מצפים לתגובה של נמרוד ל"הכוח"

איתנאסי

New member
מצפים לתגובה של נמרוד ל"הכוח"

והשאלה המתבקשת - האם המתמודדים ב"הכח" הם בעצם מין סוג של מנטליסטים? האם אפשר לעשות מה שהמוצלחים שביניהם עושים (כמו דרור) בעזרת מנטליזם? יש פה הבדל מהותי לעומת "בלתי נתפס" או "היורש" - למתמודדים אין שליטה על הבימוי והתכנים. חבל שבין השופטים אין מנטליסט... זה היה הרבה יותר הגיוני מאשר עיתונאים ובדרנים. אני, אישית, דרך אגב, מאמין שתמי יערי מתקשרת עם מלאכים - או לפחות שהיא בעצמה מאמינה בזה

DJM2

New member
זה בהחלט חלק ממנטליזם

מה שכל המדיומים בעולם עושים זה cold reading, זאת מן שיטה שהם יכולים לדעת דברים על הבן אדם שיושב מולם מבלי להכיר אותו לפני. רוב המדיומים עושים משחק של ניחושים ומקווים לראות לפי התגובה של הקורבן התורן איך להמשיך הלאה. זה בסופו של דבר כמו משחק של 20 שאלות, רק בצורה קצת יותר מתוחכמת. אם תשים לב רוב האנשים שם נותנים ניחושים ומקווים לטוב. אני בטוח שיש המון טעויות בזמן הצילומים, פשוט עורכים את זה החוצה. ובנוסף לזה יש גם משהו שנקראה hot reading, שזה כשהמדיום מקבל מידע מראש, ואני מאמין שזה מה שראינו במקרה של דרור אתמול. אל תתפלא אם יש הרבה דברים מבוימים בתוכנית הזאת. הם רוצים לרתק כמה שיותר אנשים, לא אכפת להם ממש מחוסר האמינות בדבר.. תראה לדוגמא מה שקרה בתוכנית של גלר.

DJM2

New member
אגב, אל תצפה לתגובה מנמרוד..

אל תשכח שהוא עובד בערוץ 10, ואני בטוח שהוא רוצה להשאיר את זה כך.

איתנאסי

New member
אבל יש פה גם משהו אחר

זה נראה באיזור של מנטליזם כאשר צריך לנחש משהו שמישהו לידך יודע. אבל מה לגבי התמונה של זהר ארגוב? יכול להיות שזה היה במקרה, כי זה היה שלב מיון מאד ראשוני עם המון מועמדים. ובאמת כשהתבקשו לנחש של מי התמונה שבתיבה אתמול, זה היה מביך. אבל אם יהיה מישהו שיכול לחזור גם על קליר וויאנס בנוסף לקריאת אנשים, זה יהיה מעניין. אני, אגב, לא מאמין שערוץ 10 עושה הכל בשביל רייטינג. אם יש פה תחמונים אז איזה עיתונאי יעלה על זה ויהיה שמח. הדוגמה של המצפן היא טריק שאורי עשה כנראה לא על דעת ההפקה. מה, אם ימציאו חדשות יותר צהובות זה לא יעלה רייטינג? כן, אבל מישהו יחשוף את זה.

רן המלך2

New member
מעבר לעובדה שהכל שם

ערוך ומגמתי, ההסתברות שמתוך מאות נבחנים (לפי טענת התוכנית) 2 ואפילו יותר ינחשו זוהר ארגוב היא די גבוהה. נ.ב - 2 מהמתמודדים הופיעו לפני כמה ימים בתוכנית הבוקר של ערוץ 10, לינוי בר גפן הציגה בפניהם את סוגית רנדי ומיליון הדולר, ותשובת אחד מהם היתה שהוא לא צריך להוכיח דבר לאף אחד והכח שלו טהור והוא אינו מעוניין "ללכלך" אותו בכסף, אז מעניין מאוד מה הוא עושה בתוכנית תחרותית שאחת ממטרותיה, לפחות מבחינתו, היא להרחיב את חוג הפרייארים שמוכנים לשלם לו כסף עבור כלום. אבל מה שבאמת מטריד זה שלאחרונה הערוצים המסחריים מוכנים להקריב את אמינותם ויושרם על מזבח הרייטינג ונותנים במה ולגיטימציה לכל מיני רמאים. במדינה שבה שרה מתפארת בתארים שאין לה, שרים מטרידים מינית וראשי ממשלה נחקרים זה כנראה לא כל כך מפתיע.

למעלה