אני ממש לא מקפידה על זה
גם בגלל שלכל אחד יש צרכים שונים ומשתנים (לי למשל אסור מצליבים חיים, והמלצה של מטפלת סינית לאכול כמה שיותר מבושל לעומת נא). וגם בגלל שאני לא מבינה מי קבע שחייבים לאכול כל מזון באופן המקסימלי שלו? אנשים שאוכלים אוכל "הרוס" חלקית עדיין מקבלים די ויטמינים ומינרלים, ומי שיש לו חוסרים זה לרוב מי שאוכל הרבה ג'אנק או מעט מדי, או שיש לו בעיות ספיגה.
המינרל היחיד שבאמת צריך למקסם מהבחינה הזאת זה ברזל, כי הוא חמקמק יותר מהאחרים. אבל אותו לא מאבדים בבישול כך שזה לא משנה.
מעבר לזה, כל שני וחמישי יוצאים בהכרזות אחרות וסותרות.. פעם חשבו שתרד זה פצצה של ברזל ואז פתאום גילו שבעצם הספיגה מאוד נמוכה בגלל האוקסלטים שבו ושבעצם עדיף לבשל אותו וגם אז הוא לא נחשב למקור טוב יותר ממזונות אחרים.
יש יותר מדי מידע שם בחוץ והוא מאוד מבלבל, אני נוטה לאמץ רק מה שעושה לי הגיון ונראה לי שחשוב עבורי (למשל, לצרף ויטמין סי לצריכת הברזל זה דבר שהוכח כיעיל אז אני משתדלת לעשות אותו. אבל את השום אני אוכלת איך שבא לי, חי או מבושל, לפי התבשיל שאני מכינה באותו רגע).