מצפון/רגשות אשם

spaysi8

New member
מצפון/רגשות אשם

אהלן!

שמעו,
יש לי מין קטע להרגיש את המצפון שלי בכל דבר כמעט בחיים.
אני לפעמים כבר לא יודעת להבחין בין מתי אני עושה משהו כי באמת אני רוצה לשמח או לעשות טוב, ומתי זה המצפון שלי..
באמת שאני מרגישה שרוב מה שאני עושה בחיים נגרם ע"י מצפון או רגשות שאני לא מספיק טובה או אוהבת או מכבדת אם אני לא אעשה א.ב.ג..
עכשיו, אני כן שמחה שאני משתדלת להיות טובה עד כמה שאפשר, אבל לא תמיד יוצא,
והשאלה היא איך מתנתקים מהרגשות האלה, בלי להפוך ל"מנייאקים"?

EdisonGirl

New member
הרגשות האלה רק מפריעים להיות באמת טוב

אני איבדתי את המצפון עוד כנערה, אחרי תקופה של חודש שסבלתי בה יומיום, כשמתחתי מישהי באמצעות הודעות SMS בטלפון (היא חשבה במשך חודש שאני גבר והתחילה כבר לפתח כלפיו רגשות, עד שהגענו לרגע המפגש וחשפתי מי אני..).
כשהתחלתי עם זה (בקטע של בדיחה) וראיתי שזה זורם הרגשתי ממש רע, היה קשה לי להתרכז בלימודים (כי ההתכתבות הייתה בכל שעה ובכל מקום) והרגשתי שאני עושה משהו לא בסדר, אבל לא רציתי לעצור את זה כי נהניתי, ומצד שני, היה ברור לי שמתישהו אני אהיה חייבת לחשוף את עצמי... החודש המטורף הזה העלה שאלות פילוסופיות על טוב ורע. אם משהו הוא רע, למה הוא מרגיש כ"כ טוב? ואם הוא לא רע, למה אני מרגישה את המצפון הזה?
מאז, אין לי מצפון, כי הבנתי משהו. אני מרגישה מצפון רק אם אני עושה משהו שלא מתיישב בכפיפה אחת עם מערך האמונות הפנימי שלי. מרגע שאני מקבלת החלטה על הפעולות שלי, אין לי צורך במצפון. יש לי הצדקה למעשים שלי, וסיבה שהובילה לתוצאה, ולא עשיתי פעולה ספונטנית-אימפולסיבית, אז על מה בדיוק אני ארגיש מצפון? על ההחלטות שלי?

ותאמיני לי, שאם יש לך מצפון זה אומר שאת לא מניאקית, אז ברגע שתקחי החלטות ותפסיקי לחוש את המצפון, את לא תהפכי למניאקית. את בסה"כ תבחרי האופציה הטובה ביותר מבחינתך (שיקול הדעת שלך או ניסיון של אחרים או וואטאבר...) בכל סיטואציה.

spaysi8

New member
כן אבל איך עושים את זה?

כי בנתיים יוצא שכואב לי הלב (פיזית, אשכרה לחצים בחזה) על כל דבר בערך..
בין אם דברים שקשורים למצפון או בעיות אחרות שלי (לחץ מלחזור ללימודים למשל),
אני לא מצליחה לצאת מזה..

EdisonGirl

New member
לוקחים החלטות לגבי כל סיטואציה שעלולה לגרום

לך למצפון. לא עושים משהו ואז מרגישים לגביו, אלא מרגישים ואז עושים, תוך התחשבות ברגשות ובשכל הישר.

Cow23

New member
בדיוק עכשיו המצפון שלי חוגג

לקחתי חופש מהעבודה היום והמנהלת התקשרה שאני אחליף עובד.
תכלס הייתי עושה את זה בכיף אם לא היה לי תוכניות וקבעתי עם אנשים.
מבאס שהעובד והמנהלת יודעים שאני תמיד אגיד כן ואם פעם אחת אני אומרת לא הם עושים לי ריגשי.
ואז.. המצפון שלי לא מפסיק לעבוד. .
אוף כל דבר אני לוקחת ללב..:(

Cow23

New member
תכלס לפי החוק של שישה ימי עבודה ויום חופש

לא מגיע לי.
זה חופש שביקשתי( עבודה במשמרות)
בכל מקרה היא לא הכריחה אותי להגיע.
אני בטוחה שהיא יודעת שאם צריך אני ישר אומרת כן..

המצפון הזה קצת נרגע אבל עדיין פה. מעניין אותי אם היא הסתדרה..

ניחה. די נגמר.
חייבת להפסיק לקחת ללב

אולי מה שמפריע לך זה השאיפה לשלמות

לשלימות, ובו את יכולה לטפל, תעשי דווקא דברים לא מושלמים, את לא חייבת להיות מוסרית מדי, וילדה טובה וצייתנית תמיד. מצפון במידה היא אמת מידה לחיים טובים ומאושרים

tomasth

New member
השאלה אם היא שלמה עם עצמה

מה מרכיב את אותה שלמות זה עניין נפרד.

גם מוסריים גם מידי וגם חייבים ?
גם טובה גםוצייתנית וגם תמיד ?
אם המצפון במידה , מה השאר ?

spaysi8

New member
אני לא מגדירה את זה כשאיפה לשלמות

אני לא פרפקציוניסטית, אבל כן חשוב לי להיות בנאדם טוב..

Purple Mushroom

New member
מפתחים חסינות בחיים בתהליך

ככל שעוברים ניסיון בחיים, אז באופן טבעי מפתחים חסינות. לא לחשוב יותר מידי, לא להיות רגיש יותר מידי. אפשר לעשות את זה בלי להפוך לאנשים רעים. כדאי למשיך להיות טובים, רק לא רגישים מידי, ולא לחשוב יותר מידי,
אני מדבר מנסיון חיים, מנסיון, שהמחשבות יתר, והרגישות יתר עשו לי משברים נפשיים בחיים, מלפני יותר מ19 שנים :)

למעלה