מצפה ל"פסטיבל" רפואי של החטופים. למען העולם ילמד להכיר את פני הנאצים מעזה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אנחנו צפויים לראות מצבים רפואיים קשים עוד יותר בכל רובד – גופני ונפשי"
מחקר שנעשה בבית החולים שניידר על 36 ממשוחררי העסקה הראשונה לפני יותר משנה ופורסם באוגוסט הצביע על שורה של בעיות רפואיות קשות שחזרו איתן. הצפי בקרב הרופאים הוא שהשבים בפעימות הבאות יסבלו ממצבים רפואיים קשים בהרבה. ד"ר מוזר-גלזברג: "שובר את לבי לחשוב באיזה מצב הם עלולים להיות אחרי יותר משנה ושלושה חודשים. אני חוששת ממה שאנחנו עומדים לראות"
[URL unfurl="true"]https://mobile.mako.co.il/health-news/local/Article-761f5b3eb828491027.htm[/URL]

לא לתת למעשי הנאצים מעזה ליישכח.

Harrington

Well-known member
מנהל
מחקר שנעשה בבית החולים שניידר על 36 ממשוחררי העסקה הראשונה לפני יותר משנה ופורסם באוגוסט הצביע על שורה של בעיות רפואיות קשות שחזרו איתן. הצפי בקרב הרופאים הוא שהשבים בפעימות הבאות יסבלו ממצבים רפואיים קשים בהרבה. ד"ר מוזר-גלזברג: "שובר את לבי לחשוב באיזה מצב הם עלולים להיות אחרי יותר משנה ושלושה חודשים. אני חוששת ממה שאנחנו עומדים לראות"
[URL unfurl="true"]https://mobile.mako.co.il/health-news/local/Article-761f5b3eb828491027.htm[/URL]

לעניות דעתי עושים כאן טעות כאשר מנסים ללמוד מא' על ב'. החטופים הוחזקו במקומות שונים ולא בהכרח דומים. לא דומים פגימותיו הרפואיות של אדם שהוחזק שנה שלמה במנהרה דלת חמצן עם תזונה בעייתית, לאדם שהוחזק בדירה מסודרת עם חלונות לאוויר הפתוח ועם תזונה יחסית תקינה. אז אמנם מרבים לדבר בישראל על כך שכל החטופים בסכנת חיים מיידית ומוחזקים מתחת לאדמה וכו'. אבל כלל לא בטוח שזה באמת המצב כמובן. אנחנו פשוט לא יודעים.

אותו כנ"ל לגבי בעיותיהם הרפואיות. יהיו כאלה שיסבלו מבעיות מסוימות ויהיו כאלה שלא. ההסקה האוטומטית מקבוצה א' לקבוצה ב', לעניות דעתי שגויה.

משתפרת1

Well-known member
לא דומים פגימותיו הרפואיות של אדם שהוחזק שנה שלמה במנהרה דלת חמצן עם תזונה בעייתית, לאדם שהוחזק בדירה מסודרת עם חלונות לאוויר הפתוח ועם תזונה יחסית תקינה.
נכון.
אז אמנם מרבים לדבר בישראל על כך שכל החטופים בסכנת חיים מיידית ומוחזקים מתחת לאדמה וכו'. אבל כלל לא בטוח שזה באמת המצב כמובן. אנחנו פשוט לא יודעים.
זהו שכן. יש מודיעין. אחרי נסיונות החילוץ שהסתיימו ברצח חטופים צה"ל לא נכנס יותר למנהרות הללו ולא מנסה לחלץ, כי ידועים גם האמצעים שהוכנו מראש כדי לרצוח את החטופים שבהן (ולא מדובר רק בשומרים שיורים בהם). יש מקומות שצה"ל פועל מעל אותן מנהרות אך לא נכנס אליהן, ויש איזורים שצה"ל לא נכנס אליהם בגלל הסיבה הזו. לפני כמה ימים הדברים נאמרו בטלויזיה, לכן אני מרשה לעצמי לכתוב אותם.

ואני מסכימה איתך לכך שהבעיות הרפואיות והסבל- יהיו אינדיבידואליים, כל אחד בדרכו.

lemner40

Well-known member

את באמת רוצה שהעולם יראה את התוצאות של המלחמה האחרונה ?
ישראל רצחה 50 אלף פלסטינאים בעזה, 60 אחוז מהם נשים, ילדים ,זקנים וחפים מפשע
יש מאות אלפי פצועים
עשרות אלפי בינינים הרוסים, רצועת עזה מחוקה
10,000 פלסטינאים בשבי ישראל יושבים עזוקים כל יום עם מוזיקה חזקה כל היום
בכל פרמטר, ישראל עשתה פי 30 ממה שעשו לה
וזה רק עזה, עם תוסיפי את השטחים, לבנון, סוריה ותימן
ישראל תחשב שאחת המדינות הברבריות בעולם
אז את לא באמת רוצה שהעולם יראה מה תוצאות המלחמה הזאת
לא סתם ראש הממשלה שלך הוא עבריין בן לאומי נמלט עם צו מעצר נגדו

