מצעד הגאווה- עזרה?

RainBird

New member
מצעד הגאווה- עזרה? אני אישית לא הולך כי אני לא סובל מצעדים, אבל אני מאמין שמצעד הגאווה בירושלים יש לו חשיבות ואמירה שהארץ פתוחה לכל סוגי האנשים, עם כל מיניות, גזע ואמונה. ניצחון של הדתות להפסיק את המצעד- או לחבל בו מסמל את מות הדמוקרטיה. אני בעד לחש הגנה למצעד- לחש מבטל אלימות. מי איתי?

אני לא חושבת שאם המצעד אכן יתקיים כסדרו,תהיה זו הוכחה למדינה דמוקרטית,או שמא זה ישנה איזשהן גישות בקרב הציבור הדתי ובכלל. לא תהיה זו הוכחה לאי אפליה,זו פשוט תהיה הוכחה שהלחש שלך עבד טוב או שהמשטרה באמת פעלה בצורה טובה. אם אתה חותר פה ל-"הכרה בגאים היא הכרה בכל מין וגזע",כולל פגאנים/מכשפות,ושהדרך להשיג זאת היא באמצעות מצעד,לא פחות ולא יותר,אני לא מסכימה. אתה חושב שבאותה מידה אם מכשפות יעשו מצעד גאווה משלהן,יכירו בהם גם או שאולי תהיה זו הוכחה לכך?

mbinh

New member
לטעמי לא נחוץ וגובל בטמטום רב למרות שאין לי שום התנגדות לאהבה חד-מינית אני נגד המצעד. אני חושב שהמטרה היא להשתלב ולא להראות שוני.

mbinh

New member
לעומת התנגדותי היתי שמח להשתתף בטקס קבוצתי.

RainBird

New member
ייתכן שאתה צודק שהמצעד נעשה מהסיבות הלא נכונות. אבל, הפרעה למצעד באופן עקיף יוצר מעמדות. אזרח סוג א', וסוג ב'. אזרח סוג א' יכול ללכת ברחובות ירושלים כי הוא מחזיק ספר תורה. אזרח סוג ב' לא יכול, כי הוא הולך עם בן זוגו שלוב יד. אז בבקשה תן להתפלגות הזאת לקרות.

RainBird

New member
לא- אבל אם מצעד הגאווה יופרע ואם באמת הוא יבוטל או מישהו יהרג בו, זה יצור תקדים מסוכן את לא חושבת? החברה תגדיר את עצמה מחדש על ידי הדברים שהיא אינה מקבלת, וזה קל מאוד. קל מידי. (בעיקר שהתיקשורת מתעדת הכל ומעבירה את המידע לכל בית בישראל) אם היא לא מקבלת הומוסקסואליות- וזה יתבטא במצעד- שאחרי הכל הוא סמל, היא גם לא תקבל דברים אחרים. מאגיה ופאגניזם מודרני שרק התחיל לצמוח בארץ- אם הוא יגיע למודעות הציבורית ויעורר סערה יקבל את אותו הטיפול בדיוק. תחשבי על זה.

gwizard

New member
עם כל הכבוד להומואים להפריע למכשפות זה שונה. שונה בכך שלהבדיל מהומו, למכשפה יש את הכלים המתאימים לעשות כרצונה (אחרת היא לא ממש מכשפה טובה). דעתי היא שאין צורך לעשות את המצעד בירושלים כאשר ברור שזה ייצור בעיה עם הדתיים שגרים שם. גם אני לא הייתי שמח אם מתחת לבית שלי היו מתאספים חבורה של דוסים. אם רוצים להעביר מצעד אז לעשות זאת בתל אביב ולא לעשות דווקא לאחרים (אפילו שאני לא אוהב דוסים, גם הם אנשים וגם להם מגיע לחיות כל עוד הם לא פוגעים באחרים).

RainBird

New member
זה שמכשפה יכולה לעשות כרצונה ויש לה כוח לשנות דברים, זה אומר שהיא צריכה לא להתערב כשאנשים אחרים זקוקים לה והם נמצאים במצב דומה? ../images/Emo13.gif

gwizard

New member
לא בהכרח לדעתי למצעד אין מקום בירושלים והוא מתוכנן שם רק כדי לצחוק לדתיים בפרצוף בהתרסה של "תראו אותנו". מכיוון שכך, לך אולי יש סיבה להתערב, אך לי ממש לא.

