מצפון

music freek

New member
מצפון

יש לי שאלה אליכם,צופיפניקים יקרים, למה אתם בצופים? כאילו, למה דווקא בצופים? ערכים? וקוראים לכם צופים, אבל אתם לא ממש צופיים! בטיול סוכות לפני שנה היינו באותו מחנה עם חבר´ה כמוכם, כלומר הייתם במרחק מאיתנו, והיה לכם אור!! זו התפנקות לשמה!! אני מקווה שלא העלבתי מישהו, אבל פשוט הייתי צריכה להבין....

music freek

New member
ועוד משהו...

אתם ממסחרים את עצמכם!! יש לכם שיר(שלפני כמה ימים העיר אותי משינה מאוד עריבה...), יש לכם פוסטרים ברחבי הארץ, יש לכם פירסומת בטלוויזיה!!!!

מה??? אנחנו צריכים לשבת בחושך?

אני לא מבינה את המישפט הזה! אנחנו בצופים, ואנחנו צופיים... אולי לא רואים את זה באיך שאנחנו במחנות - כי שם באמת אנחנו קצת "מיתפנקים", אבל בטיולים שלנו, במיבנים שאנחנו מרימים במחנות, וערי קופים, ובכל מיני מפעלים...אנחנו כן צופיים! ובקשר לקוורצים במחנה, זה לא היתפנקות... זה פשוט טימטום לא לעשות את זה. אם אנחנו בצופים אנחנו לא צריכים לוותר על כל מיני דברים נוחים כדי להרגיש "צופיים יותר". נניח במחנה-קיץ כולם מביאים מיזרונים - אז מה שזה לא צופי... זה נוח וכיף...! אבל בטיולים למשל, אנחנו כן חיים בחושך וישנים על חול ואבנים, ולא מקטרים - כי זה מה שיש... אבל אם אפשר לחיות קצת יותר בנוח, אז למה לוותר על זה? אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...
ואני יכולה לענות למה אני בצופים, למה דווקא בצופים - אולי אנשים פה יתעצבנו אבל זה פשוט ביגלל שזה מה שיש לנו פה... אזור זה חור קטן ויש בו רק צופים... אין לי יוצר מידי מבחר
... סתם, אבל גם אם היה הייתי הולכת לצופים כי זו תנועה א-פוליטית שפונה לכולם, וכולם יכולים להיות שייכים אלא - לא משנה מי הם מה הם ומה הדעות שלהם וזה מאוד חשוב בעיני... אני רוצה להיות בתנועה עם כל החברים שלי בלי קשר לדעות שלהם ולמה שהם - ורק בצופים אני יכולה לעשות את זה... ותנועות נוער שמחנכות ילדים קטנים לפי פוליטיקה (הנוער העובד למשל) זה דבר פסול בעיני... נועה. נועה.

music freek

New member
אם צופיים אז כבר עד הסוף...

אני לא חושבת שבמחנות צריך להיות אור, על פנסים שמעתם? ולא נוח הוא גם כיף במידה מסוימת. ואני למשל בשומר הצעיר, וזו תנועה שמאלנית, ואני לא שם בגלל החברים, אבל אני לא שמאלנית, ואין לי דעות פוליטיות, אבל זה לא אומר שאני פחות שמו"צניקית, וממש כיף לי שם, ואני מאוד צזדהה עם הערכים, ואונהבת את האנשים הסמינרים והטיולים. והדבר הכי כיף בטיולים הוא להכין אוכל בחושך, לא יודעת, זה גורם לי אושר, כל האי נוחות הזאת. מה הערכים שלכם?

BabyLove

New member
אני ממש לא הבנתי את הקטע הזה

של בגלל שאין אור אנחנו לא צופיים? מה הקשר???? אני זוכרת שבמחנה האחרון שלי ילדות בכיתה ה´ פחדו כי כיבו את האור....ובצדק...אחנו באמצע יער בלי אור....יש אמנם אור בין השבטים אבל זה עדיין לא ממש עוזר.... זה כמו להגיד למה יש לכם שירותים? מה הבעיה לעשות בטבע? זה פשוט כמה דברים בסיסיים שאנחנו צריכים שיהיה איתנו במחנה.... אז אם את חושבת שלא צריך להיות במחנות אור.......אז באסה זה כל מה שיש לי להגיד! arad do the funky chicken NO WAY arad do the funky chicken OK

איזה שטויות.. נוח לנו עם אור וזהו!

