מצ'קצ'ים עד הסוף

Wish Master13

New member
מצ'קצ'ים עד הסוף

יש מצב כזה שקורה בטורנירים שהייתי רוצה לשאול את הפורום פה מה אתם חושבים עליו. שחקן Short Stack הולך אול אין בטורניר. אני מדבר על טורניר של גג 8 שחקנים. עכשיו קורה מצב ששחקן אחד שאפילו לא תורו לדבר אומר "אני משווה עם מצ'קצ'קים עד הסוף" - כלומר עושים CHECK CHECK CHECK ולא מעלים יותר, כמובן בכוונה להעיף את ה short stack ולהתקרב יותר ויותר לכסף. אז יש מצב ששחקן כלשהו מסכים ואז אפילו פותחים קלפים עוד לפני הפלופ למרות שלשני שחקנים עדיין יש קופה - רק בגלל שהם החליטו לצ'קצ'ק. מה אתם חושבים על זה? כמובן שזה לא ממש הוגן ל short stack, כי הוא היה יכול להתמודד מול שחקן אחד ולא שניים ב showdown, למרות שבמצב כזה אם שחקן כלשהו שעדיין במשחק מהמר - יש לו משהו, כי הוא לא באמת יכול לבלף ולגנוב את הקופה אלא רק חוצה להרוויח יותר כסף מהשחקן שנותר. אז - מה דעתכם על המצב הזה? לדעתי זה קטע די מסריח כי המטרה היחידה פה היא להעיף את ה short stack.. ואם מישהו יציע לי לצ'קצ'ק עד הסוף בזמן שאני יושב על Monster זה מאוד יעצבן אותי כי לא ממש אכפת לי להרוויח את הקופה של ה short stack אלא להרוויח הרבה יותר מזה מהקופות של שאר השחקנים.

FrecCo

Active member
שמע, שים לב להבדל הקטן שבין

רמאות למשחק טוב: בטורנירים גדולים של מקצוענים, שחקנים הרבה פעמים יעשו צ'ק עד הסוף מול השורטסטאק כדי להעיף אותו, וזה לגיטימי לגמרי, זה משחק חכם וטוב כשהשאיפה שלך להתקרב לכסף. ההבדל הוא, שהם פשוט יודעים לשחק הם לא צריכים להכריז על זה. כששחקן פותח את הפה ומתאם אסטרטגיהעם אחרים- אז, זו רמאות נטו

modz0r

New member
סיכום של שני אלו שמעלי

בסופו של דבר, השאלה היא איך הגיעו למצב שעושים את זה. אם כולם עושים צ'ק כי זה הדבר ההגיוני לעשות במטרה להעיף את השורט סטאק, זה מותר. אם האנשים שביד מסכמים את זה בעל פה, זה אסור.

Godu

New member
אסור בתכלית האיסור.

אין פה שום שאלה. בכל טורניר נורמלי הדבר הזה מצויין במפורש בתקנון. אסור לשחקנים לסכם לצ'קצ'ק כשמישהו אול אין ביד. ראיתי את הכלל הזה כתוב בצורה מפורשת בטורנירים. בקאש עם ישראלים, תעשה מה שאתה רוצה, זה מערב פרוע.

LamLamos

New member
כולם עושים את זה אל תהיו צדיקים פתאום..

פשוט עושים את זה אבל בלי לדבר על זה כמו חוק לא כתוב שכולם מכירים לעשות את זה בלי לדבר על זה במהלך היד זה פשוט לעשות את זה יותר "מכובד" וזה מה שתמיד עושים.. ואם יש למישהו מונסטר בריבר תהיה בטוח שהוא יהמר יש גבול לצ'קים

Harleydude

New member
מה שמנסים להגיד פה

זה שיש הבדל עצום בין לצ'קצ'ק בלי להגיד מילה כששני השחקנים מבינים שזה המהלך האופטימלי (גם אם הוא מאוד נפוץ ומוכר) לבין להסכים ביניהם בדיבור, סימנים או ווטאבר שזה יקרה בז-מ-ן א-מ-ת. אם אני משחק איתך ועם איגור נגיד קופה ונראה לי שאם אני אעלה אז שתיכם תתקפלו (גם אם הבלוף שלי שקוף רצחחח) זה מאוד שונה מאשר שאם איגור ייתן לי סימן שהוא הולך לקפל אם אני עושה רייז. בחיי, לפעמים אני לא מבין בכלל על מה הדיונים פה, 2 שחקנים שמשתמשים באיזושהי צורת תקשורת בשביל לקבוע מהלך משחק - אין יותר רמאות מזה. ובאמת באמת באמת שזה משהו שלא כדאי לנסות מחוץ לבית (ת'כלס גם בבית לא).

Wish Master13

New member
תודה אנשים

לא ידעתי שזה נחשב רמאות רק שזה משחק מסריח, אבל זה רמאות זה משהו אחר..

למעלה