RainBird

New member
ירושלים היא בירת ישראל. היא שייכת לכל אחד מהלאומים שגרים בישראל. זה כמו שתגיד שלנשים אסור ללכת לשם- או לכל מיעוט אחר. אם היום תראה קבוצה של אנשים מופלת ותשתוק, מי ידבר מחר כשאתה תופלה?

gwizard

New member
נכון ירושלים שייכת לכולם. ליהודים, לנוצרים, למוסלמים, לטורקים, לישראלים ולכל השאר שכבשו אותה פעם. גם בני ברק (אגב, ניסית לנסוע שם בשבת ?) אפליה מתרחשת על בסיס יומי ובאופן די פרדוקסלי היא לא מפלה אף אחד לרעה. זאת אומרת, אפליה יש לכל המגזרים ללא יוצא מן הכלל. אתה רוצה להתחיל לרוץ כמו דון קיחוטה ולהילחם בתחנות רוח או שאולי יותר בריא יהיה להבין שאתה לא היחיד בעולם ויש גם אנשים ששונים ממך ? הרי זה בדיוק מה שהמצעד בה להראות ועדיין הדרך שבחרו לעשות זאת סותרת לחלוטין את הכוונה הזו. בעיני זה גובל בילדותיות.

ebony

New member
ארדן כמה שאני אוהבת אותך אני מסכימה עם אלון

Yuval Y

New member
זהו מצעד הגאווה החמישי בירושלים אם מישהו לא שם לב. והמטרה המוצהרת של מצעד הגאווה הירושלמי היא "למחות נגד ההומופוביה וההסתה, ולקדם את זכויות הקהילה ונראותה." http://www.worldpride.net/index.php?id=368 מבחינת המצעד התל אביבי, עם כל הנאתי מלראות בחורים חמודים בלבוש חופשי ../images/Emo189.gif, עדיף לטעמי שמצעד הגאווה יהיה ממלכתי יותר - כפי שאכן קורה בירושלים, ובמצעד האהבה לבלות יחד, להט"ב וסטרייטים, בקרנבל רחוב.

MetalSinagouge

New member
אני מסכים. למרות שזו שאלה קשה. מצד אחד, אני בטוח שצבחינה כמותית המתנגדים הם מס' לא כ"כ גדול, כי אחרי הכל כל הטוקבקיסטים הם לא יותר מישראלים שהכתיבו להם דעות ואמונות, לפעמים לא מבוססות כלל. מצד אחר העובדה ש2 דתות (ועוד אחת- נצרות, מעורבת מגבוהה <וותיקן>) אומרת משהו רציני. אולי חלק מהנוצרים יראו בזה ברכה כי כל דבר רע בארת הוא סימן לאפוקליפסה, אולי זה יחבר את הדתות. השורה התחתונה היא שלכל אחד יש זכות לעשות מה שהוא רוצה, וכל עוד אנשי הקהילה לא חוגגים את נטיותיהם בפומבי הם לא יוצאים מהכלל. באשר למצעד הגאווה אני חושב שזה די מתקרב ללחגוג את הנטיות בפומבי, לדעתי אפשר גם לצעוד בלי יותר מדי פרובוקציות כגון לבוש "מודרני" מדי, וכו'. לדעתי יבטלו את זה או ידחו, אבל מי יודע.

Yuval Y

New member
סליחה שאני מתערב, איפה נכתב שירושלים שייכת לדתיים / חרדים ? השווית עם בית - האם היה מפריע לך שהשכנים שלך צובעים את החלונות שלהם בצבעי הקשת? הרי כאן לא מדובר בקבוצה של אנשים שצועדים בשכונות החרדיות אלא ברחובות שעדיין (?) נותרו חילוניים.

gwizard

New member
תשובה ירושלים לא שייכת לדתיים, זה נכון, אך כל בן אדם עם טיפה של שכל היה מבין שלערוך אירוע אשר פוגע ברגשות של ציבור אשר חלקים נרחבים ממנו מתגוררים באזור זה לא ממש בסדר ויוביל לבעיות. אם הדתיים לא מתחשבים באחרים (חלק לפחות) זה לא אומר שחייבים לרדת לרמתם ולעשות להם אותו דבר. בכך אתה הופך להיות בדיוק כמוהם.

RainBird

New member
האירוע לא נוצר כדי לפגוע בשום ציבור הוא נועד כדי לעורר את המודעות וליצור הכרה. זה הכל. האזור שנבחר הוא לא שכונה דתית או משהו. ולא הצעתי לרדת לרמתם. הצעתי למנוע אלימות. זה הכל.

המצעד הוא לא סמל,צר לי. המצעד הוא פרובוקציה. ואם הוא יופרע הוא יוכיח את איוולותם של הדתיים הקיצוניים,אך זה כבר ידוע לנו,נכון? כמובן,שאינני תומכת באלימות מכל סוג שהיא,ובעיקר כאשר היא מכוונת כלפי קבוצה רק בשל שיוכה המסוים,ולא ארצה לראות אותה מתרחשת גם במצעד הגאווה. מה אתה מתכנן לעשות? לאיזה עזרה אתה מתכוון?

RainBird

New member
שליחה של אנרגיה משותפת כדי ליצור בתוואי של המצעד- "אזור ללא אלימות" בזמן המצעד. זה הכל.

למעלה