מצנע ניצח בעימות.....

רפי2002

New member
מצנע ניצח בעימות.....

קודם כל, סוף סוף יש פורום העבודה...!!! דבר שני, מצנע יצא המנצח בעימות - לדעתי! פואד היה תוקפני, כל הזמן חייך חיוך מלאכותי....לא דיבר לעניין בכלל! רמון, כל הזמן האשים את כל העולם ורק את עצמו הילל ושיבח מצנע - ישב בשקט (יחסית) ענה לשאלות, ביטל את דבריהם הלא מדוייקים של יריביו. יחד עם זאת, רמון אמר כמה דברים יפים, רק חבל שקילקל אותם עם הביקורות על כל העולם!

akajama

New member
לדעתי המנצח הבלתי מעורער הוא:

פואד,הוא גילה יכולת להתבטא(לא הצד החזק שלו),הוא נתן שואו של מנצח שהזכיר קצת אפילו את אמן השואו ביז ביבי,מצנע נראה עייף ורמון הוכיח לכולם שאם שמעון פרס נחשב חתרן אז לרמון יש ספינת מרוץ משלו

רפי2002

New member
פואד? להתבטא??

ממש אבל ממש לא! הכל היה מזוייף אצלו אפילו ההצהרה שהוא ינצח בסיבוב ה1, ראו שהוא לא מאמין לעצמו.... פואד הוא המפסיד הכי גדול.... אבל זאת דעתי!

lamalo

New member
לא רק שמצנע ניצח בכבוד

כך הוא ינצח גם ב-19 לנובמבר וגם ב-28 בינואר. והניצחון שלו - יהיה הניצחון של כולנו!

akajama

New member
שוב,לפי דעתי אתה טועה....

אתה יודע מה ,מצנע מפחיד אותי ,יש לו מן תכונה משיכית כזאת ויש לו הצהרות נוסך:"לא רציתי לרוץ,אנשים התחננו",לרמון יש התבטאויות דומות,למרות שהוא משתדל הרבה יותר,אבל אתם חייבים להודות:מפלגת העבודה לא ניראת טוב.

EverMan

New member
שיהיה , זה גורם לו להראות משיחי

יותר - כולנו יודעים שזה לא כך ושיש פה רצון עצמאי משלהם. חסר לנו מנהיגים דגולים. אבל זה לא "לנו" כמפלגה , זה "לנו" כעם. אני מקווה שהדור שלי (דור הנוער) יביא את התקווה הגדולה ואת העתיד המזהיר. הבעיה שלי עם מצנע זה - שהוא הרבה יותר מתון ממה שהוא מציג את עצמו. זו דעתי האישית. אני חושב שהוא בכוונה דוחף שמאלה בשביל להראות את פואד בימיניותו ,אבל מאידך - אנחנו צריכים לשמור על מתינות. והדעות שלו מתונות , אבל זה רק גימיק...

EverMan

New member
אני חושב ששני המועמדים הלגיטימיים

של המפלגה : רמון ומצנע , הראו ביטוי מאוד טוב. פואד לעומת זאת , לא הגיב לטענות כלפיו בנוגע לממשלת החידלון ובנוגע לזה שהדבר היחיד שעשה בשנתיים (!!!) בממשלה - זה לפנות התנחלות אחת ולעשות "מאבק" (בסה"כ הצבעה אחת נגד ,הוא הפך את זה למאבק למען החוקה למען השם) נגד התקציב. זה כל מה שהוא עשה ! שנתיים ! יש במה להתגאות ? לא כל כך. שלא לדבר שאני לא ראיתי אותו פעם אחת אומר משפט באידיאולוגיה של המפלגה שלנו. שיש לה אידיאולוגיה מדהימה

akajama

New member
אני פעם ראשונה בפורום ו....