אז נוח לנו עם אור - מה כ"כ נורא בזה? ואת צודקת הזה שלא נוח זה כיף, אבל לא עד-כדי-כך... והנה, נניח את באה כיתה ד´ לשומר-הצעיר שהיא תנועה שמאלנית, ועם הזמן נהיות לך דעות ימניות - נניח בכיתה ט´-י´, ומה תעשי עכשיו? את אוהבת את כל האנשים וקשורה לתנועה אז לא תעזבי, אבל מה תעשי כשכולם הולכים להפגנות שמאלניות וכשהם עושים כל מיני מפעלים שמחצינים את הדעות שלהם? את הרי לא תישתתפי בזה כי זה נוגד את הדעות שלך - ואז תרגישי לא שייכת, לא קשורה - כולם מיתעסקים בהפגנות במיפעלים, ואת בצד... אז מה עם את מזדהה עם הערכים, בכל התנועות זה כימעט אותם ערכים (אהבת הארץ, חיי חברה ושיתוף וכו´ וכו´) ואוהבת את הסמינרים והטיולים, גם זה אותו דבר בכל התנועות. הדבר הכי חשוב הוא להסכים עם הדעות - כי אם לא זה יכול ליצור הרבה בעיות. נועה.

זה כבר טמטום

זה לא כ"כ משנה אם נוח לנו בלי אור או עם אור כי מעל הכל באה בטיחות החניכים והמדריכים אז את יודעת מה עדיף שלא יהיה לנו כיף וכן נהיה עם אור מאשר שחניך יתעלף או משהו ואף אחד לא יראה את זה אפילו... תראי זה שאנחנו בצופים לא אומר שאנחנו צריכים לסבול את כבר נכנסת לדברים שהם לא קשורים אחד בשני

music freek

New member
אל תתקיפו אותי

אני לא פה כדי להתקיף אתכם, אני רק מבררת כמה דברים, ואל תשכחו שאתם רבים ממני.... ולנו בטיולים אין שירותים, אלא אם כן זה שטח של ק"קל, ואז יש לנו שירותים כימיים, אבל אני בטוחה שגם אצלכם זה ככה, ואני לא ארגיש לא שייכת בגלל שאני לא אלך לדברים שמחצינים את הדעות השמאלניות של התנועה, התנועה לא עוסקת רק בפוליטיקה, להיפך, היא בקושי עוסקת בזה, ואני לא אכריח את עצמי ללכת לתנועת נוער רק בגלל הדעות הפוליטיות. ואם אתם נהנים עם אור אז סבבה לכם. וזהו. נו, זה היה כ"כ נורא?

g i l i

New member
יקירתי.. כנראה שבתנועה שלך לא שמעו

שיש מחלות!!! השתנה בשטח עלולה לפגוע בבריאותה של החניכים... חוצמזה שן אנחנו מאד נהנים עם אור כי אם אנחנו מרגישים צורך להכין אוכל (למשל) בלי שבחלוקת תפקידם יהיה מי שמחזיק את הפנס(בתור תפקיד..)חוצמזה זה לא שאנחנו ישנים בקראוונים ועל מיטות והאור לא עובד עם מפסק!!!!!! שימי לב למה שאת אומרת..

אם חניך שכח פנס?

מה הוא עושה? זה כבר פוגע מעט באחד מהערכים שלנו שיוויון אולי אין לחניך כסף לפנס? אולי אבא שלו מביץ לו (סתם אין קשר פשוט בא לי להגיד את זה) ואף אחד לא מתקיף אותך... אל תקחי את זה כ"כ קשה זה שאין לכם שירותים בטיולים זה מטומטם את לא חושבת שעדיף שיהיה לכם שירותים אבל אתם לא תחתפו מחלות? התנועה שלכם עוסקת בפוליטיקה נקודה. ברור שלא רק בפוליטיקה אבל עובדה שהם הולכים להפגנות של השמאל אז את לא הולכת... את מדריכה? (לא נראה לי אבל בכל זאת) שיש הפגנה ואתם הולכים כל הסניף/ קן/ שבט או איך שלא קוראים לזה את צריכה ללכת עם חניכים שלך נכון? אז... מה את עושה? מפגינה נגד הדעות שלך? מדריך לא יכול להעביר משהו שהוא לא מאמין בו... התנועה שלכם (מה לעשות) כן עוסקת בפוליטיקה... איך תעבירי לחניכים שלך דעות שמאלניות אם את לא מאמינה בזה?

