפול הוא בתחום המומחיות של רפואת העיניים, או שמא יש תחום אחר של התמחות בטיפול באלרגיות? אם כן אודה מאוד על המלצה למי לפנות שכן אנחנו מרגישים פשוט חסרי אונים.

תש/ובה

שלום רב! אם טיפות העיניים עוזרות (אם הם ללא קורטיזון) ניתן להשתמש בהם לאורך זמן כמניעה.אם זה לא עוזר כדאי להיועץ באלרגולוג.

אילנה35

New member
נראה לי שהאבחנה אינה מדוייקת

אני מקווה שתראי את ההודעה. על פי התאורים שאת מתארת נראה לי שמדובר ב"תיקים" (תנועות בלתי רצוניות). ככל הנראה מדובר בתיקים מדרגה שניה כוון שאת מתארת שתי תנועות שונות (מיצמוץ ומשיכה באף). התיקים כרגיל מופיעים בתקופות מסויימות בתופעה גלית (תקופה פעילה ותקופה שקטה). הילד אינו מודע כלל לתיקים (למרות שלעיתים המיצמוץ בעין מקשה עליו).לכן אני ממליצה שתצלמי את הילד בזמן התקף בוידאו ותגשי עם הצילומים לנוירולוג ילדים. אם תהיי מעוניינת בפרטים נוספים אשמח לעזור.

למעלה