מצעד ה-500 של רדיו וירג'ן..

וינסנטי

New member
מצעד ה-500 של רדיו וירג'ן..

ובכן, קראתי על זה בפורום של הביטלס, והחלטתי שכדאי לשמוע על זה פה... מדובר בתחנת רדיו שמשמיעה מוזיקה מכל הסוגים, והיא הכינה רשימה של 500 השירים הפופולריים ביותר. אני לא ארשום את כולם, אלא רק את אלה של פינק פלויד- 7. another brick in the wall prt 2 23. money 64. wish you were here 94. shine on you crazy diamond 110. comftorbely numb 133. lerning to fly [איך זה בכלל הגיע לפה??] 148. see emily play 155. arlond lene 180. time 214. us and them 260. the great gig in the sky 323. waht do you want form me 457. take it beck בכן, סה"כ, ציפיתי ליותר מקומות שיהיה לנו, אבל שיהיה... סטטסטיקה: 13 שירים. 2 מהחומה. 4 מהצד האפל של הירח. 1 מהדיוויז'ן בל. 2 מ-amlor. 2 מ"וויש". ושני סינגלים שהופיעו ב"רילקס". הממ.. לא משהו...

שמיקי

New member
פשש יפה בגיוון

ציפיתי כבר שיהיה יותר דארק סייד נחמד נחמד

The Walrus

New member
איזה בנאדם שפוי...

יעדיף את "ABITW" על "Comfortably Numb"? טוב, נגיד...

שירי הרוק של כל הזמנים ...

ושיין און הגיע ל-94.....? נראה לך הגיוני בכלל? מי זה הרדיו הפיראטי הזה, לסגור אותו לאלתר! גרייט גיג 260 עלק... חוצפנים

מספיק לקחת ברצינות את הרשימות האלו

ולא משנה מה מקורן. הן רק מעידות על פופולריות בקרב קהל המאזינים או, במקרה הטוב, על הדעה הרווחת בקרב מבקרים נחשבים. אבל אין כאן שום מדד אובייקטיבי.

avki

New member
קטנוניות נוספת ציף, אבל עולה השאלה

מה הוא מדד אובייקטיבי? כל דבר שהוא בר מדידה הוא בהכרח יחסי. אז יחסי למה? וכל דבר שהוא אובייקטיבי הוא אובייקטיבי בהקשר מסויים. אז באיזה הקשר? האם אפשר למדוד בכלל אומנות במדד אובייקטיבי?

One Echoe

New member
אז זהו, שאיאפשר.

לכן אין צורך לקחת את הרשימות ברצינות. אני מסכים עם ציף. זה נחמד לראות את הרשימות האלה לפעמים, בשביל לדעת מה פופולרי. וסתם לראות את המוזיקה שאתה אוהב-באיזה מקומות היא נמצאת. רוב המדינה שומעת מוזיקה מזרחית, אני אתעצבן מזה? לא, אני אשמע את המוזיקה שאני אוהב. זה די דומה. לא צריך להתעצבן כשרואים שיר באיזשהו מקום.

לא ניתן לכמת איכות אמנותית

נסיונות כאלו מסתכמים ב"האלבום היה 714 שבועות במצעד" או "הם מכרו 36 מיליון עותקים מהאלבום". מה זה אומר לנו? כלום. מבחינה פילוסופית, יש מדדים לאיכות אמנותית. היינו, זה לא משהו סובייקטיבי - לא עניין של טעם אישי בלבד. אבל המדדים האלו תלויים בזמן ובמקום. היינו, הם משתנים מתרבות אחת לשניה, ומשתנים גם לאורך זמן. כך, מה שנחשב טוב בחברה המערבית לא בהכרח נחשב כך בתרבות אסיאתית, למשל. או מה שנחשב פעם מעולה, יתכן שנחשב כיום לפחות-ערך, או ההפך.

שלום חן

New member
למי שזוכר...

כשהיה מצעד העשור ברשת ג' בחרו את למבדה כשיר העשור על פני פינק פלוייד עם ABITW והביטלס. למאזינים יש זכרון קצר.

itaikuskus

New member
למבדה כמדומני היה שיר העשור של ה80

אני לא זוכר שיר אחד שהביטלס עשו בתקופה הזאת, בטח בגלל שהם התפרקו ב70 ובטח ובטח בגלל שג'ון לנון נרצח בשנת 80. בכל מקרה, היה את המצעד הזה בערוץ 2 הנסיוני עם תמיר (רפיק) קמחי, ושם אם אני זוכר נכון הפלויד כן ניצחו. חוצמזה..למבדה שיר ענק.

שלום חן

New member
צודק

אני מצטער לא יודע למה הוספתי את הביטלס. אבל הכוונה ברורה, למבדה עליק

buffa

New member
לאחרונה התחלתי לחבב את money

וזה אחרי חודשים שלא שמעתי אותו בכלל בגלל שפעם הגיע ה-money עד נפש ולא יכלתי לסבול את השיר. מאוד הגיוני שהוא הגיע יותר גבוה מ-CN או SOYCD כי הרוב הבולט של האנשים מכירים את ABITW ואת money הרבה יותר טוב, ובלי שום קשר בכלל לאיכות. מה שכן, חבל שtime בכזה מדרג נמוך :(

money

אחד השירים הגדולים ביותר של פינק פלויד. הסולו סקסופון הוא אחד הטובים ששמעתי.

wish i was here

New member
אח שלי תשמע ג'אז

עם כל הכבוד לדיק פארי בתור סקסופוניסט אני יכול להגיד לך שהוא כלום ליד צ'ארלי פארקר קולטריין ושות'....הסולו שם הוא בהחלט לא אחד מהטובים ששמעתי...חמוד...אבל לא בין הטובים

holo

New member
אני מעדיף את הסולו ב SOYCD

זה תענוג של ממש! סולו מדהים של סקסופון. אהבתי את הביצוע שלו (ושל כל השיר) בקונצרט של גילמור- מאוד מומלץ!

avki

New member
מסכים, כמובן ששניהם טובים, אבל

האומנות האמיתית זה הסולואים של הסקסופון בUs & Them!

oribarak

New member
אני מעדיף את זה בstarless אבל...

אנחנו מדברים על פלויד חבל שהם השתמשו כל כך מעט בסקסופון...ושלי, זה us and them סקסופון סקסי לאללה...לדעתי זה המושג הכי טוב שאפשר לתת לו סולו כזה..שפשוט גורם לך לחשוב "עלינו ועליהם"... ותחשבו על זה, נויויונויונוי

למעלה