צופים כדרך חיים

שלום מותק... לפני שאני אסביר לך למה אני בצופים יש לי שאלה אלייך? למה את בשומר הצעיר? אני לא מאמינה שאת נמצאת שם בגלל הערכים ואני לא מאמינה שאת לא נמצאת שם בגלל החברים כי אם לא היו לך שם חברים בכלל אז לא היית הולכת (גם לי יש חברים שלא הולכים לצופים- במקרה שלך זה השומר הצעיר). אני הולכת לצופים כי כיף לי שם כל החיי חברה שלי זה שם כל החיים שלי זה בעצם הצופים (ואני גאה בזה) אני אוהבת את הצופים אני אוהבת להעביר/לעבור פעולות, סמינרים, מחנקים, טיולים וכו´ אני גם אוהבת את כל הצופיות שהופך אותנו למיוחדים לעומת התנועות האחרות בקיצור החיים שלי היו משעממים ביותר אם לא היה לי צופים- עד כמה שמתלוננים כל השנה שיש לנו עוד ברים לעשות חוץ מצופים שבאמת חושבים על זה החיים שלנו זה כלום בלי הצופים (יותר נכון שלי, לא יודעת מה איתכם) אני חושבת שמעל כל הערכים חייב לבוא הבטיחות ואין מה לעשות שמבשלים זה הרבה יותר בטוח לעשות את זה באור (את לא חושבת?) לא משנה אם זה כיף או לא, את חושבת שלחתוך חבלים חדשים כל מפעל (ולא להשתמש בישנים שכבר חתוכים) זה כיף? צר לי לאכזב אותך זה לא, אבל מה לעשות שזה יותר בטיחותי... אני אישית מעדיפה לא להיות צופיית ולהדליק תאור מאשר שנבשל ואני לא אראה כלום וישפך עליי בטעות כל השמן הרותח ואל תדאגי את לא מעליבה פה אף אחד ואם כן אל תתיחסי הם סתם דפוקים (חחח)

אתם חותכים חבלים???????????????

אני לא מאמינה!!! מה אתם משוגעים? ואת עוד קוראת לנו שבט של עשירים... אנחנו מישתמשים עוד מחבלים מהמחנ"ק של 1980... וזה ביזבוז של אלפי שקלים בשנה לחתוך חבלים... אצלנו כל הזמן אנשים מיתחננים שייתנו לחתוך חבלים - ואז לא מרשים - וככה משגעים אחד ת´שני... וזה דווקא נחמד...
ואם חותכים חבלים אז אין את זה..... וסתם סיפור: כשפרקנו את השער במחנ"ק הייתה כפיתה אחת שנימתחה ממש חזק ביגלל שהפלנו את המיבנה והיינו חייבים לחתוך אותה. אז שמיניסטית אחת היתנדבה לחתוך אותה, ואני לא מגזימה - היו לה דמעות בעיניים כשהיא חתכה את החבל! היא חתכה אותו לאט לאט ובכתה... כאילו היא הורגת מישהו... היא מכיתה ד´ בצופים - ובסוף י"ב זו הפעם הראשונה שהיא חתכה חבל! (כמובן שלא כולם ככה אבל זה היה ממש מצחיק...) נועה.

SAG E

New member
תקישיבי מה זה צופיות

חלק מהצופיות זה אכן הישרדות בטבע, ויש טיולים שמותאמים במיוחד לזה כמו סי"ס שעושים בפסח בכיתה ט´ שאין אור, צריך להכין מדורות כדי להכין אוכל ויושנים על האדמה הקשה במשך 4 ימים. גם בטיולי מסלולים שהולכים בהם, אין לנו שירותים ואין מה לעשות צריך לפעמים איזה מקום פרטי ולעשות מה שצריך לעשות... במחנה קיץ אנחנו עובדים מספיק קשה במשך היום ככה שמגיע לנו לישון על מזרון נוח בלילה, גם ככה ישנים רק 3-6 (במקרה הממש טוב) שעות. יש את החבר´ה של חוגי סיירות שבאמת הטיולים שלהם זה הישרדות אמיתית, אבל זה לא חייב היות ככה אצלנו. ובקשר למה הצטרפתי לצופים?... באמת כי אני גר בישוב קטן וזה כל מה שיש לעשות כאן אם אין לך מכונית ובהתחלה באתי רק כי כל החברים שלי היו שם, כי כל החברים שלי היו שם ועכשיו אני מורעל לגמרי.

