אתה צודק בטענה שלך
אך הדרך שלך אינה נכונה. מקום היתומים בכל גיל הוא בארגון האלמנות ויתומי צה"ל, מכיוון שזהו ארגון שכבר מוכר, ומקבל תקציבים, יהיה קל יותר להיאבק על תוספת תקציב גם ליתומים, אלא שאסור שתהיה הגבלת גיל, כי יתום אינו מפסיק להיות יתום בגיל 30. היה טוב אם היה ארגון עצמאי ליתומים, אך אינך מצליח להרים זאת, והסיבה היא שהיתומים בדר"כ בגיל בו הם עסוקים בעניינים אחרים, כמו קריירה והקמת משפחה, מכדי שהם יתעסקו עם ארגון, ולכן אין היענות גבוהה מצד היתומים, במצב זה עדיף להם להיצטרף לארגון האלמנות, אלא שאלמנות המאבק אינן רוצות את היתומים אתן. ומדוע הדרך שלך אינה נכונה? כי אתה רואה שאלמנות המאבק אנטי יתומים בארגון, אז במקום להתקרב בזהירות, אתה מפיל עליהן פצצה כמתמודדת לראשות הארגון יתומה בת 25, ואתה מצפה שזה לא ירגיז אותן? אותן אלמנות שנאבקות כבר שנה על ראשות הארגון, להן אתה מנפנף עם מתמודדת ירוקה, ואת מצפה שזה לא ירגיז אותן, זה הרי כמו לנפנף לשור בבד אדום. אז אם היה לך רצון להידבר איתן, או להצטרף אליהן, מצאת דרך טיפשית שרק גורמת להתרחקות ולמלחמה. הרי אתה יודע יפה, שאין לסיגל שום סיכוי, אז לשם מה עשית צעד כה טיפשי? מצד אחד יש לך כוונה טובה, לקדם את ענייני היתומים, ומצד שני אתה הורס להם כל סיכוי. הרי אתה יודע שיתומה בראש ארגון אלמנות זה לא פיתרון טוב, הפתרון הטוב הוא שישב בהנהלת הארגון נציג ליתומים, אך לא כיו"ר. לו היית מציע את המתמודדת שלך כחברה בצוות, אני בטוחה שזה היה מתקבל בברכה, אך החלטת לקפוץ גבוה יותר, יש לתפקיד היו"ר, ואתה מצפה שלא תפרוץ בעקבות זה מלחמה. לדעתי, יש לך כוונה טובה, אך דרכך כנראה אינה טובה, עובדה שאין יתומים רבים שמצטרפים אליך, ולכן סיכוי לארגון שלך כמעט אפסי, ולכן הפתרון הטוב הצטרפות לארגון האלמנות כחבר, אותך הן לא אוהבות, קח צעד אחורה, תציג מישהו אחר, אך לא כיו"ר, זוהי הכרזת מלחמה, בה אתה מפסיד מראש, ואינך מקדם את היתומים. לדעתי, בדרכך זו את הורס ליתומים את הסיכויים. מכיוון שגם לי יש ילדים, מרגיז אותי לראות כיצד אתה הורס להם את הסיכוי לייצוג טוב, וליצוג טוב יש רק בארגון האלמנות, מכיוון שהוא כבר ארגון מוכר, צירוף היתומים אליו, הינו קל, ובתוך קבלת תקציב לאלמנות, להגדיל את התקציב גם ליתומים, הדרך קלה. מלבד זאת, אני זוכרת שנכנסתי פעם ראשונה לפורום זה, וניתקלתי באלמנה שביקשה עזרה לבנה היתום, סיפרה שבנה עומד לאבד את בנו, כשסיפרה שבנו עומד להישלח למקום מרוחק שבו ינותק לגמרי מאביו, לעגתם לאלמנה, בטענה שבנה מספיק בוגר כדי לכתוב בעצמו, ועוד יותר לעגתם שמדובר כביכול רק בגירושין מכוערים, הייתי המומה מתגובותיכם, שלחתי מייל לאותה אלמנה, ומאז אני בקשר אתה. הוצאותיו של אותו יתום, להחזיר את בנו נחטוף, עלו לו 600.000 ש"ח, ואומנם בנו היגר, והקשר נותק לגמרי, אותו אב איבד את בנו, ממש כך, הדרך שבה היגבתם לאותה אלמנה, שטרגדיה פקדה אותה ואת בנה, היתה מכוערת, ואז הבנתי שאינכם הבית המתאים ליתומים, וגם לא לבנותי, לא הייתי רוצה לחשוב שאחת מבנותי תזדקק לכן, ואתן תירקו הרס כזה. במיוחד זכורה לי תגובתו המגעילה של הכוכב הרביעי, וחשבתי, האם זה הארגון המתאים לבנותי? לא ולא.