באמת הייתי רוצה שתפרטו לי,אפילו בצורה פופוליסטית את האידיאולוגיה של המפלגה,אני הולך להצביע בקרוב וזה מאוד חשוב לי ,תודה

EverMan

New member
על רגל אחת :

מבחינת מצע מדיני : העבודה רואה בשלום כאמצעי , לא כערך (להבדל ממרצ למשל) , אנחנו חותמים על הסכם שלום בשביל הביטחון האזורי. מבחינה ביטחונית : הביטחון שלנו בא לפני הכל ! כל עוד ישראל מאויימת היא לא תדבר על שלום ! היא תילחם ! כמו שאמר יצחק רבין : "הייתי גנרל 30 שנה, עכשיו אני רואה שיש תקווה לשלום" זה אומר להילחם כל עוד אין סיכוי לשלום. מה עוד שהתוכנית המדינית הכי אקטואלית היא הגדר - שמאפשרת לנו גם ביטחון , ללא הסדר קבע. כמובן שיוצאים משם ודואגים באופן עקבי שהטרור שם ייפסק. לא יוצאים לפני שאין טרור ! כמובן וכמובן שמדובר על גיוס לצה"ל ! אנחנו הקמנו אותו ואנחנו משרתים בו כמו גדולים ! מבחינה חברתית-כלכלית : סוציאל-דמוקרטיה במיטבה - אני לא מאמין שצריך לפרט כל כך הרבה. אבל חשוב לציין שמפלגת העבודה חרטה על דגלה את החינוך , ואת הנוער... וזה אומר למשל , שיש במצע שלה הצעת חוק ל´חוק יסוד החינוך´ שבתקווה יעבור בקדנציה הבאה ולא במחטף. כמובן שמדובר (במסגרת הסוציאל-דמוקרטיה) על עזרה לנזקקים ולשכבות החלשות , זה אומר עזרה סוציאלית , זה אומר סיבסוד מוצרים , עזרה למפעלים ועוד. השמאל תמיד חרט על דגלו את החברה בעיקר - והעבודה נציגת השמאל הגדולה במדינה - מכל הבחינות ומכל הרעיונות. גדולה רעיונית ומעשית.

לדעתי, מצנע ניצח בעימות ובגדול

מבין השלושה, הוא היחיד שיכול להחזיר לנו את השלטון ולהביא המון בוחרים למפלגה. אני נחרד לחשוב מה אעשה אם פואד בן אליעזר יהיה ראש המפלגה לתוך הבחירות...

yoavl1

New member
אתה צודק, אבל....

להצביע שינוי יהיה צעד נוסף בהפלת המפלגה שלנו אל הקרקע. מפלגה בעלת מצע מדיני ימני זה לא הפתרון לעניות דעתי.

yoavl1

New member
תנסה להזכר במשהו.

תדמיין את העימות בין רבין ושמיר. איזו תרבות דיון. איזו רמה. בעימות במשעל חם רמון ופואד צעקו וקפצו ומצנע שניסה בסה"כ לא להגרר לרמה הזו (וכל הכבוד לו) עכשיו חוטף על זה שהוא היה מתורבת? החברה הישראלית פשוט לא תיאמן,הא?

שיהיה שר התרבות.

בן אדם לא יכול להיות ישר ראש ממשלה ולא כל מי שמדבר בשקט הוא תרבותי, לעיתים זה נובע ממניעים אחרים. לא להאמין כמה שהציבור מוכן להמר על עתיד המדינה ועל חייו, ראש ממשלה זה תפקיד שמצריך נסיון פוליטי, מדיני ופרלמנטרי, זה לא תפקיד שלומדים תוך כדי עשייה. עמרם צריך להשתפשף בכנסת, להיות שר בממשלה ורק אחר כך לדבר על ראשות הממשלה. מספיק להיות שפני נסיונות של גנרלים מתוסכלים.

yoavl1

New member
מתוסכלים?

תראה, עד עכשיו ניהלו את המדינה שרון המנוסה, ביבי הלא מנוסה אבל עם הקבלות הרעות, וראינו לאן הגענו. ברק,ללא ספק, היה קורבן לשיטת הבחירות, אף על פי שלא היה חף מטעויות. בזה אין ספק. כשיש לך מועמד כמו שרון או נתניהו מולך, אתה חושב קודם כל איך להעיף אותו מתוך אמונה שמצנע,אלמוני וטירון ככל שיהיה, לא יהא גרוע יותר. כל הסקרים מראים שמצנע יקבל הכי הרבה מנדטים, מבין 3 המוסקטרים במפלגה. טוב מצנע אחד כרה"מ מאשר 20 פואדים ורמונים באופוזיציה. כך נראה לי.

