מצע חברתי-כלכלי

seaweed1

New member
מצע חברתי-כלכלי

היכן ניתן למצוא את המצע החברתי -כלכלי של קדימה? לא נימצא באתר הרשמי ובאתר הממשלתי

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

מצע קדימה בתחום החברתי-כלכלי טרם פורסם. למיטב הבנתי בתקופה האחרונה שוקדים חברי המפלגה על המצע בתחומים השונים, כשלאחר האירוע המצער שקרה לשרון הייתה קצת רגיעה בפעילות המפלגתית, גם בתחום הזה. פרופ' אוריאל רייכמן, מי שמיועד להיות שר החינוך באם קדימה תרכיב את הממשלה הבאה, היה אמור להיפגש עם ראש הממשלה כמה ימים לאחר האירוע המצער בקשר לניסוח טיוטת המצע בנושא החינוך, ולצערנו הפגישה בוטלה, אבל אני מעריך שבימים אלה עוסקים חברי המפלגה הן בכתיבת המצע בתחומים השונים. נקווה שהוא יפורסם בהקדם

והאם המצע הזה רלוונטי לאחר נצחון

החמאס? התוכנית הזו מבוססת על מפת הדרכים. אבל עם חאלד משעל ואיסמאיל הנייה, אין שום מפה ושום דרכים. האין קדימה חושבת לעדכן את מצעה ותוכניתה?

bhnadav

New member
ראה -

החמאס עוד לא הקים את הממשלה הפלסטינית, ואנחנו לא יודעים עדיין כיצד יתנהג. ההערכה האישית שלי היא שהוא יתקפל מהקיצוניות, ולדעתי - האפשרות להגיע למשהו עם החמאס גבוהה יותר מהאפשרות להגיע למשהו ממשי עם הפת"ח. עקרונות התנועה בתחום המדיני נשארים בעינם. מפת הדרכים נותרת בעינה, האמריקנים נותרים בעינם. המדיניות הישראלית כרגע לפני מה שאני רואה, היא לעצור לרגע, לחשוב, ולא להיות פזיזים עם החלטות דרמטיות או אמירות פזיזות, כשזו גם תפיסת מחשבתו של הציבור, על פי סקרי סוף השבוע, כש-56% מהנשאלים בסקר של מכון "דחף" עונים כי יש להמתין ולראות כיצד החמאס ינהג, לשאלה כיצד ישראל צריכה לנהוג בעקבות נצחון החמאס.

bhnadav

New member
תקרא את הודעתי שוב.

החמאס עדיין לא הקים את הממשלה הפלסטינית, ואני לא מצפה ממנו להיות כעת חכם מדי ולהבין את גודל האחריות שיוצב עליו ברגע שירכיב את הממשלה.

ועל איזה בסיס אתה מניח שלאחר

שירכיב את הממשלה יבין את גודל האחריות? יבין אותו יותר מהגורו הגדול והנערץ שלו, מחמוד אחמדינג'אד, שמכהן כנשיא מדינה גדולה וחשובה?

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

ברגע שהחמאס יהיה זה שמוביל את המדיניות, הוא גם זה שיהיה אחראי למצב הפלסטינים. ללא מדיניות מרכזית והגיונית, הרשות הפלסטינית לא תוכל לקבל כספים שאליה היא זקוקה נואשות, והמצב הכלכלי של הפלסטינים ידרדר למצב קטסטרופלי אפילו יותר ממה שהוא עכשיו. לפני הבחירות, לא החמאס הוא זה שהיה צריך להביא תוצאות. כעת, לאחר שהחמאס ירכיב את הממשלה, הוא זה יצטרך להביא תוצאות ולשפר את המצב של הפלסטינים, ומגעים עם ישראל - כולל הכרה בה, הם אלה שיכולים להביא לתפנית בעניין הזה. ללא זה, החמאס ייכשל ולא יחזיק, והרשות עלולה להתמוטט. ובכלל - כשקיצוניים עולים לשלטון, הם לא יכולים להישאר בקיצוניותם, והם חייבים להתמתן. ברגע שהאחריות מוטלת עליהם, וברגע שהם אלה שאחראיים לתוצאות - הדבר מוביל לשינוי עמדות, להתמתנות, למירכוז. אני לא רוצה להביא דוגמאות היסטוריות כדי לא להגיע להשוואות שהן לא במקום, אבל לא קשה לחשוב על כאלה. ואם החמאס לא יבין זאת, הוא לא יישאר בשלטון. העניין הוא שהפת"ח בכל מקרה לא יכול היה לשלוט בקיצוניים, ולא היה יכול לכפות עליהם דברים, ובין השאר הבנות או הסכמים עם ישראל, שלא נדבר על הסכם קבע. מכאן שבין כה וכה, החמאס הוא השלט. אז מה עדיף במצב הזה? חמאס שלט כאופוזיציה? או חמאס שלט כקואליציה, שאחראית למצב הפלסטינים? הפת"ח בכל מקרה לא היה יכול להוביל לכלום. דווקא החמאס הקיצוני, באם יבין את גודל האחריות - כשזה הדבר המתבקש, יכול הן להגיע לתוצאות, והן לכפות את ההבנות על כל הקשת הפלסטינית. אני מקווה שכך יהיה, ובכל מקרה שנראה מדיניות ישראל שקולה, מחושבת, רציונלית, שתדע להתאים את עצמה למצב בשטח.

אשרי המאמין

אבל לגבי "כשקיצוניים עולים לשלטון, הם לא יכולים להישאר בקיצוניותם, והם חייבים להתמתן. ברגע שהאחריות מוטלת עליהם, וברגע שהם אלה שאחראיים לתוצאות - הדבר מוביל לשינוי עמדות, להתמתנות, למירכוז", הבאתי לך דוגמא עכשווית שנוהגת הפוך ממה שכתבת, מחמוד אחמדינג'אד נשיא איראן. ולחאלד משעל את איסמעיל הנייה הרבה יותר חשוב כיצד אחמדינג'אד (שהוא גם מקור כספי עבורם) מתייחס אליהם מאשר כיצד ג'ורג' בוש מתייחס אליהם.

bhnadav

New member
אני רואה את הדברים אחרת,

ואני אכן מאמין. וגם אם אמונתי לא תתגשם - או שהחמאס לא יחזיק מעמד בשלטון - או שהרשות לא תחזיק מעמד בכלל.

mean girl 16

New member
נדב, נכון שהסכמנו בנושא,

אבל זה ממש לא מחייב. אי אפשר להשוות ימין שלנו לארגון טרור. נכון שישנו סיכוי, אבל גדול יותר הסיכוי שלא. בכל אופן, הרשות תחזיק מעמד יופי. יגיעו אליה כל הכספים הנחוצים מארצות ערב. לזה אין מה לדאוג.

גם אין סיכוי שתמצא אותו, כי אין כזה

את קדימה מעניין רק דבר אחד, הכסאות בכנסת וכל מה שנלווה אליהם.

למעלה