מצעד הירקות

ladybug6

New member
אני ממש לא מקפידה על זה

גם בגלל שלכל אחד יש צרכים שונים ומשתנים (לי למשל אסור מצליבים חיים, והמלצה של מטפלת סינית לאכול כמה שיותר מבושל לעומת נא). וגם בגלל שאני לא מבינה מי קבע שחייבים לאכול כל מזון באופן המקסימלי שלו? אנשים שאוכלים אוכל "הרוס" חלקית עדיין מקבלים די ויטמינים ומינרלים, ומי שיש לו חוסרים זה לרוב מי שאוכל הרבה ג'אנק או מעט מדי, או שיש לו בעיות ספיגה.
המינרל היחיד שבאמת צריך למקסם מהבחינה הזאת זה ברזל, כי הוא חמקמק יותר מהאחרים. אבל אותו לא מאבדים בבישול כך שזה לא משנה.

מעבר לזה, כל שני וחמישי יוצאים בהכרזות אחרות וסותרות.. פעם חשבו שתרד זה פצצה של ברזל ואז פתאום גילו שבעצם הספיגה מאוד נמוכה בגלל האוקסלטים שבו ושבעצם עדיף לבשל אותו וגם אז הוא לא נחשב למקור טוב יותר ממזונות אחרים.

יש יותר מדי מידע שם בחוץ והוא מאוד מבלבל, אני נוטה לאמץ רק מה שעושה לי הגיון ונראה לי שחשוב עבורי (למשל, לצרף ויטמין סי לצריכת הברזל זה דבר שהוכח כיעיל אז אני משתדלת לעשות אותו. אבל את השום אני אוכלת איך שבא לי, חי או מבושל, לפי התבשיל שאני מכינה באותו רגע).

27182

New member
הברזל בתרד נספג טוב

לאוקסלטים כנראה אין השפעה או השפעה מעטה על ספיגת ברזל.

ladybug6

New member
זה לא אתה שדיברת פה בעבר על הנושא?

ואמרת כמה פעמים שלעלים ירוקים כמו תרד יש כמות גדולה של אוקסלטים או חומצה פיטית או בלה-בלה אחר שמפריע לספיגה של הברזל?

27182

New member
בתרד יש אוקסלטים

ואוקסלטים מפריעים לספיגה של סידן. זו הסיבה מדוע טחינה מלאה לא נבוטה היא לא מקור טוב לסידן (לגבי טחינה נבוטה אין לי מושג).

RSPA

New member
גם אני זוכר שדיברת על ספיגת ברזל באכילת תרד

אז מה קורה פה?

27182

New member
הבהרה

אוקסלטים מפריעים לספיגת סידן.
אוקסלטים (כנראה) לא מפריעים לספיגת ברזל.

RSPA

New member
נדמה לי שדובר על חומצה פיטית בהקשר לברזל

יש בכלל מזה בתרד?

vegetalien

New member
אם יש, אז בכמות זניחה.

חומצה פיטית מוצאים בעיקר בדגנים, קטניות, אגוזים וזרעים - בירקות ופירות הכמות מועטה ביותר.

למעלה