ביצה או תרנגולת

אז בוחרים יו"ר לפי הסקרים ? אז שמעון פרס כבר ראש ממשלה שלושים שנה. מצנע לא יהיה ראש הממשלה, לכל היותר הוא יהיה יו"ר המפלגה לזמן קצוב עד שיבין את כללי המשחק, אם יבין. בכלל לא מתוסכל, בטח לא בגלל עמרם. אתה תגלה כמו כל השאר שלבחירות יש דינמיקה משלהן ומצנע לא ישאר טפלון לאורך זמן, מצנע לא מסוגל למשוך קולות משמעותיים, לכל היותר יתמודד עם מרצ על אותם מנדטים.

yoavl1

New member
לא הבנת אותי.

לא התכוונתי אליך באומרי "מתוסכלים?" כי אם אל דבריך בשורה האחרונה לגבי גנרלים מתוסכלים. מצטער אם לא הובנתי כהלכה. יש לי את מלוא הכבוד אליך כחבר לפורום. ודאי שלא בוחרים יו"ר ע"פ הסקרים. לא לכך התכוונתי. אני לא אחד מאלה שהולך רק עם המנצחים. ב-97 ריכזתי מטה נוער של יוסי ביילין מול אהוד ברק כשברור לכל היה שברק יקבל יותר קולות בציבור מאשר ביילין, ועשיתי זאת כי האמנתי ועודני מאמין בדרכו של ביילין. אני אישית, מאמין בדרכו של מצנע יותר מאשר בשל פואד. ורמון פשוט לא נראה לי דמות שאפשר לסמוך עליה. אך דרכו המדינית זהה לשל מצנע. אני מעריך את מצנע כבר מספר שנים מאז ראיתי אותו בראיון לאחד העיתונים מתבטא בצורה בהירה והגיונית. אני מודה שידעתי עליו בהתחלה מעט מאוד. לגבי מצנע, אני לא בטוח בכלל שימשוך רק קולות ממרצ, מלבד זאת זה המצב הנתון במדינה כיום. פואד לא יכול להציג אלטרנטיבה אז מי ייבחר בו ע"פ שרון? עדיף שהשמאל יתרכז במצע האידיאולוגי שלו, יחטוף לצערי עכשיו מכה, אבל ימשיך כשמאל יציב הלאה אל עתיד טוב יותר. כמובן שכל עוד לא התקיימו הבחירות יש לעשות הכל כדי להביא את מפלגת העבודה אל השלטון.

ביילין מאמין ברמון ותומך במצנע

יוסי ביילין אומר שרמון הוא המועמד המתאים ועכשיו הוא קורא לנו לתמוך באיש הפחות מתאים אתה יודע מה ? לא מתאים לי חיים רמון הוא האיש המתאים ואני בעד אנשים מתאימים

yoavl1

New member
זה סיפור אחר.

ביילין מלכתחילה אמר כי מטרת העל שלו,ובצדק רב לטעמי, היא למנוע מבנימין בן אליעזר, להיות מועמד העבודה לראשות הממשלה. כל עוד רמון היה מועמד שהודיע כי יפרוש אם יראה שהוא עלול לגרום לסיבוב שני, תמך בו, אבל כשרמון הודיע שהוא ממשיך עד הסוף, ראה ביילין לנגד עיניו את פואד ומצנע נכנסים לסיבוב שני, והודיע יחד עם צלי רשף ובייגה שוחט על מעבר למחנה של מצנע. אני לא רואה בכך פסול. מה לעשות? הפוליטיקה נכנסת לתוך מדיניות ואידיאולוגיה בכל מקום. בליכוד, בעבודה ואפילו אצל אחמד טיבי.

למעלה