אולי אנחנו מתמסחרים אבל....

לנו כל הטוב מה אסור להתמסחר??? יש חוק שכתוב??? חוץ מזה אנחנו לא מתכוונים לשבט בחושך כמו קלוצניקים ולדבר אל מישהו שאתה לא יודע איפה הוא בכלל עוד מעט תגיד לי שאנחנו מתפנקים בזה שאנחנו נוסעים באוטובוסים למחנות שלנו!!! תתאפסו אתם מקנים אז תסתמו ת´פה אנחנו מרוויחים בזה שאנחנו מתמסחרים אנחנו מרוויחים בזה שאנחנו תנועה בין לאומית ואנחנו עוד יותר מרוויחים בזה שאנחנו תנועה לא פוליטית!!!

music freek

New member
אוקיי....

דבר ראשון-זה שהתנועה שלנו שמאלנית, זה לא אומר שהיא רק שמאלנית, כי לפי מה ששמעתי(קראתי)אנחנו יותר צופיים ממכם.... אתם ישנים על מזרונים? ולא על שקי שינה? חוץ, מזה,זה באמת הכי עדיף לבשל באור, אבל מה לעשות שלפעמים לא מספיקים? ואני הדרכתי שנה שעברה, ולא ממש דיברתי עם חניכים שלי על פוליטיקה, אבל אני והמדריכה השנייה דאגנו להבהיר להם שיש להם אפשרות לבחור, וזה שהם בשומר הצעיר לא אומר שהם שמאלנים!!! וככה אמור להיות!! ולאלה שכתבו שהם בצופים בגלל שזה החיים שלהם וכו´, אני ממש מכבדת את זה כי זו הסיבה שאני בשומר הצעיר! ביי...

כמה דברים

שכב"ג שקורע תתחת שלו ונמצא 9 ימים אם לא יותר ביער (אל תשכח שאנחנו גם בונים מבנים...) לא צריך לסבול אנחנו ישנים גם על שקי שינה ואם יש לשבט מזרונים למה לא? למה שהשכב"ג (ורק השכב"ג ישן על מזרונים) שהוא גם ככה קורע את התחת שלו צריך לסבול ככה במשך ימים כה רבים שאולי הוא ישן איזה 4 שעות בלילה במקרה הטוב 5 למה שהוא יסבול הא? ושינה על מזרונים לא הופכת אתכם ליותר צופיים מאיתנו (צופיות לא מתבטאת רק בדברים המעשים) ואני יכולה להבטיח לך שאם יסתכלו על מחנה שלנו ועל מחנה שלכם ידעו בוודאות איפה המחנה של הצופים ואיפה שלכם (ואתה חייב להסכים איתי בזה) שלא תחשוב שכל הטיולים שלנו זה באור רק טיולים מאורגנים בצורה כזאת שנשארים באותו מקום היער אז הוא כזה אבל בטיולי אתגר ובהבטחה ובכל טיול אחר אנחנו מבשלים כמוכם. אני לא אומרת שהתנועה השלך רק שמאלנית אבל מה לעשות היא כן ברובה אל תשכח שאם התנועה שלך הולכת להפגיד אז זה לא נגד השמאל אלא להפך נגד הימין וכאן החניכים שלך בבעיה! אז יפה שאתה מעביר להם את זה שיש להם אפשרות לבחור, במקרה הזה החניך יבחר לא לבוא להפגנה (שההפגנה להזכיר לך היא גם חלק מהיותך חניך בשומר הצעיר) אני לא מאמינה שהשומר הצעיר יארגנו הפגנה נגד השמאל, אתה מסכים איתי? אני לא מבינה איך אתם מעבירים לחניכים שלכם את הערך שוויון אם אתם הולכים להפגנות נגד מפלגות אחרות אל תתעצבן על אלו שתוקפים הם לא מתכוונים וביי גם לך...

music freek

New member
אבל אני בת!!!

ומה זה שכב"ג??? וחניכים מכיתה ח´ ומעלה יודעים שיש שוויון ויודעים שיש להם בחירה בין הצדדים בפוליטיקה.... וזה נכון, השומר הצעיר לא יארגן הפגנה נגד השמאל אבל זה רק בגלל שזו הדעה של התנועה, זה לא מייב שגם החניכים יהיו בדעה הזאת, ויש המון אנשים בשמו"צ שהם לא שמאלנים!!

למעלה