מצנח

מצנח

מישהו יכול להסביר לי מה היתרונות והחסרונות של מצנח היברידי מול מצנח מזרון ומה ההשפעה של מצנח גדול 550 במקום 500
תודה

עמוס 2cv29

New member
גם ההיברידי זה מזרון רק שיש לו במרכז המצנח תוספת ארוכה שלדעת

המבינים גורמת לעילוי יותר חזק במרכז הכנף שעזרת ליציבות הכלי ,
( וזאת רק לפי ידיעתי )

ittai lanuel

New member
טעות בשם ובהבנה

אביעד ערב טוב,

למצנח קוראים היבריד וזה לא הופך אותו ל"היברידי"

הוא לא משלב בטריה ומנוע בנזין בתוכו.

מצנח מזרון בנוי משתי שכבות המחוברות במחיצות בעלות פרופיל אוירודינמי.
כך שכל מצנח בשוק (מכל דגם ויצרן) הוא מצנח מזרון.

גילוי נאות, אני היצרן של מצנחי המנטה.
אשמח לעזור לך ולתת לך מידע והסברים בטלפון.

איתי
0544-831133

דווקא כן היברידי

HYBRID = כלאיים, דהיינו ערבוב בין שני מינים. פגסוס המיתולוגי היה יצור כלאיים (סוס+עוף). מערכת ההנעה של טויוטה פריוס היא מערכת כלאיים (מנוע בנזין + חשמלי).
כנף אליפטית טהורה , למשל שירון, מקטינה למינימום את מערבולות קצה הכנף ועל כן מצטיינת בגרר נמוך. עם זאת, משלמים מחיר ביציבות ובשליטה יחסית למזרון המלבני. כנף הכלאיים (היברידית) היא נסיון לא כל כך מוצלח לשלב בין השנים, ומכאן שמה.
&nbsp

ittai lanuel

New member
כנראה שציניות זה לא לפה וגם...

הכנף אינה היברידית לא משנה איך תנסה לסובב את הדיון

השם הוא היבריד.

מטרת הרחבת האמצע וצימצום הקצוות היתה לצורכי הגדלת מנת מימדים בלי כל קשר לכנף אליפטית והכלאה זאת או אחרת (אני במקרה זוכר את התקופה ומכיר את המנדס שתכנן את המצנח).

OrionHobby

New member
הסבר בבקשה

"כנף הכלאיים (היברידית) היא נסיון לא כל כך מוצלח לשלב בין השנים"
&nbsp
לא מכיר כנף טובה יותר מהייבריד של עפקו אבל לשם הדיון נניח שיש - בכל זאת למה התכוונת לא כל כך מוצלח?
&nbsp
איתן

כנף "כלאיים"

כמי שהתנסה בכנף "כלאיים" (אני משתמש במונח הזה כדי להמנע מפגיעה בחברים שיש להם רגישות למונח "היברידית") התרשמתי שאין לה שום יתרון ביציבות ו/או בהנפה ו/או בביצועי טיסה לעומת מזרון.
על השירות של עפקו ועל היחס של החברה לקורבנותיה (סליחה, לקוחותיה) איני רוצה להרחיב את הדיבור.
&nbsp

OrionHobby

New member
כמי שטס על היבריד 550 באופן קבוע

על אילן בעבר ועל מנטה מפעם לפעם
&nbsp
אתה צודק לגמרי כולם אותו דבר...וגם אם יש הבדלים אז זניח
&nbsp
איתן

הסבר

היי אביעד,
מצנח מזרון זהו כינוי לכל המצנחים ה"סטנדרטיים" לבקאי בארץ. בעבר היו אלה בעיקר מצנחי אילן סרף והיום קיימים בשוק בעיקר מצנחי מנטה ועפקו. מצנח הייבריד הוא בעצם מצנח מזרון רגיל כאשר רוחב הקצוות צומצם על מנת להפחית את מערבולות קצה הכנף (במקרה שלנו קצה המצנח).
המרכז נשאר רחב יותר לטובת העילוי והיציבות. (ראה תמונה מצורפת- המצנח הכחול הוא הייבריד עם ה"זנבון" במרכז המצנח).
ההבדל בין מצנחי 500 ל550 הוא הבדל בגודל ובכושר ההרמה. מצנח 550 יוכל להרים משקל כבד יותר ממצנח 500. בדרך כלל מצנחי 550 מורכבים על כלים גדולים יותר (איירוולף/דרור וכו') ו500 על הקטנים יותר (דרים משין וכו').
מקווה שעזרתי, אביעד אטון

למעלה