דורון-55

Active member
את באמת רוצה שהעולם יראה את התוצאות של המלחמה האחרונה ?
ישראל רצחה 50 אלף פלסטינאים בעזה, 60 אחוז מהם נשים, ילדים ,זקנים וחפים מפשע
יש מאות אלפי פצועים
עשרות אלפי בינינים הרוסים, רצועת עזה מחוקה
10,000 פלסטינאים בשבי ישראל יושבים עזוקים כל יום עם מוזיקה חזקה כל היום
בכל פרמטר, ישראל עשתה פי 30 ממה שעשו לה
וזה רק עזה, עם תוסיפי את השטחים, לבנון, סוריה ותימן
ישראל תחשב שאחת המדינות הברבריות בעולם
אז את לא באמת רוצה שהעולם יראה מה תוצאות המלחמה הזאת
לא סתם ראש הממשלה שלך הוא עבריין בן לאומי נמלט עם צו מעצר נגדו
אנחנו לרגע שוכחים מה היה ב7-10
ואם באמת היינו מדינה ברברית ה50,000 כדברייך היו הופכים בנקל ל500,000
ועד כמה שאני זוכר ה"לא מעורבים" המסכנים חגגו בקיבוצי העוטף נכים ילדים זקנים ונשים
וחגגו בעזה על כל חטוף שהגיע זקנים רכובים על אופנועים ונשים חצי ערומות
בחיילים מתים התעללו בגופותיהם .
וכמה שניסינו לא לפגוע בחפים מפשע ואני יודע על מה אני מדבר
וכמה חיילים הסתכנו בחייהם על מנת לא לפגוע ב"לא מעורבים"
שחילקו בקלואות ביום ראשון וחגגו עם חלאות האדם שיצאו מהמחילות .
מדינה אחרת הייתה מוחקת את עזה לחלוטין .
דוגמאות קלאסיות על קצה המזלג
ארה"ב אפגניסטן אחרי התאומים
רוסיה אוקראינה

דורון-55

Active member

בעיסקה הראשונה היו יותר חטופים מבוגרים
וכמו שנאמר הם עברו עשרות פעם מיקום
פעם בבתים ופעם במנהרות .
נקווה שהנפש שלהם תתרפא 🙏

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

ביה"ח שיבא למשרד הבריאות: לחקור את ההדלפות על מצב החטופות
במרכז הרפואי מבקשים חקירה של הדלפות שהגיעו לתקשורת באשר למצבן של אמילי דמארי, רומי גונן ודורון שטיינברכר לאחר החזרה • "הדלפות שפוגעות ביחסי האמון עם המשפחות

מדוע לא ניתן לשמור על סודיות?
[URL unfurl="true"]https://www.israelhayom.co.il/health/article/17195467[/URL]

ריקי זו אני

Well-known member
אני כולי תקווה שהשבות יקבלו כאן את הטיפול המקסימאלי... אם בבריאות כללית ואם בבריאות הנפש. אני לא בוטחת בכל מיני מחקרים של 'מרגע לרגע'... ואם הייתי מבקשת לדעת, הייתי מבקשת לבחון מהלך של שנים. ריפוי נפשי מטראומות שמקבלות סדר גודל של שואה... נמדדות במהלך של שנים... ואצלנו כאן??? היסורים והעינויים ושאר זוועות שערכו מהלך של שנים... כשהרפואה לא נמצאת במקומה העכשווי, בני האדם למרות הכל התגברו גם אם לא שוקמו... בנו משפחות... הקימו ערים ועיירות מושבים וקיבוצים..., משפחות לרב צמחו, וילדים נולדו... גם אם היו לא מעט שלא צלחה דרכם. אני מאחלת לכל השבות והשבים... בריאות שלמה וחזרה מהירה ככל שניתן אל המעגלים החברתיים שלהם...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אני כולי תקווה שהשבות יקבלו כאן את הטיפול המקסימאלי... אם בבריאות כללית ואם בבריאות הנפש. אני לא בוטחת בכל מיני מחקרים של 'מרגע לרגע'... ואם הייתי מבקשת לדעת, הייתי מבקשת לבחון מהלך של שנים. ריפוי נפשי מטראומות שמקבלות סדר גודל של שואה... נמדדות במהלך של שנים... ואצלנו כאן??? היסורים והעינויים ושאר זוועות שערכו מהלך של שנים... כשהרפואה לא נמצאת במקומה העכשווי, בני האדם למרות הכל התגברו גם אם לא שוקמו... בנו משפחות... הקימו ערים ועיירות מושבים וקיבוצים..., משפחות לרב צמחו, וילדים נולדו... גם אם היו לא מעט שלא צלחה דרכם. אני מאחלת לכל השבות והשבים... בריאות שלמה וחזרה מהירה ככל שניתן אל המעגלים החברתיים שלהם...
לדעתך צריך לפרסם את תוצאות הבדיקות לציבור?

משתפרת1

Well-known member
לדעתך צריך לפרסם את תוצאות הבדיקות לציבור?
לא שאלת אותי, סליחה שאני מתפרצת.
מותר למערכת לכתוב שכך וכך מהחטופים חזרו עם פציעות כאלה, מחלות כאלה, טראומות כאלה. מידע כללי, סטטיסטי. מידע אישי- כמו התמונות של חזרת החטופות- אך ורק באישורם של המשוחררים. בשום אופן לא להשתמש במקרים ספציפיים כטיעון למען ישראל.

למעלה